05 helmi 2018

Tietoisen ikääntymisen harjoitteita senioreille

Kirjoittanut 
Tietoisen ikääntymisen harjoitteita senioreille https://pixabay.com/fi/ihmisen-mies-aikuinen-senior-3107098/

Seniorivuodet voivat olla otollista henkisen, emotionaalisen ja psykologisen kasvun aikaa. Näinä vuosina pysähdymme usein miettimään elettyä elämäämme. Kysymys kuuluukin: Miksi pysähtyä miettimään elämää, kun on vielä koettavaa jäljellä?

Kun jäämme eläkkeelle, voimme nauttia iän tuomasta viisaudesta ja jakaa elämänohjeitamme eteenpäin. Seniorivuodet ovat usein antoisia, vaikka yhteiskunta antaakin meille usein ristiriitaisia viestejä ikääntymisestä, eläkeläisistä ja niiden tuomasta arvosta. Tämä voi aiheuttaa sekaannusta ja lisätä turhia ikään liittyviä haasteita, jotka johtavat usein turhautumiseen.

Vastauksena yhteiskunnan asenteisiin ja vaikutteisiin on syntynyt sosiaalinen liike, jolla viitataan tietoisen ikääntymiseen. Se tarjoaa eläkeläisille tukea ottaa aktiivisesti ohjat käsiin omasta ikääntymisestään seuraavin ohjein:

  1. Tee henkilökohtaisia valintoja, käytä tahtoa muuttua, ja aseta itsellesi aikomuksia tehdä myönteisiä, elämääsi vahvistavia muutoksia. Tee valinta rakentaa mielen ja kehon yhteyttä sellaisilla harjoitteilla, jotka tuovat huomiosi niihin terveellisiin asioihin, joita elämä sinun eteesi tuo. Esimerkiksi jooga ja meditaatio ovat loistavia, rauhoittavia harrastuksia kaiken ikäisille – venyttely ja läsnäolo lisäävät liikkuvuutta ja mielenrauhaa, jotka ovat tärkeitä elementtejä tietoisessa ikääntymisprosessissa.
  1. Ota tietoisen läsnäolon harjoitteet osaksi arkea – näin rakennat uusia tapoja ja hermostollisia polkuja luodaksesi joustavuutta ja sietokykyä elämääsi. Tuo rohkeasti esiin terveeliset elämäntavat ja tarkoituksella positiivinen näkemyksesi ikääntyneenä kansalaisena.
  1. Etsi opastusta viisailta opettajilta ja innoittavista kirjoista. Kokoonnu yhteen vertaisryhmien kanssa jakamaan oppimaasi ja vahvistamaan päättäväisyyttäsi antautua elämälle kiitollisena. Säilytä positiivinen itsetunto ja arvokkuutesi, sillä sinä olet arvokas.
  1. Voit käyttää myös kirkollisia, tai muita sinulle tärkeitä ”johdattajia” apunasi tunnistaaksesi itseäsi rajoittavia uskomuksia ja kulttuuristereotypioita. Voit imeä itseesi uusista elämänkokemuksia ja viisauksia, ja kokea yhteyden tunnetta muihin ihmisiin, jotka ovat myös kokeneet johdatusta ikääntymisprosessiinsa. Jaa oppimaasi ja vaali historiaasi, mutta pidä kaikkein kirkkaimpana ajatuksena se, että elämä tapahtuu tässä ja nyt.
  1. Tutki avoimesti sydäntäsi. Mitä kaikkea haluat vielä tehdä elämässäsi? On niin paljon kaikkea, mitä tehdä, oppia tai luoda! Etsi siis sydämesi ja mielesi ja tee lista unelmistasi. Mene johonkin rauhalliseen paikkaan ja anna mielesi villiintyä unelmista ja mahdollisuuksista! Anna unelmiesi avautua ja kirjoita ne ylös paperille – kuinka monta niistä pystyt saavuttamaan?
  1. Paranna jotain. Meillä kaikilla on katumuksia ja keskeneräisiä tai tekemättömiä asioita. Kyse voi olla esimerkiksi siitä, joogan aloittaminen tuntuu edelleen liian pelottavalta. Toiset ovat puolestaan kadottaneet tärkeän ystävän, josta he tuntevat syyllisyyttä. Meillä on aina jotain parannettavaa; Oli se sitten harrastuksen aloittaminen, kävely autoilun sijaan tai ystävän etsiminen – kaikki ovat yhtä relevantteja. Voit aloittaa parantamisen unelmoimalla pienistä asioista, joita voit juuri nyt parantaa elämässäsi – tämän jälkeen kirjaa ne itsellesi ylös ja anna parantumisen alkaa.
  1. Luo uusi kauneusihanteesi. Useat meistä (etenkin naiset) kokevat ikääntymisen surulliseksi vallitsevien kauneusihanteiden vuoksi – yhteiskunnassa kun vallitsee nuoruuden ihannointi. Aloita siis aktiivinen kauneuden etsiminen ikääntymisestä itsestään. Luota siihen, että luonto tietää, mitä se tekee. Aivan kuten arvostamme vanhennettua viiniä tai syksyn lehtien kirkkaita ja punaisia ​​sävyjä, arvostetaan myös juonteilla veistetyn kasvon syvempää kauneutta, joka on meidän kokemuksiemme kartta - kuten puun rungon monet sormukset kertovat siitä, kuinka monta vuotta puu on elänyt. Nauti hitaampien rytmien kauneudesta, johon voimme pudota, kun ikäännymme. Ole hidas ja pysyvä, jotta voit paremmin ymmärtää ja arvostaa tämän hämmästyttävän elämän ihmeitä.

Lähde: https://spiritualityhealth.com/articles/2017/11/20/conscious-aging-ceremonies-for-seniors

Viimeksi muutettu 05 helmi 2018
Johanna R

Olen puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Olen kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Lempiaiheitani ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Rakastan matkustelua ja hengitän positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU