12 maalis 2018

Vegaaninen elämäntapa parantaa sydäntä

Kirjoittanut 
Vegaaninen elämäntapa parantaa sydäntä https://pixabay.com/fi/salaatti-hedelm%C3%A4t-marjoja-p%C3%A4hkin%C3%A4t-2756467/

Sydäntaudit ovat yksi yleisimpiä kuolemaa aiheuttavia sairauksia, jotka aiheutuvat pitkälti huonosta ruokavaliosta ja liikunnan laiminlyömisestä. Tämän takia elämäntapamuutokset ovatkin oiva apu tämänkaltaisten sairauksien hoidossa. Tämän tajusi myös tarinamme mies, joka sai sydänkohtauksen alle 50-vuotiaana. Nyt hän kertoo millä tavoin hän pystyi lopettamaan sydänlääkkeiden käytön.

Doug Schmidtin (entiseltä ammatiltaan leipuri) ruokavalioon kuului makeiden leivonnaisten lisäksi valtava määrä lihaa ja iltapalaksi iso kupillinen kermajäätelöä. Aterioiden takia hän sai vuonna 2008 sydänkohtauksen ja sai tämän johdosta elinikäisen sydänlääkityksen joka pitäisi kyllä tulevat kohtaukset loitolla, mutta eivät parantaisi hänen sydäntään. Schmidt päättikin kääntää kelkkansa ympäri ja muuttaa elämäntapansa (ja ateriansa) täysin, jonka seurauksena hän laihtui yli 25 kiloa. Hän vaihtoi lihan ja jäätelön vihanneksiin ja täysjyvätuotteisiin ja aloitti liikunnan harrastamisen. Nyt hän ei enää tarvitse sydänlääkkeitä.

Schmidt aloitti haasteen koulussaan jossa oppilaat ja opettajat saattoivat liittyä mukaan kymmenen päivää kestävään vegaanidiettiin ja jo neljäntenä päivänä hänen haasteessaan oli mukana melkein 1300 ihmistä eri kouluista. Hänelle myönnettiin PETA:n toimesta titteli "seksikkäin yli 50-vuotias vegaani" josta hän sai palkinnoksi "vegeristeilyn" Karibialla.

Siirtyminen nykyiseen ruokavalioon ei kuitenkaan ollut helppoa, sillä hän alkoi syödä kasvisburgereita ja vegejuustoja. Silti muutos oli aiempaan verrattuna merkittävä. Monet väittävät vegaanina olon olevan kallista, mutta Schmidtin mukaan täysjyväviljat ja pavut tuskin maksavat enempää kuin puolikas lehmä lihaosastolta.

Tietenkään vegaaniksi ryhtyminen ei ole kaikille, mutta edes vähäinen lisäys HeVi-osaston tuotteita ruokavaliossa auttaa estämään epätoivottuja kiloja, kroonisia sairauksia sekä nauttimaan terveellisestä elämästä pidempään.

Lähde: https://www.naturalnews.com/2018-01-22-teacher-who-nearly-died-from-a-heart-attack-is-going-vegan.html

Viimeksi muutettu 08 maalis 2018
Ja

Nuori ja innokas harjoittelija, joka etsii innolla uusia, mielenkiintoisia juttuja. Pätee varsinkin käännösjutuissa.

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU