06 joulu 2018

Karmaan liittyy väärinkäsityksiä - tiedätkö miten karma todella toimii?

Kirjoittanut 
Karmaan liittyy väärinkäsityksiä - tiedätkö miten karma todella toimii? pixabay.com

Karman käsitettä käytetään paljon, mutta se ymmärretään usein täysin pieleen. Kyseessä ei ole pelkästään siitä, että "paha saa palkkansa" tai että "sen minkä taakseen jättää sen edestään löytää". Mutta karmaa ymmärtääkseen täytyy miettiä sitä, mikä on hyvää – ja minkälaisista hyvistä teoista voi odottaa karmista palkkiota, ja minkälainen se voi olla. Olennaista on ymmärtää se, että karma toimii tekojen seurausten perusteella.

Elämä on monimutkaista, ja ihmisten käytöksen lajittelu esimerkiksi yksioikoisesti joko hyväksi tai pahaksi on vaikeaa ja rajoittavaa, eikä se lisää ymmärystäkään ihmisluonnon suhteen. Joskus voi kuitenkin olla avartavaa miettiä, minkälaisia eroja on sellaisten tekojen ja käytöstapojen välillä, joita pidämme yleisesti hyvinä.  

Niin sanottu "hyvä" joka onkin pahaa

Monet ihmiset jotka aiheuttavat todellisuudessa harmia ajattelevat tekevänsä hyvää. Tällaisia tekoja ovat esimerkiksi pienessä mittakaavassa kakun leipominen vaarallisella tavalla ylipainoiselle henkilölle tai suuressa mittakaavassa viattomien ihmisten tappaminen uskonnon nimissä. Tällaisista teoista ei hyvää karmaa seuraa.

Vaikka ihmiset luulevat tekevänsä hyvää eivätkä halua aiheuttaa pahaa, karma toimii tarkasti ja sen kannalta olennaisia ovat tulokset eikä tekijän oletukset tai toiveet.

Jos siis tieten tahtoen teet teon, josta seuraa vahinkoa, seuraa siitä pahaa karmaa. Sen mittakaava on suoraan yhteydessä aiheuttamasi harmin mittakaavaan.

Jos kuitenkin kuka tahansa haluaa aidosti tehdä hyvää, he saavat siihen tilaisuutensa kyllä. Heidän aito hyväntahtoisuutensa ohjaa heitä.

Niin sanottu "hyvä" joka onkin neutraalia

Monet ihmiset, jotka pitävät itseään hyvinä ihmisinä, yliarvoivat itseään. Tavallinen liikemies voi olla kaikin puolin mukava ja lainkuuliainen, mutta hänen elämänsä on kuitenkin keskittynyt hänen omien etujensa palvelemiseen. Hän ei ole kiinnostunut elämän tarkoitukseesta tai toisten ihmisten auttamisesta, jollei siitä ole hyötyä hänelle itselleen. Hyvää karmaa ei siis seuraa, jos hyvät teot ovat todellisuudessa olemattomia.

Pienen mittakaavan hyvä

Teet hyvää pienessä mittakaavassa, kun autat naapuria leikkaamaan nurmikon, olet talonvahtina siskollesi tai esimerkiksi ostat huonotuuliselle ystävällesi lahjan häntä piristääksesi. Nämä ovat hyviä tekoja, ystävällisyyden osoituksia, jotka tekevät maailmasta mukavamman paikan. Jos me kaikki olisimme kiltimpiä, olisimme myös onnellisempia itse. Myös ihmiset ympärillämme olisivat onnellisempia. Niin karma toimii.

Ihmiskuntaa kehittävä hyvä

On olemassa hyvyyttä, joka on täysin erilaista verrattuna aiempiin esimerkkeihin. 

Se tapahtuu silloin, kun ihmiset todella vaikuttavat merkittävästi toisiin ihmisiin, eivätkä ainoastaan omiin läheisiinsä joista he pitävät ja omista tunteistaan piittaamatta.

Jos joku omistaa elämänsä kodittomien yömajan pitämiselle, hän ei auta ainoastaan niitä kodittomia joista hn pitää, vaan auttaa kaikkia jotka apua tarvitsevat. Sama pätee esimerkiksi löytöeläinkodin ja orpokodin perustajiin.  

Näissä esimerkeissä kyse ei ole vain armosta, vaan se antaa ihmisille myös mahdollisuuden kasvaa. Jos joku pelastaa elämäsi, se tarkoittaa sitä että sinulla on enemmän aikaa saada kokemuksia nykyisessä kehossasi. Ja kaikki kokemukset ovat mahdollisuuksia oppia ja viisastua.

Tällaiseen hyvyyteen ei kuulu ainoastaan elämien pelastaminen, vaan myös niiden muuttaminen. Musiikki, kirjallisuus ja henkiset opetukset voivat auttaa toisia ihmisi käyttämään mahdollisuuutensa elää mahdollisimman kokemusrikasta elämää.

Tällainen hyvä siis auttaa meitä kehittymään henkisellä tasolla kohti korkeampaa valaistumisen tasoa. Jos karman näkökulmasta autat toisia kehittymään, mahdollistat myös oman kehittymisesi.

Miten karma toteutuu? 

Se riippuu omasta henkilökohtaisesta karmastasi ja kohtalostasi. Toisinaan kasvaminen ja kehittyminen on miellyttävää, mutta ei aina.

Ne, jotka ovat henkisen kasvun tiellä jo pitkällä, voivat joutua elämään vaikeamman elämän kuin tien alkupuolella kulkevat. Se johtuu siitä, että edistyneempi henkilö käy läpi suurta muutosta haasteita kohdaten ja niistä entistä vahvempana selviten. Se auttaa heitä tekemään tulevaisuudessa enemmän hyvää.

Ja tästä karmassa on juuri kysymys: tilaisuudesta palvella muita ihmisiä. Jos esimerkiksi olet avokätinen hyväntekijä tässä elämässä, karma saattaa tehdä sinusta seuraavassa elämässä rikkaan. Mitä sitten pitäisi tehdä? Kyseessä ei ole materialistinen palkinto, josta meidän kuuluisi nauttia itseksemme, toisten kärsimyksestä piittaamatta. Se on sen sjiaan tilaisuus tehdä lisää hyvää.

Usein tällaisissa tilanteissa henkilö saa myös tilaisuuden irrottautua materialismita. On helppo sanoa ettet ole materialisti, jos et ole rikas. Mutta jos sinulla on paljon, houkutuksiakin on runsaasti. Jos tämän yli pääsee, mahdollisuudet hyvän tekemiseen kasvavat merkittävästi.

Yksi suurimpia virheitämme karmaa ajatellessame on se, että se liittyy materialistisiin nautintoihin, kuten rahaan, hyvään ulkonäköön tai helppoon elämään. Mutta se ei ole totta. Karmassa on kyse siitä, miten paljon autamme ihmiskuntaa saavuttamaan korkeamman tietoisuuden tason. Kun teemme niin, karma antaa meille mahdollisuuden kasvattaa omaa tietoisuuttamme. Se taas auttaa puolestaan taas kasvattamaan ihmiskunna tietoisuutta - ja niin edelleen.

Ei ole mitään niin tärkeätä kuin valaistuminen, ja hyvä karma tekee mitä on tarpeen jotta kuljet kohti valaistumista.

Lähde: https://truththeory.com/2018/08/23/karma-a-big-mistake-and-how-to-avoid-it/

Viimeksi muutettu 03 joulu 2018

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU