13 joulu 2017

Rakastettuna oleminen on ihmisen turvapaikka elämässä

Kirjoittanut 
Rakastettuna oleminen on ihmisen turvapaikka elämässä https://www.pexels.com/photo/affection-blur-caring-cold-297816/

Elämme yksilöllisyyttä ja riippumattomuutta korostavaa aikaa. Aikuisten tulisi olla vahvoja, aktiivisia, omillaan pärjääviä, itsenäisiä. Tämä on ristiriidassa parisuhteen tunnetarpeiden kanssa. Ihmiset kiintyvät toisiin ihmisiin ja tarvitsevat toisiaan koko elinikänsä. Parisuhteen riitojen takana on usein tiedostamattomia tunnetarpeita sekä niihin kytkeytyviä pelkoja ja pyrkimystä yltiöyksilöllisyyteen. Näin on myös silloin, kun riidan ilmiasu koskee roskapussin vientiä tai rahan käyttöä.

Emotionaalisen läheisyyden tarve

Aikuiset ihmiset tarvitsevat toisiltaan emotionaalista läheisyyttä. Lisäksi jokainen tarvitsee tunteen siitä, että saa kumppaniltaan emotionaalista läheisyyttä sitä tarvitessaan. Jos tulee paha olo, puoliso lohduttaa. Parhaimmillaan omaa haavoittuvuutta ja sen näyttämistä ei tarvitse pelätä. Mitä pidempään parisuhde jatkuu, sitä tärkeämmäksi tulee aito ja terve läheisyys.

Läheisyyden tarve on voimakas, mikä ilmenee monin tavoin. Yksi ilmenemismuoto on ahdistus, joka syntyy, kun aikuinen tuntee etääntyneensä rakkaastaan.

Haluatko jatkaa artikkelin lukemista? Ole hyvä ja rekisteröidy kuudesaisti.net sivustolle. Rekisteröityneenä pääset lukemaan ILMAISEKSI sivuston kaikkia yli 2000:ta artikkelia.

Viimeksi muutettu 07 joulu 2017

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU