09 loka 2015

Miten saada yhteys enkeleihin?

Kirjoittanut 

Enkeleistä puhutaan paljon, mutta mitä enkeleihin yhteydessä oleminen käytännössä tarkoittaa? Sen tietää enkelihoitaja Tanja Kettumäki.

Enkelit ovat läsnä suomalaisten enemmistön elämässä lapsesta alkaen. Koulussa askarrellaan joulukoristeiksi enkeleitä, ja moni on nähnyt taulun, jossa vaalea, valkoisiin sonnustautunut enkeli suojelee lapsia koulutiellä. Ja monet meistä muistavat ulkoa "Enkeli taivaan" -laulun sanat.

Ehkä juuri siksi enkelit ovat meille läheisiä henkiolentoja. Perinteisesti ne kuuluvat kristinuskoon, islamiin ja juutalaisuuteen. Näissä uskonnoissa ne esitetään Jumalan sanansaattajina ja viestintuojina – juuri siitähän on kyse "Enkeli taivaan" -laulussakin.

Enkeleiden kanssa ovat tekemisissä myös monet, jotka eivät seuraa järjestelmällisesti mitään uskontoa tai edes kuulu kirkkoon. Mediassa on kerrottu monista henkilöistä, jotka kokevat enkelten läsnäolon elämässään ja ovat saaneet heiltä apua. Enkeleitä käytetään myös apuna erilaisten oireiden hoidossa.

Yhteys enkeleihin

Tanja Kettumäki on ammattinsakin vuoksi tekemisissä enkeleiden kanssa – hän on nimittäin enkelihoitaja. Hän sai ensikosketuksensa enkeleihin saamassaan enkelihoidossa. ”Hoitaja antoi enkelienergiaa sekä kertoi omia aistimuksiaan minusta ja energiasta ympärilläni. Kokemus oli uusi ja miellyttävä. Hoidossa en kuitenkaan kokenut kohtaavani itse enkeliäni tai enkeleitäni, vaan tieto tuli toisen ihmisen kautta”, hän muistelee.

Tapahtunut kuitenkin herätti kipinän tutustua enkeleihin paremminkin. Sen kanssa rinnan kulki halu etsiä omaa totuutta, vastausta kysymykseen ”kuka tai mikä minä olen?” Enkelihoitajan luona Kettumäki kysyi oman enkelinsä nimeä, mutta se vaikutti Kettumäen mielestä liian lyhyeltä. Hän kehitteli sille jatkoa. Ensimmäinen enkeleiden hänelle antama opetus liittyi juuri nimeen – ja sitä kautta siihen, että enkelten viestejä ei ole syytä epäillä, vaan niihin kannattaa luottaa.

Kettumäki teki nimittäin enkelimeditaation, jonka aikana hän kohtasi oman enkelinsä. ”Näin hänet kauniina tummahiuksisena naisena, josta loistivat väreinä keltainen, kultainen ja valkoinen. Tunsin hänet fyysisesti lämpönä ja sydämeni täyttyi onnesta. Kysyin hänen nimeään uudestaan. Silloin eteeni piirtyi isoin tulikirjaimin minulle jo aikaisemmin annettu, napakka ja lyhyt nimi”, Kettumäki naurahtaa.

Ystävä houkutteli Kettumäen osallistumaan enkelihoitajakoulutukseen, ja siitä lähtien enkelit ovat olleet jatkuvasti läsnä Kettumäen arjessa.

Haluatko lähestyä omaa enkeliäsi?

Tanja Kettumäki kertoo, että omaan enkeliinsä saa yhteyden, kunhan sitä vain haluaa: ”Halu tuo tullessaan pyynnön ihmisen sisältä: pyydä saada yhteys korkeimpaan valon maailmaan ja enkeliisi. Pyydä enkeliäsi tulemaan aivan viereesi, pyydä häntä hoitamaan sinua ja elämäntilannettasi. Pyydä häntä yhdessä kanssasi etsimään ja löytämään parhaimmat tavat yhteiseen viestinvälitykseen.”

Luottamus enkeliin auttaa yhteyden syntymiseen. On siis hyvä asennoitua niin, että uskoo kuulevansa enkelin viestejä ja että enkelisi myös kuuntelee ja ymmärtää sinua. Enkelten mieleen on myös kiitollisuus ja ilo. Jos siis löydät itsesi usein ajattelemasta negatiivisesti, työskentele sen eteen, että asenteesi muuttuisi. Sitä varten voit kokeilla erilaisia kiitollisuusharjoituksia ja negatiivisuuden välttämisharjoituksia.

Halu löytää yhteys omaan enkeliinsä on yleensä osa merkittävää elämänmuutosta. ”Tulet huomaamaan, miten halusi löytää yhteys omaan enkeliisi tulee muuttamaan suuresti koko elämääsi ja tapaasi suhtautua itseesi sekä kaikkeen ympärilläsi”, kuvailee Kettumäki. Enkelit johdattavat muutoksen tiellä, ja ovat tukena siinä – sinun tehtäväsi on luottaa heihin.

Arkea enkeleiden kanssa

Enkelit kulkevat Tanja Kettumäen rinnalla arjessa. Hän juttelee enkeleille päivän mittaan, joskus ääneenkin rupatellen. Kiitollisuus on kanssakäymisessä läsnä: hän kiittää enkeleitä herätessään yöstä ja levosta sekä siunaa tulevan päivänsä. Ja nukkumaan mennessään hän kiittää kuluneesta päivästä, ja ihmisistä elämässään sekä siunaa heidät, elämänsä ja yöunensa.

Monet tavat ovat kristityille tuttuja jopa koulusta: koulussa on saatettu lukea ruokarukous ja pyydetty Herraa siunaamaan ruoka. Kettumäkikin siunaa ruokansa. Mutta siinä missä koulussa ruokarukous luettiin usein ulkomuistista ja nopeasti, yhteys enkeleihin on vastavuoroinen.

Kettumäki vastaanottaa enkelten viestejä monenlaisissa muodoissa. Joskus ne ovat tuntemuksia, joskus taas ajatusmalleja. Joskus ne ilmenevät myös fyysisesti kehon tuntemuksina, kuten kylminä väreinä.

Enkelit myös johdattelevat ja ohjaavat häntä oikeaan suuntaan: ”Enkelit ohjaavat minut lukemaan oikeat kirjat ja lauseet, kuulemaan juuri oikeat laulut ja sävelmät, joista saan ohjausta ja vahvistusta mietinnöilleni. Eteeni ohjataan sopivat ihmiset ja tilanteet, joiden kautta pääsen kehittymään ja oppimaan koko ajan enemmän itsestäni ja elämästä”. Ne kuitenkin nimenomaan ohjaavat hellävaraisesti, ja Kettumäki kuvailee, että ratkaisut ovat lopulta aina hänen omissa käsissään.

Enkelihoitajille yhteys enkeleihin on tietysti erityisen tärkeä. Hoitaessaan Tanja Kettumäki tekee yhteistyötä enkelten kanssa. ”Olen vahvasti visuaalinen ihminen ja opin näkemällä asioita helposti; hoitoja tehdessäni enkelit käyttävät hyväkseen tätä piirrettäni ja näen sisäisillä silmilläni enkelit ja heidän viestinsä. Näkemiseen liittyy hyvin vahvasti myös tunne ja hoitaessani toisia omat silmäni kostuvat useasti tilanteen kauneudesta; hoidossa todella kokee, miten olemme kaikki yhtä”, hän kuvailee.

Millä asialla enkelit ovat?

”Enkelit haluavat, että elät onnellista ja runsasta elämää. He tekevät kaikkensa, jotta nauttisit elämästäsi kaikin tavoin. Sinulle kuuluu kaikki se hyvä, joka meille tänne maanpäälle on annettu”, Kettumäki luonnehtii.

Enkelit kulkevat siis rinnallasi niin vaikeissa, haastavissa kuin arkisissakin tilanteissa. Kettumäki muistuttaa, että mikään asia ei ole enkeleille liian pieni tai turhanpäiväinen – tai toisaalta liian suurikaan. Kun annat asiasi enkeleiden huomaan, luvassa voi myös olla yllätyksiä. Asiat saattavat kääntyä niin hyvin päin, että et olisi edes osannut kuvitella niin käyvän! Juuri siksi Kettumäki muistuttaa, että enkeleille kannattaa jättää vapaus tehdä miten parhaaksi näkevät, sillä mielemme tuppaa rajoittamaan näköalojamme.

Enkelten kanssa työskentely kohentaa myös hyvinvointia. Kettumäki kokee enkelten kanssa työskennellessää hyvää ja levollista oloa. ”Anna enkelten astua elämääsi ja ala toimia aktiivisesti heidän kanssaan, niin huomaat, että kaikki elämässäsi on mahdollista”, hän johdattelee – enkelten avustuksella tietenkin.

Lue lisää Tanja Kettumäen aatteista ja kokemuksista hänen blogistaan Elämää ja enkeleitä.

Viimeksi muutettu 26 loka 2017

1 kommentti

  • Kommentoi linkkiä 20 elo 2018 lähettänyt kaija mikkola

    haluaisin kokea, että enkeli olisi turvanani elämässäni. olen sitä niin monesti pyytänyt, mutta turhaan

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU