29 marras 2017

Tee henkinen puhdistuprosessi - kevennä henkistä reppuasi

Kirjoittanut 

Tiedät sen tunteen kun et voi palata vanhaan - vaikka haluaisitkin - vaan kaiken on uudistuttava. Se on henkisen henkiinjäämisen sanaton totuus maailmankaikkeudessa. Puhdistus on alkanut. Lupaatko sinäkin, kuunnella sydäntäsi enemmän ja kurkottaa kohti omaa henkistä puhdistustasi?

Henkisen puhdistuksen prosessi voi käynnistyä meissä koska tahansa, mutta viimeistään suurempien muutosten tai kriisien käsillä. Se jää ainoaksi tavaksi olla elossa tässä elämässä. Elossa olemisella tarkoitan sitä elämän intohimoa, rakkautta ja luovuutta, josta saamme aitoja tunnekokemuksia. Sitä eloa, jossa meissä syttyy sydämen voima ja rakkaus itse elämään. Ilman sitä olemme fyysisesti elossa, henkisen askeesin vankeina päivästä toiseen.

Kun kehosi ja mielesi on virittynyt sisäisen maailman kokemiseen, sinulle kehittyy taitoja. Yksi näistä taidoista on kuunnella ja seurata kehon sisäisiä viestejä sekä toimia sisäisestä ohjauksesta käsin. Kehomme on viisas ja rehellinen meitä kohtaan.

Mitä suurempi reaktio (tunteet, mieliala yms.) henkisen puhdistuksen myötä nousee pintaan, sitä todennäköisemmin luvassa on voimakas uusi alku. Se on alkemiallinen, psyykkinen ja fyysinen prosessi. Puhdistus parantaa meitä ja tekee meidät kokonaisiksi. Puhdistus eheyttää.

Tee itsellesi henkilökohtainen hiljaisuuden retriitti 

Prosessiin tarvitaan sopivia olosuhteita. Oma tila ja mahdollisimman luonnollinen ympäristö, jossa ei altistu ärsykkeille, on tärkein seikka. Ärsykkeet hidastavat ja manipuloivat prosessin luonnollista etenemistä. Hakeudu paikkaan, jossa voit olla yksin ja rauhassa.

Ennen puhdistuprosessia kannattaa paastota tai ainakin syödä mahdollisimman puhdasta ja prosessoimatonta ruokaa. Sisällytä päivittäiseen ravintoon mahdollisuuksien mukaan tuoreita kasviksia, hedelmiä sekä tärkeitä kasvisöljyjä. Juo puhdasta, raikasta vettä ja luomuteetä. Sauna on oivallinen tapa puhdistaa keho ulkoisesti. Rakenna hiljentymisalttarisi pienistä asioista; kynttilöistä ja hyvistä tuoksuista.

Sulje tekniset vempaimet ja pyri hakemaan itsellesi luonnollisin tila "olla". Saatat kokea aluksi epämukavuutta ja vieroitusoreita, varsinkin jos olet riippuvainen tekniikasta, ihmisistä, nautintoaineista jne. Nyt et voi paeta tekokeinoiseen sosiaalisen median viidakkoon tai suunnata huomiotasi pois itsestäsi. Sinun on suunnattava huomiosi nimenomaan itseesi ja sen hetkiseen tilaasi. Se ei ole aina helppoa tai sillä hetkellä luonnollisen tuntuista.

On tärkeää, ettei oloa yritä manipuloida haluamaansa suuntaan mielen tasolla. Yritä mahdollisimman paljon vapautua tietynlaisen mielentilan saavuttamisesta, niin kehosi ja mielesi alkaa ohjautua itsestään. Suo itsellesi riittävästi aikaa prosessiin, vuorokaudesta muutamaan päivään.

Saatat yllättyä voimakkaasta tunne- ja fyysisestä reaktiosta. Se saattaa nostaa hetkellisiä pelkoja, koska et tiedä mitä sinussa tapahtuu. Se kuuluu asiaan. Anna tietoisuutesi hoitaa prosessia sotkematta mieltäsi. Tässä mielessä hiljaisuutensa ytimen löytäminen on välttämätön. Me olemme hyviä huijaamaan itseämme ja silloin puhdistusta ei tapahtu.

Ja sitten, rauhoitu itseesi. Ole itsellesi läsnä ja anna kaiken tulla pintaan pidättämättä. Kuuntele musiikkia, jos se helpottaa ja viritä aistisi vastaanottamaan kehosi viestejä. Saatat kokea voimakasta itkemistä ja fyysistä pahaa oloa aluksi. Se kuuluu asiaan. Puhdistuksen tarkoitus on, että se ikään kuin työntää sinusta kaiken kehoosi kuulumattoman tunnejätteen.

Tarvitset puhtaamman ja uuden kasvualustan, joten salli tämä kaikki ja ota vastaan puhdistuksen lahja. 

Itse koin elämäni voimakkaamman puhdistuksen ja se jätti lähtemättömän vaikutuksen. Se alkoi jostakin osasta ja vähitellen. Puhdistus ei välttämättä tapahdu kerralla. Siihen voi liittyä useita voimakkaita kokemuksia ja tiloja. 

"Maailmankaikkeus otti kopin minusta ja päätti, että syvien ja jokseenkin raskaiden prosessien sijaan, olisi  todellisen ilon vuoro. Olin päästänyt irti, kaikesta. Menomatkalla ajaessani ajattelin, että antaudun. Antaudun elämälle, virralle; joka nyt kuljettaisi minua varjellen yli vaarametsien, ahojen, polkujen. Vuosia kestänyt ikäväni ja kaipuu tähän paikkaan oli muuttanut ensimmäistä kertaa muotoaan, iloon ja keveyteen. Se toivotti tervetulleeksi. Samalla se hyvästeli minut kuin uskollista ystäväänsä, joka oli tarponut tuttuja polkuja vuosista toisiin. Hiljentynyt kiivettyään korkealle vaaran päälle, nähdäkseen ja kokeakseen liikuttavan hiljaisuuden maailman melun tuolla puolen. Ottanut askelia syvään itsetutkailuun, nauranut ja itkenyt näiden maisemien kanssa yhä uudelleen. Ikävä oli vaihtunut läsnäoloon ja kiitollisuuteen. Katselin kaukaisuuteen, jota peittivät loputtomat väriloisteen saaneet vaaramaisemat väreineen. Usvaharsolla verhoutuneet metsät. Suuri kaikkipuhuva taivas ylläni. Kuun ja auringon tanssi, rummun kaikuva sointu, paljaat jalkani kalliota vasten. Taustalla ohi kiitävät pilviharsot kuin tanssivat lumoukset. Tanssi minussa,  antautuen virralle. Virralle, jonka läsnä oleva hetki asuu meissä kaikissa.  Alkemiaa. Maiseman jylhyyden vaikuttavuutta. Luonnon viisauteen kapaloituna. Olin jälleen kulkenut henkistä matkaa, vaaralta toiselle. Tiesin ennalta muutosten tulevan elämääni."

Viimeksi muutettu 30 marras 2017

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU