14 syys 2018

Kuudes Aisti Auttajat: Pia Pulkkinen

Kirjoittanut 

Kuudes Aisti Auttajat -juttusarjassa esittelemme puhelinpalvelumme väkeä. Pia Pulkkinen on läsnäoleva kuuntelija ja energiahoitaja. Pialle voi soittaa esimerkiksi silloin, jos kaipaat avarakatseista tukea elämän haasteissa. Apuvälinein Pia käyttää intuitiotaan, ja saattaa tukeutua myös heiluriin ja kortteihin.

Kuka olet?

Olen Pia Pulkkinen pääkaupunkiseudulta, mutta muuallakin olen asunut niin Suomessa kuin ulkomailla. Taustaltani olen sosiologi ja psykologian alemman korkeakoulututkinnon suorittanut. Ammattini on nykyisin auttaja tai kuuntelija – ja kaikkea muuta, mitä kulloinkin satun tekemään työkseni.

Miten sinusta tuli Auttaja?

Olen aina kokenut, että on jotain muutakin kuin tämä maailma ja se miten me sen näemme tai koemme. Unet ovat lapsesta asti kertoneet minulle aika ajoin jotain ja maailmankatsomukseni poikkesi jo kouluaikana opetetusta luterilaisesta näkökulmasta. Olisin ehkä sopinut hinduksi, sillä äitini ihmetteli aina, miksen halunnut syödä lihaa muuta kuin Lauantai-makkarassa tai makaronilaatikossa. Lisäksi uskoin eläneeni aiemminkin.

Kotonamme oli aina kaikenlaisia henkisen alan kirjoja, joista keskustelin äitini kanssa. Koulussa minulla oli yksi kaveri, jonka kanssa saatoin pohtia samoja aiheita. Yliopisto-opintojen aikana satuin kokeilemaan bioenergiahoitoa. Tuon kokemuksen jälkeen halusin tietää siitä enemmän. Päädyin kurssille, jolla opin henkisen elämän perusasioita mm. auroista, chakroista, kivistä ja väreistä. Tein tuolloin paljon hoitoja.

Valmistuttuani yliopistosta ja aloittaessani kokopäiväisen työn pistin kaikki hanat kiinni. Ajattelin tieteen ratkaisevan kaiken. Tuo fyysisyyden aika toi elämääni paljon kokemuksia. Maallisia tavoitteita, älyllisiä haasteita, työssä etenemistä, ihmissuhteita ja kokemuksia, jotka eivät aina olleet kovin miellyttäviä. Matto on vedetty jalkojeni alta moneen kertaan eri yhteyksissä. Joitain asioita olen käsitellyt vuosia, joillekin olen heti niin sanotusti heilauttanut kinnasta ja mennyt eteenpäin. Kaikeksi onneksi minulla on ollut henkireikänä astanga jooga. En ajatellut sitä aina henkisenä vaan fyysisenä harrastuksena, vaikka olenkin jälkikäteen huomannut sen olleen keinoni kääntyä sisäänpäin.

Asuessani ulkomailla avustin opintojen ohessa mielenterveysosastoilla. Valmistuttuani työskentelin apulaispsykologina muistisairaiden ja työhyvinvointitutkimuksen parissa. Tuo kokemus vahvisti haluani työskennellä lähellä ihmistä ja heidän kanssaan. Koin kohtaavani hienoja ihmisiä ja huomasin pohtivani elämän merkitystä uudelleen.

Palasin Suomeen koettuani läheisen menetyksen. Ajallisesti lähes samaan sattui muitakin menetyksiä, rankka eroprosessi ja kulttuurishokki, jotka saivat minut ymmärtämään, ettei elämää voi kontrolloida. Jäin pitkäksi aikaa miettimään, mitä anteeksi antaminen tai rakkaus tarkoittavat. Koin, etten pystynyt kumpaankaan. Miten elämä voi olla lahja, kun se tuntuu niin kamalalta?

Kuten niin usein kaikkein vaikeimmalla hetkellä ihminen alkaa etsiä tukea Korkeimmasta. Niin kävi minullekin, enkä tarkoita näin sanomalla uskontoa tai mitään oppia. Lähdin etsimään ”jotain” helpottaakseni olotilaani. Aloitin terapian, joka ei auttanut lukossa olevaa ihmistä.

Turvauduin seuraavaksi vaihtoehtoisiin menetelmiin ja valmistuin feng shui -konsultiksi. Laitoin kotini kuntoon tuon vanhan kiinalaisen menetelmän oppien mukaisesti. Tein myös aarrekartan ja uskaltauduin jälleen kokeilemaan energiahoitoja, joiden kautta löysin jälleen tunteiden kirjon. Aloin meditoida ja lukea iki-ihania henkisiä kirjoja. Echart Tolle ja Anita Moorjani monien muiden joukossa avasivat minulle jälleen uskon sisimpäni kuuntelemiseen. Ne kertoivat asioista, joita olin sysännyt vuosien varrella syrjään ja nyt ne loksahtivat kohdilleen.

Avustin vaihtoehtoalan kirjakaupassa Era Novassa. Ja tuossa kaupassa olevalla ihanalla enkeleiden energialla oli muutoksia tekevä vaikutus minuun. Kävin läpi menneitä tapahtumia aivan uusin silmin, anteeksiannon ja hyväksynnän kautta. Koin uskomattomia kohtaamisia. Elämääni tulivat jossain määrin kivet, kortit (tarotit, enkelit ja oraakkelit) ja astrologia sekä Ihmeiden oppikurssi, jonka harjoituksia käyn Auttajana aloittaessani toista kierrosta läpi. Tuon ja monien muiden kirjojen oppeja olen purkanut blogeihini ja käytän nyt apuna työssäni.

Opin edelleen ihmisten kautta itsestäni ja tunnistan nyt sydämeni äänen. Olen syväluotaavalla matkalla sisimpääni. Uskon, että oppiessani tuntemaan itseäni syvällisemmin, pystyn myös olemaan paremmin tukena muille. En ole sysännyt tiedettä syrjään. Osallistun edelleen kursseille, joilta ammennan menetelmiä ihmisten kohtaamiseen ja tukemiseen niin tieteen kuin luovuuden keinoin.

Miksi sinusta tuli Auttaja?

Olen päätynyt Auttajaksi, koska haluan tuoda ihmisille hyvää oloa ja hyvää mieltä. Uskon ymmärtämykseni elämän erilaisia ilmiöitä kohtaan kasvaneen ja myötätuntoni heränneen. Kuuntelen sydäntäni ja toivon pystyväni ammentamaan tukea muille sekä kokemusteni että opinnoissani ja työelämässä oppimieni menetelmien kautta. Voin antaa ja jakaa niille, jotka käyvät läpi vaikeita asioita tai ovat elämänmuutostilanteessa.

Tiedän, etteivät toiveet tai kaivattu muutos aina tapahdu hetkessä. Notkahduksia tulee kaikille ja tuolloin inhimillinen, lämmin tuki on tarpeen. Jokainen voi joskus tarvita kuuntelijaa, kannustajaa tai auttajaa jatkaakseen eteenpäin ja pitääkseen mielessään päämääränsä tunnelin päässä. Joskus on myös tärkeää vain saada sanotuksi ääneen se, mikä harmittaa. Ja tulla todella kuulluksi, vaikka asia ei ratkeaisikaan sillä hetkellä. Meillä jokaisella on omat haasteemme elämämme varrella ja haluan olla läsnä Sinun haasteittesi äärellä, kun tarvitset Auttajaa.

Tutustu Kuudes Aisti Auttajat -puhelinpalveluun

Viimeksi muutettu 14 syys 2018

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU