23 tammi 2014

Sielun lento unelmiin

Kirjoittanut 

Hyvät matkustajat, minulla on ilo toivottaa teidät lämpimästi tervetulleiksi tälle Mariposairin henkiselle lennolle. Mariposa tarkoittaa perhosta espanjaksi ja toiveeni on, että kuoriudutte matkan aikana koteloistanne ja alatte liihottaa hetkestä toiseen kauniina uniikkeina perhosinanne.

Turvaohjeet

Käyn nyt läpi muutamia turvaohjeita, ennen kuin lähdemme matkalle. Kun hengittäminen alkaa tuntua vaikealta, muistakaa laittaa happinaamari ensin itsellenne ennen kuin autatte muita. Jokaisen on huolehdittava ensisijaisesti omista tarpeistaan – tämä matka ei ole marttyyreille. Kun turbulenssi on liian kovaa, lopettakaa se mitä olette tekemässä ja tarkistakaa, että hengitätte syvää palleahengitystä. Kysymysten tullessa mieleen, kirjoittakaa ne muistiin, sillä usein mielenkiintoisin ovi avautuu juuri oikean kysymyksen, ei vastauksen, avulla. Muistakaa myös, että koneessa on pieni musta laatikko, joka nauhoittaa kaiken. Ei sen takia, että ketään haluttaisiin tuomita, jos jokin lennolla menee pieleen, vaan sen takia, että syy saataisiin selville ja samanlaisilta ongelmilta vältyttäisiin vastaisuudessa. Nyt pidemmittä puheitta, toivotan teille antoisaa matkaa.

Ensimmäinen etappi: muuttumaton ydin

Jotta tietäisitte, mistä on järkevää unelmoida ja miten sen voi saavuttaa, täytyy teidän ensin löytää aito sisimpänne, ydin joka ei muutu. Ilman sen löytämistä haahuilette tavoitteesta toiseen tyytymättöminä.

Ehdotan, että lähdette etsimään sitä Jumalan/Universumin/Järjen/Rakkauden avulla. Tärkeintä ei ole, miksi kutsutte sitä, mihin elämässänne uskotte, kunhan uskotte, että se voisi olla kaiken alku ja perusta. Pohtikaa identiteettiinne ja persoonallisuuteenne liittyviä kysymyksiä. Lukekaa innostavia elämäkertoja, romaaneja ja elämäntapaoppaita. Käykää erilaisilla kursseilla. Katsokaa inspiroivia elokuvia yhdessä ystävienne kanssa ja jutelkaa elokuvien herättämistä ajatuksista. Älkää yrittäkö olla samanlaisia kuin ystäväsi tai joku, jota ihailette. Me kaikki olemme erilaisia ja ainutlaatuisia, minkä johdosta meille kaikille on oma erityinen paikka tässä maailmassa. Voitte toki käyttää ihailemianne ihmisiä roolimalleina kehittääksenne itseänne ja elämäänne haluamaanne suuntaan.

Kun olette löytäneet iättömän itsenne, voitte lähteä miettimään unelmianne. Mitä haluaisitte elämässänne tehdä, mitä haluaisitte saavuttaa?

Toinen etappi: ylitsepääsemätön unelma

Mitä tehdessä unohdatte ajan kulun? Mikä teistä tuntuu lasten leikiltä?

Kun löydätte leikkinne, ehdotan, että otatte riskin, hypyn tuntemattomaan. Jumala/Universumi/Rakkaus/Elämä pitää teistä kyllä huolta aivan kuten tähänkin asti. Kaiken lisäksi asumme vielä hyvinvointiyhteiskunnassa, jossa yhteiskunnan turvaverkko suojelee viimeiseltä iskulta. Eikä mikään tietenkään estä teitä tekemästä suunnitelmia, jotka valmistavat teitä hyppyyn pikku hiljaa, jolloin se viimeinen loikka ei enää tunnukaan niin pelottavalta.

Vastatkaa siis kysymykseen, milloin olette onnellisia? Valtaako teidät epämiellyttävä levottomuus, jos olette tekemättä jotain vähänkin pidemmän aikaa? Tärkeintä ei ole se, miksi meitä kutsutaan tai miten meihin suhtaudutaan, vaan mitä saamme tehdä, ja ennen kaikkea kuinka voimme olla omia itsejämme.

Kun olette löytäneet elämäntehtävänne, on aika alkaa miettiä, kuinka sen voisi toteuttaa.

Kolmas etappi: lennosta nauttiminen

Kun olette jakaneet ison unelmanne osiin ja lähteneet toteuttamaan sitä pala palalta, on aika nauttia elämästä. Usein ihmiset yliarvioivat sen, mitä voivat saada aikaan vuodessa ja aliarvioivat sen mitä voivat saavuttaa kymmenessä vuodessa. Joskus unelman kypsymiselle täytyy antaa vain aikaa, täytyy uskaltaa luovuttaa ohjat täysin ”Herran haltuun” ja odottaa oikeaa ajankohtaa.

Elämästä nautiskelu ei ole suomalaisille aina kovin helppoa. Usein pidämme itsestämme vain, kun suoritamme. Sitten yhtäkkiä alkaa huimata ja monet turvautuvat paheiden pikaruokalaan hyveellisen kauran sijaan. Jos hyveellinen kaura ei kutkuttele makuhermoja, suosittelen paastoa. Hiljentyminen/meditaatio/oleminen on hyvä vaihtoehto silloin, kun ei jaksa toimia rakentavasti – ja muulloinkin terveellisen välipalan tavoin.

Laskeutumiskuulutus

Elän nyt unelmaani, jota jossain vaiheessa pidin mahdottomana, ja toivon, että näillä apuvälineillä tekin saavutatte unelmanne ja annatte itsellenne luvan nauttia niistä. Matka jatkuu ja reitti muuttaa muotoaan; älkää säikähtäkö vaan olkaa avoimia. Älkääkä unohtako rakastaa, sillä se tekee matkasta unohtumattoman ja elämästäsi elämisen arvoisen.

Olemme nyt palanneet arkitodellisuuteen. Toivon, että olette viihtyneet tällä Mariposairin lennolla sielun syvyyksiin ja takaisin. Kiitos että lensitte kanssamme. Hyvää päivän jatkoa ja tervetuloa uudestaan.

Teksti: Johanna Maria Davies, VTM

Viimeksi muutettu 12 tammi 2018

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU