30 marras 2017

Onko elämässäsi haastavia ihmisiä? Ajattele heidät oppaiksi!

Kirjoittanut 

Maailma on täynnä erilaisia yksilöitä – toisten kanssa oleminen on helppoa, toiset taas ovat niin sanotusti ”hankalia ihmisiä”. Pomo, sukulainen, vanhempi, ystävä – hankala ihminen voi olla läsnä elämässäsi päivittäin. Pahimmassa tapauksessa hankala ihminen syö sinun energiaasi ja saa sinut toistuvasti huonolle tuulelle. Kuinka siis olla ystävällinen ja anteeksiantava, mutta samalla pitää kiinni henkilökohtaisista rajoista ja omanarvon tunteesta?

Kysy itseltäsi kysymys: Mitä he yrittävät minulle kertoa?

Kirjailija Richard Carlson tarjoaa meille yhden erittäin hyödyllisen strategian haastavien ihmisten käsittelemiselle. Hän ehdottaa, että olisi hyvä kuvitella, että kaikki muut ihmiset ympärilläsi olisivat valveutuneita – paitsi sinä. Toisin sanoen, meidän pitäisi ajatella elämää jatkuvana ”visailukouluna”. Opettajia ja oppaita on kaikkialla, ja he tarjoavat eteemme sellaisia tilanteita, jotka auttavat meitä kasvamaan ihmisinä.

Tämän yksinkertaisen strategian taustalla piilee syvällinen hengellinen totuus. Carlssonin mukaan olette nyt sisäisesti muuttamassa havaintojanne elämästä. Te kysytte ”Miksi he tekevät tämän minulle?” kysymyksen sijaan: ”Mitä he yrittävät opettaa minulle?”.

Ajatellaan esimerkiksi tilannetta, jossa anoppisi piikittelee sinua henkilökohtaisista asioistasi ja koittaa saada sinut tuntemaan, että et ole tarpeeksi hyvä hänen pojalleen. Sen sijaan, että otat nämä loukkaukset itseesi, voit kuvitella, että anoppisi on maailmankaikkeuden lähettämä lahja – ja tästä lahjasta voit ottaa opiksesi ja kasvaa ihmisenä. Tämä on tilaisuutesi ankkuroida itsesi tuntemaan, kuka sinä todella olet, sen sijaan, että antaisit toisen henkilön vakuuttaa sinulle valheellisen käsityksen huonommuudestasi.

Vaikeuksien kautta voittoon

Kaikki tietävät, että vaikeat ajat kasvattavat meitä. Vasta vaikeiden aikojen jälkeen voimme ponnistaa vihreämmälle maalle. Vaikeat ajat, ja vaikeat ihmiset, pyrkivät paljastamaan meidän sisimmät tunteemme luomalla eteemme vaikeita tilanteita.

Oletko esimerkiksi tuominnut jonkun ihmisen tekemisiä ja päätynyt tekemään muutaman vuoden kuluttua saman perässä? Ehkä et ollut koskaan aiemmin ollut samanlaisessa tilanteessa, tai kokenut samanlaista houkutusta. Tällainen tapahtuma on siis saattanut ilmestyä elämääsi paljastamaan sinulle, että sinulla on samanlaisia taipumuksia - niitä ei vaan koskaan ole käynnistetty.

Kun meidän on oltava vuorovaikutuksessa hankalien ihmisten kanssa, tarjotaan meille tilaisuus kasvaa eksponentiaalisesti. Esimerkiksi vaikeasti käyttäytyvien ja juoruilevien kollegojen kanssa työskentelevän on mahdollisuus kehittää kärsivällisyyttä ja valita oma rehellinen polkunsa – tämä varmasti näkyy myös myöhemmin työn tuloksissa.

Vaikeilla ihmisillä on siis tarkoitus elämässäsi – miten muuten tunnistaisit itsessäsi niitä puolia, joita sinun kannattaisi kehittää omassa elämässäsi? Jos kaikki menisi aina suunnitelmiesi mukaan, sinulla ei ehkä olisi koskaan mahdollisuutta korjata lyhyttä malttiasi tai pessimististä asennettasi.

Kun vaikeat ihmiset todella ottavat sinua päähän, koita löytää tästä kaikesta opetus – ja koita olla kiitollinen siitä. He ovat täällä opettamassa sinulle enemmän itsestäsi, jotta voisit kasvaa henkilönä, siksi joka sinun on aina pitänyt olla. Ja vaikka helpomman kautta kulkeminen tuntuisikin mukavammalta vaihtoehdolta, voimme vaikeuksien kautta löytää sisäisen voimamme ja kokea todellista kasvua.

Lähde:
https://spiritualityhealth.com/articles/2017/10/19/got-difficult-people-in-your-life-think-of-them-as-teachers

Viimeksi muutettu 30 marras 2017
Johanna R

Olen puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Olen kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Lempiaiheitani ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Rakastan matkustelua ja hengitän positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU