06 joulu 2017

10 merkkiä siitä että lapsesi on vanha sielu

Kirjoittanut 
10 merkkiä siitä että lapsesi on vanha sielu https://pixabay.com/fi/y%C3%B6-taivas-hirvi-luonne-2912254/

Yksi kauneimmista asioista joita elämänsä aikana voi todistaa, on nähdä uuden sielun kasvavan ja kehittyvän. Lapsen joka on katsoo maailmaa uusin silmin ja omaa leikkisän käsityksen elämästä. Ellei sitten käy niin, että lapsesi onkin erilainen eikä omaa tavallisen ikäluokan piirteitä. Ehkäpä olet saanut lahjaksi vanhan sielun lapsen kehossa.

Mutta mitä tehdä jos lapsi ei omaakkaan ikäluokansa piirteitä? Sen sijaan että lapsesi olisi "lapsellisen naiivi", simppeli ja sponttaani, hän onkin järkevä, monitahoinen ja tietävä. Jos hän vielä omaa intuitiivisen ja kokemuksellisen ajatusmaailman, lapsesi on kiistatta vanha sielu.

Tosiasia on, että jos lapsesi ei mahdu oman ikäluokkansa tyypilliseen muottiin, olet saattanut tuoda maailmaan vanhan sielun. (Jos sinäkään et sopinut aikoinasi muottiin, voi olla että olet itsekin vanha sielu.)

10 Merkkiä siitä että lapsesi on vanha sielu

Vaikka asia voi olla outo ja hämmentävä sinulle,  vanhasieluinen lapsi on yksi suurimmista ja odottamattomimmista siunauksista, joita elämä on tarjonnut sinulle niiden luontaisen viisauden ja vakauden takia. Jos sinulla on vaikeuksia saada kontaktia lapseesi tai haluat ymmärtää "mistä hän tulee", saatat hyötyä seuraavien tunnusmerkkien lukemisesta.

1. Hän on muukalainen
Et tiedä mitä se on... mutta jokin tuntuu lapsessasi olevan "vialla" tai erilainen. Paras sana jolla voit häntä kuvata on ehkäpä "muukalainen". Lyhyesti sanottuna hän ei vaikuta olevan tästä maailmasta ja usein vanhan sielun omaavat lapset elävätkin suurimman osan ajastaan omissa maailmoissaan.

2. Hän on mietteliäs
Kun muut vanhemmat seuraavat lastensa leikkejä ja vievät harrastuksiin ja leikkiryhmiin, oma lapsesi on vetäytyvämpi, haaveileva ja mietiskelevä. Häntä ei kiinnosta juurikaan tavanomaiset asiat, vaan hän mielummin vaipuu omaan meditatiiviseen maailmaansa ja leikkeihinsä.

3. Hänen on vaikea sopia joukkoon
Vaikka vanhan sielun omaavat lapset yrittävätkin sopeutua joukkoon, he menettävät helposti kiinnostuksen samanikäisten lasten keskusteluihin, intresseihin ja draamoihin. Joskus tämä voi johtaa kiusaamiseen etenkin koulussa, joten useat lapset joutuvatkin elämään kouluaikansa syrjäytyneenä muista.

4. Hän samaistuu vanhempiin ihmisiin
Jos lapsesi on vanha sielu, saattaa hän olla kiinnostunut viettämään aikaansa vanhempien ihmisten kanssa. Perheen sosiaalisissa tapahtumissa, kuten juhlissa he nauttivat isovanhempiensa seurasta ja koulussa he voivat esimerkiksi tavoitella opettajia. Tämä johtuu siitä että psykologisesti he ovat samalla tasolla.

5. Hän ei pidä auktoriteeteista
Kaukana anarkistista, vanhat sielut ovat älykkäitä ja tarkkaavaisia, eivätkä tästä syystä tottele epäröimättä, kuten lapset yleensä. He uskovat olevansa samalla tasolla aikuisten kanssa, joten varsinkin koulussa he saattavat joutua vaikeuksiin auktoriteettien kanssa. Oltiin sitten koulussa tai kotona, lapsi ei epäröi väitellä tietään ulos kohtuuttomista rangaistuksista.

6. Hän viihtyy paljon omassa seurassaan
Jos lapsesi on vanha sielu, hänen on vaikea olla kanssakäymisessä samanikäisten lasten kanssa. Niinpä nämä lapset viettävät usein aikaa itsekseen, ei siksi että olisivat ahdistuneita tai masentuineita, vaan koska he eivät yksinkertaisesti ole riippuvaisia muista eikä muiden seura ole tarpeeksi kiinnostavaa.

7. Hän on hyvin utelias
Pyrkiessään rakentamaan viisauttaan, vanhan sielun omaavat lapset rakastavat kysellä kysymyksiä eri muodoissa. He pitävät kirjojen lukemisesta, maapallon ja maailmankaikkeuden tutkimisesta ja he saattavat esittää yllättäviäkin kysymyksiä kasvattaessaan tietouttaan. Miksi-kysymyssanalla alkavat lauseet ovatkin siis ahkerassa käytössä.

8. Hän on "alisuorittaja" tai "ylisuorittaja"
Riippuen lapsesi tempperamentista vanha sielu voi olla ali- tai ylisuorittaja. Jos hän on luova ja emotionaalinen, hän tekee usein parhaansa koulussa miellyttääkseen sinua. Jos lapsesi on kuitenkin loogisempi järki-ihminen, hän kapinoi usein koulujärjestelmää vastaan, koska on joutunut tällaiseen rajoittavaan ja puutteelliseen laitokseen.

9. Hän on vastuullinen ja itsenäinen
Yksi helpoimmin havaittavista piirteistä on, että lapsi jolla on vanha sielu, on jokseenkin epätavallisen luotettava ja vakaa. Häneen voi luottaa ja hän hoitaa asiansa mielellään itse. Tästä syystä vanhemmat saattavat jopa itse hakea tukea lapsestaan. Vaikka hyväntahtoinen lapsi auttaakin mielellään, heille ei saa asettaa liikaa vastuuta ja painolastia, tai he lähtevät etsimään vapautta ja etäisyyttä vanhempiinsa.

10. Hän kuulostaa "vanhalta"
Joskus, kuin salamana kirkkaalta taivaalta, he saattavat vastata esimerkiksi johonkin kysymykseen kuin viisas tietäjä. Paras tapa kuvata lapsen viisautta on kuin hän kuulostaisi "vanhalta mieheltä tai naiselta", joka kertoo neuvoja ja viisaita lausahduksia elämästään.

Lähde: Aletheia Luna
https://lonerwolf.com/signs-your-child-is-an-old-soul/

Viimeksi muutettu 05 joulu 2017
Ja

Nuori ja innokas harjoittelija, joka etsii innolla uusia, mielenkiintoisia juttuja. Pätee varsinkin käännösjutuissa.

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU