09 huhti 2018

Seuraatko omaa henkistä polkuasi vai ohjaako sinua joku muu?

Kirjoittanut 
Seuraatko omaa henkistä polkuasi vai ohjaako sinua joku muu? https://www.pexels.com/@pripicart

Oma henkinen polku saattaa olla kadoksissa monesta syystä. Saatat verrata itseäsi toisiin ihmisiin ja pitää heitä henkisesti "edistyneempinä" tai saatat ottaa vastaa itsellesi sopimattomia neuvoja. Miten omalla polullaan voi pysyä erilaisten henkisten suuntausten ja neuvojen ristipaineessa?

Saatat joskus pohtia, miten voisit olla yhtä henkinen kuin joku toinen ihminen. Miten, ja erityisesti koska sinä voisit saavuttaa joka hetki läsnä olevan sisäisen rauhan, näkisit suunnat kristallinkirkkaasti omalla intuitiollasi ja suhtautuisit kaikkeen ja kaikkiin rakkaudella, myötätunnolla ja täydellä ymmärryksellä? Voi että, kuinka onnellista ja kevyttä elämä varmasti olisi. Miten ihmeessä sinä pääset samaan maaliin, jossa monet muut jo ovat?

Tämä voi nyt tulla pienenä yllätyksenä, mutta minulla on sinulle heti alkuun uutisia: Sinä olet jo aivan yhtä henkinen kuin ”ne muut”. Sinä olet jo aivan yhtä ”valmis” ja hyvä, vaikka et seuraisikaan mitään aatetta, oppia tai et ole käynyt ainuttakaan henkistä kurssia.

Erilaisissa henkisissä piireissä voi syntyä mielikuva siitä, että joku tai jotkut toiset tietävät enemmän kuin muut. Voi vaikuttaa esimerkiksi siltä, että joku tai jotkut tietävät, mikä on parasta sinulle. Se saattaa olla joko toivottua (nimenomaan haluat apua ratkaisuihin) tai ei-toivottua (et halua vastaanottaa valmiita paketteja).

Mielikuva varmasta tiedosta on kuitenkin hieman virheellinen, sillä ei ole olemassakaan yhtä ja ainoaa oikeaa totuutta, asennetta, toimintamallia tai henkisyyden suuntausta. Kokonaisuuksia on yhtä monta kuin meitä ihmisiä.

Voimme esimerkiksi kokea täysin saman tapahtuman eri tavalla kuin muut ihmiset. Siihen vaikuttavat esimerkiksi aikaisemmat kokemukset, jotka vaikuttavat nykyhetkeesi, halusit tai et. Kokemus on kuitenkin eri asia kuin itse tapahtuma tai asia. Kokemus on ennen kaikkea tunne - eikä tunteita pitäisi määritellä oikeiksi tai vääriksi.

Tukea polullesi

Henkisten ajatusmallien ja suuntausten tietolähteitä on valtavasti. Joskus voi tuntua siltä, että tietoa on liiankin paljon saatavilla, ja se on osittain ristiriitaistakin. Sinuun saattaa iskeä jopa salakavala suorittamisen tunne – miten ihmeessä ehdit ja kykenet lukemaan kaiken mitä haluat ja vieläpä sisäistämään kaiken tiedon? Huh huh, siinä on paljon tekemistä.

Voit saada jonkun toisen ihmisen kertomasta tai kirjoittamasta informaatiosta tukea, lohtua, apua tai inspiraatiota. Ryhmissä ja yhteisöissä voi olla todella mielenkiintoista ja antoisaa vaihtaa ajatuksia ja mielipiteitä, saada uusia näkökulmia, jopa tuntea hyppäävänsä ihan uusiin sfääreihin. Ryhmä voi myös kannatella vaikeina hetkinä tai haasteellisissa elämäntilanteissa.

Polkujen risteykset

Sinun polkusi sisältö ja kulku on kuitenkin vain sinun omaisuuttasi. Sinulla on vapaus valita sinulle iloa tai merkitystä tuottavia toimintatapoja kaikista vaihtoehdoista. Myös sellaisista, joita ei ehkä kukaan muu ole vielä valinnut. Jos joku juttu tuntuu nahkealta tai selittämättömän hankalalta, se voi olla selkeä merkki siitä, että juuri se juttu ei ole sinua varten. Eikä sen tarvitsekaan olla, koska on jotain helpompaa ja mukavampaa, joka sopi sinulle paremmin.

Joskus voi törmätä siihenkin, erityisesti sosiaalisen median ryhmissä, että jonkun ollessa niin sanotusti haavoittuvimmillaan, häntä saatetaan tukemisen lisäksi myös lytätä. Kyllä, tätä tapahtuu myös henkisissä piireissä ihan siinä missä muuallakin. Henkisyys itsessään ja aiheena ei aukottomasti takaa sitä, etteivätkö ihmiset toisinaan toimisi virheellisesti muita kohtaan. On erilaisia näkökulmia, väärinymmärryksiä, virheellisiä tulkintoja, kuvitelmia omasta erinomaisuudesta, tapoja sanoa asioita joko suoraan tai epäsuoraan, ja niin edelleen. Ihan jokainen voi erehtyä puolin tai toisin, koska olemme kaikki inhimillisiä olentoja, olemme sitten henkisiä tai vähemmän henkisiä.

Eri elämänvaiheissa tai -tilanteissa voi olla myös erilaisia tarpeita toisistaan poikkeaville henkisyyden muodoille. Eikä aina edes jaksa, ei kukaan meistä. Mikään ei estä muuttamasta suuntaa vaikka kokonaan, jos joku juttu tuntuukin jo niin nähdyltä ja koetulta. Uudistuminen ei koskaan ole huono juttu, ja se voi tuoda elämään aivan uutta intoa. Ihan joka kerta.

Yksi asia on kuitenkin varma: voit kulkea ikiomaa polkuasi jo tänään, nyt heti.

Kuva: Tobi

Viimeksi muutettu 06 huhti 2018
Saaga Saarnisola

Saaga Saarnisola on paikkariippumaton yrittäjä, vapaa kirjoittaja ja luontoperäisen henkisyyden tuntija. Fenix-lintu, hyvä haltia, majakan kantaja ja spontaani lentäjä. Kuuluu harvinaisempaan lajistoon, jota tavataan tänä päivänä korvessa ja haja-asutusalueella miehensä kanssa kaksistaan. Polkuja jo kokenut, ja aina vaan utelias.

Kuudennessa Aistissa Saaga kirjoittaa enimmäkseen Äiti Maa -kategorian artikkeleita.

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU