12 helmi 2018

Kärsitkö Tuhkimo-syndroomasta? Näistä merkeistä sen tunnistat

Kirjoittanut 
Kärsitkö Tuhkimo-syndroomasta? Näistä merkeistä sen tunnistat https://pixabay.com/fi/prinssi-ja-prinsessa-lapset-park-2974424/

Onko hurmuriprinssin löytämisestä tullut pääprioriteetti elämässäsi? Olisiko aika muuttaa ajattelutapaasi ja löytää oma, voimakkaampi sisäinen prinsessa? Sillä totuus on, että tämä prinsessa on ainoa, joka voi johdattaa sinut onnelliseen elämään. Olipa kerran yksinäinen ja onneton tyttö nimeltä Cindy, joka odotti, että hänen prinssinsä tulisi ja pelastaisi hänen päivänsä. Tämä ei ole paras mahdollinen tapa aloittaa tarina, vai mitä? Valitettavasti useat naiset edelleen ajattelevat, että onnellinen tarina vaatii hurmuriprinssin pelastuksen.

Tämä ei ole meidän syymme, sillä meidät ohjelmoidaan jo pienestä asti uskomaan, että löydämme kyllä paikkamme maailmassa, kunhan löydämme täydellisen kumppanin.

Siinä ei tietenkään ole mitään vikaa, että etsii rakkautta ja haluaa tavata sielunkumppaninsa. Ongelmia tulee eteen silloin, kun tästä tulee ainoa päämäärä, ja ilman sitä elämässä ei ole täyttymystä. Kun miehestä tulee ainoa tavoite ja ilman sitä elämästä puuttuu jotain, niin itsensä asettaa alttiiksi pettymyksille – ja samalla menettää henkilökohtaisia voimia.

Saduista todeksi. Sadut ovat ihania ja niillä on tärkeä tehtävä kielen kehityksessä. Voimme pienestä asti samaistua meille kerrottuihin tarinoihin, sillä ne sisältävät helposti kuviteltuja arkkityyppejä. Tällaisia tarinoita voidaan käyttää henkilökohtaisen kasvun ja kehittymisen tukena – hyvässä ja pahassa. Ongelmia syntyy silloin, kun alamme ajatella tarinaa mallina loppuelämällemme

Kun sadun päähenkilö on helposti tunnistettava ja sadun symboliikka on voimakasta, voimme ikään kuin sujahtaa osaksi tarinaa – ja elää sadun tarinaa, asettamalla samanlaisia suunnitelmia sille, mitä haluamme elämältä ja tulevaisuudelta. Tuhkimo on tästä erinomainen esimerkki – prinssin täytyy pelastaa Tuhkimo, jotta hänestä voi tulla kaunis prinsessa. Tästä syntyy alleviivaava ennakkoasetelma - kun tapaat unelmiesi miehen, kaikki kääntyy parhain päin.

Shamaaniparantaja ja elämäntapavalmentaja Sue Tribe uskoo, että ”Tuhkimo-sydrooma” on tapa vältellä tämänhetkisen elämän vastuita. Ajattelemme, että täydellinen kumppani tuo onnen - ja jos kumppania ei ole, olemme onnettomia. Tämä alitajuinen tapamme haluaa löytää jonkun, joka ottaisi pois yksin olemisen, tai itsenäisyyden pelon - ja silti ironisesti se todennäköisesti houkuttelee näitä asioita luoksemme.

Miten siis voit torjua Tuhkimo-syndroomaa ja voittaa omat voimasi takaisin?

Testataksesi Tuhkimo-syndrooman vaikutusta sinuun, vastaa seuraaviin kysymyksiin rehellisesti:

  1. Haaveiletko usein tulevaisuudesta?
  2. Ajatteletko, että kaikki kääntyy parhain päin, kun tapaat sen oikean?
  3. Tuntuuko sinusta, että elämästäsi puuttuu jotain?
  4. Lykkäätkö päämääriesi ja haaveidesi tavoittelua?
  5. Ajatteletko, että kumppani saa sinut tuntemaan itsesi viehättävämmäksi ja menestyksekkäämmäksi?

Jos vastasit kyllä ​​kahteen tai useampaan kysymykseen, saatat kärsiä Tuhkimo-syndroomasta. Mutta ei paniikkia; on olemassa tapoja muuttaa tarinoita – ja voit hyötyä satuhahmojen voimasta.

Käytä mielikuvitustasi ja voimaannu. Tiedät varmasti, miten Tuhkimon tarina loppuu. Nyt sinun tulisikin keskeyttää satu ja keksiä sille uusi loppu. Miten Tuhkimon kävisi, jos hän ei koskaan tapaisikaan unelmiensa prinssiä? Kuinka hän voisi ratkaista ongelmat rumien sisarustensa kanssa ja nousta heidän yläpuolelleen? Kuvittele nyt itsesi Tuhkimoksi, jolla on voimaa ja itseluottamusta kieltäytyä raatamisesta ja tulla dynaamiseksi naiseksi. Pidä kiinni tästä juonesta ja toista sitä mielessäsi – näin vanhan sadun tragedia saa uuden lopun ja ajattelet asioita uudella tavalla. Niin, että mikä Tuhkimo-Syndrooma?

Toinen yksinkertainen tapa uudelleenajatella satuja on katsoa niitä uudesta perspektiivistä. Jos siis oletamme, että Tuhkimo tarvitsee prinssin, jotta voi paeta raatamista ja tulla prinsessaksi, niin mitä prinssi sitten tekee? Prinssihän tarvitsee itselleen morsiamen. Hän etsii myös rakkautta ja oikeaa ihmistä elämäänsä. Ehkä prinssilläkin ajatus on, että prinsessa täydentää hänet! Tässä tapauksessa Tuhkimo ja prinssi ovat todella toistensa arvoisia!

Tämän artikkelin opetus siis on, että me emme tarvitse toista ihmistä täydentämään meitä. Emme tarvitse ketään auttamaan meitä pakenemaan tai tulemaan prinsessoiksi! Me olemme jo perillä! Meidän täytyy vain tunnistaa tämä ja voimaannuttaa itsemme, jotta uskomme siihen. Mieti esimerkiksi tähänastisen elämäsi tärkeimpiä saavutuksia – kuinka moni niistä vaatikaan hurmuriprinssin läsnäoloa toteutuakseen?

Lähde: https://www.soulandspiritmagazine.com/cinderella-syndrome-5-signs/

Viimeksi muutettu 12 helmi 2018
Johanna R

Olen puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Olen kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Lempiaiheitani ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Rakastan matkustelua ja hengitän positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU