09 maalis 2018

Terveyttä kookosvedestä

Kirjoittanut 
Terveyttä kookosvedestä https://pixabay.com/fi/ruoka-pähkinä-kookospähkinä-3062139/

Nykyään lisäaineita on lähestulkoon joka paikassa ja joka elintarvikkeessa. Jopa hanavesi sisältää erilaisia kemikaaleja. Tässä kuitenkin yksi täysin luonnollinen tuote: kookosvesi. Sillä on hyvän maun lisäksi mukavia terveyshyötyjä: kookosvesi sisältää joukon antioksidantteja, aminohappoja, entsyymejä, b- ja c-vitamiinia sekä muun muassa rautaa, kalsiumia, magnesiumia ja sinkkiä.

Kookosmaito valmistetaan kookospähkinän hedelmälihasta erilaisten välivaiheiden avulla. Kookosvesi taas on kookospähkinän sisällä ihan sellaisenaan oleva neste, joka on terveysvaikutustensa lisäksi myös oiva janojuoma.

Kookosveden terveysvaikutuksia

Nesteyttää kehoa. Niille jotka asuvat trooppisilla alueilla ympäri maailmaa, kookosvesi on erinomainen janonsammuttaja. Kookosvedessä on erityinen elektrolyyttikoostumus joka ei anna nesteen haihtua kehosta esimerkiksi ripulin tai oksentelun aikana. Tutkimuksissa on todettu, että kookosvesi on liikunnan jälkeen oiva palautusjuoma, koska sen vaikutus on saman tyyppinen kuin monilla urheilujuomilla. Sitä suositellaan nesteytyksen lisäksi myös vatsavaivoihin kuten ruoansulatushäiriöihin ja närästykseen.

Alentaa verenpainetta. C-vitamiinin, kaliumin ja magnesiumin ansioista kookosvesi on hyvä pitämään verenpaineen tasaisena, sillä se auttaa laskemaan verenpainetta pienentämällä natriumtasoja.

Puhdistaa sydäntä. Kookosvesi on täysin kolesteroolitonta ja rasvatonta joten se auttaa alentamaan "huonoa" kolesteroolia (LDL) ja päinvastoin se nostaa "hyvää" kolesteroolia (HDL), jolloin myös sydänsairauksien riski pienenee.

Helpotusta krapulaan. Krapulahan johtuu alkoholin aiheuttamasta nestehukasta ja kuten ylempänä todettiin, kookosvesi nesteyttää kehoa erittäin tehokkaasti, ja mikä parasta, se ei "haihdu pois" niin nopeasti kuin perinteinen vesi. Tämä taas tarkoittaa sitä, että myös krapula helpottuu. Nauti siis illanvieton yhteydessä pari lasillista kookosvettä ja huominen on luultavasti hyvinkin paljon kirkkaampi.

Hyvä juoma laihduttajalle. Kookosvesi on ideaalinen juoma painonpudotukseen, sillä se ei sisällä paljonkaan kaloreita ja se nopeuttaa entsyymiensä avulla myös ruoansulatusta. Lisäksi se huuhtelee natriumin keräämän nesteen sekä myrkyt kehosta jolloin se pienentää myös vaa'an lukemia.

Näiden hyötyjen lisäksi kookosvesi muun muassa tasaa kehon ph-arvoja sekä verensokeripitoisuutta, auttaa päänsärkyihin (jotka johtuvat suurilta osin nestehukasta), tehostaa vastustuskykyä ja auttaa pitämään ihosi nuorekkaana ja pehmeänä.

Huomaat siis varmasti miksi suosittelemme kookosveden lisäämistä omaan ruokavalioon. Sitä ei tarvitse olla litkimässä pitkin päivää vaan vaikkapa lasi päivässä tai kahdessa tätä superjuomaa riittää jo hyvin.

(Muista kuitenkin että kookosvesi ei välttämättä sovi pähkinäallergisille ja se saattaa alkuun aiheuttaa oireilua vatsassa. Älä juo kookosvettä ainakaan kahteen viikkoon ennen leikkausta, sillä se vaikuttaa verenpaineeseen. Jos sinulla on munuaisten vajaatoimintaa, suosittelemme keskustelemaan lääkärin kanssa ennen kookosveden lisäämistä viikottaiseen ruokavalioon.)

Lähde: https://www.top10homeremedies.com/news-facts/top-10-health-benefits-coconut-water.html/3

Viimeksi muutettu 08 maalis 2018
Ja

Nuori ja innokas harjoittelija, joka etsii innolla uusia, mielenkiintoisia juttuja. Pätee varsinkin käännösjutuissa.

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU