Kritiikin pelko estää meitä usein tavoittelemasta unelmiamme, sillä pelkäämme ulkopuolelta tulevaa tuomitsemista sekä epäonnistumista. Totuus kuitenkin on, että kukaan muu ei anna meille yhtä paljon kritiikkiä, kuin me itse. Kuinka sitten taltuttaa sisäisen kriitikon ääni, jos se on meidän oma äänemme?

Lue lisää ...

Mahdollisimman monen asian täydellistä suorittamista pidetään usein hyveenä johon täytyy pyrkiä. Itselle tehdään loputtomia tehtävälistoja, joiden laatimisesta ja niiden mukaan toimimisesta saattaa vaivihkaa tulla pääasiallinen tarkoitus elämään. Jatkuva tekemisen tila voi vaarantaa terveyden, kuten mikä tahansa muukin pitkittynyt stressi ilman tarvittavaa lepoa. Olennaiseen olemiseen ei pääse jos elämää ohjaavat ajatukset suitsevat jatkuvaan suorittamiseen, joka ajaa lyhytnäköisyyteen. Tällaisen liian tekemisen seurauksena saattaa iskeä myös kroonisluontoinen alakulo.

Lue lisää ...

Jopa 60 prosenttia aikuisista on ilmoittanut kärsivänsä vaikeista lapsuudenkokemuksista, kuten vanhempiensa avioerosta, väkivallasta tai hyväksikäytöstä. Trauman vaikutukset ovat pitkäkestoisia ja ne vaihtelevat ahdistuksesta posttraumaattiseen stressihäiriöön - tai jopa fyysiseen sairauteen. 

Lue lisää ...

Emme kiinnitä kieleemme paljoakaan huomiota, se vain lepää suussamme. Sillä on kuitenkin monia eri tehtäviä ja ilman sitä emme pystyisi syömään, juomaan, maistamaan tai edes puhumaan! Näiden lisäksi, kieli antaa arvokasta tietoa terveydestämme, jos sitä vain osaa tulkita.

Lue lisää ...

Tunteissamme on läsnä mennyt ja nykyinen aika, sillä kannamme sisällämme esi-isien, suvun, perheen ja kulttuurimme tapoja ja tarinoita. Kaukaa tulevat tunteet paljastuvat henkisessä harjoittamisessa ja opimme tuntemaan tunteidemme kerrostumia, jossa on mukana nykyhetki, menneisyys, tulevaisuus, esihistoria sekä kollektiivista alitajuntaa.

Lue lisää ...

Lääketiede on kehittynyt viimeisten vuosikymmenien aikana isoin harppauksin. Myös aivojen toiminnasta tiedetään yhä enemmän: kuten että aivot kehittävät jatkuvasti uusia hermosoluja ja että älykkyys ei ole mikään kiinteä ominaisuus jonka kanssa synnytään (kuten aijemmin luultiin).

Lue lisää ...

Olet varmaan jo viilentänyt makuuhuoneen lämpötilan, lopettanut kahvin juonnin ilta seitsemän jälkeen ja hankkinut pimennysverhot – eikä uni siltikään tule. Tässä viisi uutta tapaa tehdä rauha tyynyn kanssa.

Lue lisää ...

Ihmisyyteen kuuluu epätäydellisyys. Se tarkoittaa, että yrittäessämme toteuttaa itseämme elämän eri areenoilla, tulee ennen pitkää vastoinkäymisiä. Se sattuu. Vaatii rohkeutta päästä mokaamisen yli. Silti meidän on uskallettava yrittää uudelleen, emme saa jäädä paikoillemme tai lakata yrittämästä ja tekemästä asioita. Uudelleen yrittäminen kannattaa, sillä se on elämistä suurella sydämellä. Rohkeus uusiin yrityksiin vahvistuu, kun huomaamme, että epätäydellisyys on lahja.

Lue lisää ...

Vaivaannutko, kun joku kehuu ulkonäköäsi? Mietitkö heti, mitä taka-ajatuksia on kauniiden sanojen takana? Tämä on normaalia, jos kärsit huonosta itsetunnosta – kehujen vastaanottaminen on vaikeaa, eikä toisten pyyteettömät sanat tunnu todenmukaisilta.

Lue lisää ...

Järki ja tunne on historian saatossa asetettu keinotekoisesti vastakkain. Toiset kuuntelevat - vain ja ainoastaan - järjen ääntä ja tukahduttavat tunteensa, jonka seurauksena ihmisestä tulee helposti "kylmä". Tunnepuoltaan yksinomaan kuuntelevat joutuvat taas helposti mukaan tunnevirtaan, jolloin ihminen on varsinainen "haihahtelija". Jokapäiväisessä elämässä tarvitaan molempia osia, sekä tunteita että järkeä ja niille molemmille on suurta käyttöä myös henkisessä kasvussamme.

Lue lisää ...

Parisuhteessa kaksi ihmistä liittyy toisiinsa. Liittyminen voi olla turvallista tai turvatonta, ja aidon, henkisesti toteutuvan läheisyyden määrä vaihtelee. Se, millainen sitoutumismalli kummallakin on, riippuu lapsuuden kokemuksista. Osa 4.

Lue lisää ...

Kun ajaudumme ristiriitaan meille rakkaiden ihmisten kanssa, huolenamme on usein se, ymmärretäänkö meidät oikein – kaikkine pelkoinemme, huolinemme ja ahdistuksinemme. Kehon chakroista voi kuitenkin löytyä vastaus, kun opimme tulkitsemaan omia reaktioitamme asioihin.

Lue lisää ...
Sivu 1 / 16
Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU