Kun ajatuksemme kiertävät negatiivisuuden kehää, voimme hakea apua hyvinkin vaivattomasti erilaisista sanonnoista ja totuuksista. Ajatuksesi tarvitsevat joskus vain pienen sysäyksen – aina ei tarvitse yrittää mullistaa koko elämää.

Laihduttamisen ja pitkäaikaisen painonhallinnan kannalta on ratkaisevaa se, opimmeko muuttamaan lihavuuteen johtavat ajatukset painonhallinnan ajatuksiksi. Koska ajatukset ja tunteet ohjaavat käyttäytymistämme, meidän on opittava hallitsemaan mieltämme, ettei se hallitsisi meitä.

Rakkauden ylläpitäminen pitkässä parisuhteessa on tietoa, tahtomista ja työtä. Se on sitoutumista ja toisen hyvän laittamista oman hyvän edelle. Rakkautta on mahdollista syventää pitkässä parisuhteessa, jos sitoudumme pitkäjänteiseen ja tietoiseen työskentelyyn.

Omien lääke- ja ruokayrttien kasvattaminen kotona on helpompaa kuin moni tulee ajatelleeksikaan. Sisällä tai ulkona, kasvatukseen ei tarvita ihmeitä - vain hyvää multaa, vettä, aurinkoa ja kaapin perille jääneitä rasioita. Nämä yrtit eivät ole vain kauniin näköisiä ja hyvältä tuoksuvia vaan niillä on myös yllättäviä terveysvaikutuksia.

Intuitiivinen kirjoittaminen on leikkisää, kokeilevaa kirjoittamista ja ehdottomasti suositeltavaa ihan kaikille. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta tai teräviä kirjoitustaitoja - vain avoimen mielen sekä hetkisen käytettäväksi pelkästään omaan hyvinvointiisi. Yksinkertaisimmillaan alat vain kirjoittaa, ihan mistä tahansa. Annat palaa ja sielusi laulaa, vaikka ihan arkisistakin asioista. Varaa lähellesi kynä ja paperia jo juttua lukiessa, koska kirjoitusintosi saattaa herätä jopa pitelemättömäksi!

Olet varmasti tavannut henkilön, joka väittää, ettei hän koskaan näe unia. Me kaikki kuitenkin näemme unia, mutta emme aina muista niitä. Mikä neuvoksi, jos unien muistaminen tuottaa ongelmia?

19 maalis 2018

Prosessoidun ruoan haitoista

Kirjoittanut

Media on pullollaan uutisia ja tutkimuksia perusruokien, kuten vihannesten, marjojen ja hedelmien terveysvaikutuksista ja joillekin pelkästään tämä riittää motivaatioksi syödä terveellisesti. Joskus tarvitsemme kuitenkin tiukan muistutuksen siitä, kuinka huonoa ravintoa jalostetut elintarvikkeet todellisuudessa ovat.

Kohtaaminen lapsen ja aikuisen välillä on ainutlaatuinen ja rikas vuorovaikutustilanne. Lapsen ja aikuisen suhde ei ole tasavertainen, mutta se pitäisi perustua kunnioitukseen ja hyväksyntään. Vastuu tilanteesta on aikuisella.  Aikuinen rakentaa luottamusta ja tarjoaa lapselle turvallisuutta, sillä aikuisena meidän pitää ottaa huomioon vastuu, tasapainoinen tunne-elämä  ja lapsen sekä aikuisen roolit. Vuorovaikutustilanteen toimivuuteen voidaan vaikuttaa toimimalla lapsilähtöisesti ja leikillisyyttä ruokkien.

14 maalis 2018

Laulamisen parantavasta voimasta

Kirjoittanut

Musiikin terveysvaikutuksia tutkitaan jatkuvasti. Nykyisen tiedon valossa laulamalla voi korvata joogatunnin tai terapiahetken, tai jopa löytää elämälleen ihan uuden suunnan. Mistä ihmeestä on kysymys - mitä meissä oikein tapahtuu, kun laulamme?

Sydäntaudit ovat yksi yleisimpiä kuolemaa aiheuttavia sairauksia, jotka aiheutuvat pitkälti huonosta ruokavaliosta ja liikunnan laiminlyömisestä. Tämän takia elämäntapamuutokset ovatkin oiva apu tämänkaltaisten sairauksien hoidossa. Tämän tajusi myös tarinamme mies, joka sai sydänkohtauksen alle 50-vuotiaana. Nyt hän kertoo millä tavoin hän pystyi lopettamaan sydänlääkkeiden käytön.

09 maalis 2018

Terveyttä kookosvedestä

Kirjoittanut

Nykyään lisäaineita on lähestulkoon joka paikassa ja joka elintarvikkeessa. Jopa hanavesi sisältää erilaisia kemikaaleja. Tässä kuitenkin yksi täysin luonnollinen tuote: kookosvesi. Sillä on hyvän maun lisäksi mukavia terveyshyötyjä: kookosvesi sisältää joukon antioksidantteja, aminohappoja, entsyymejä, b- ja c-vitamiinia sekä muun muassa rautaa, kalsiumia, magnesiumia ja sinkkiä.

Sanotaan, että silmät ovat sielun peili. Silmät voivat kuitenkin kertoa paljon muustakin kuin ihmisen sielukkuudesta. Tutkimusten mukaan silmien väri voi herättää muun muassa luottamusta muissa ihmisissä tai kertoa erilaisista sairauksista. Mitä ominaisuuksia tai piirteitä silmistä katsotaan ja mitä kaikkea ne kertovat?

Sivu 1 / 18
Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU