25 touko 2016

Jokaisella on oma sisäinen tie

Kirjoittanut 
Jokaisella on oma sisäinen tie https://pixabay.com/fi/sunrise-phu-quoc-saari-ocean-vesi-1014713/

Henkinen kasvu tapahtuu sisälläsi, ulkopuolisten olosuhteiden ja muiden ihmisten tavoittamattomissa. Sinulla on oma sisäinen tie, jota kukaan muu ei kulje eikä pystyisi kulkemaan. Se on sinun omasi.

Ihmisen kehitykseen kuuluu henkisyyteen herääminen, joka tapahtuu kun olet siihen valmis. Kokiessasi mielenkiintoa henkisyyttä kohtaan, ota kutsu vastaan. Saat kulkea henkistä polkuasi, sisäistä tietäsi, kohti uudenlaista tapaa elää ja kokea maailmaa. Tulet osalliseksi tuonpuoleisesta. Se on ainutlaatuinen matka ja siitä matkasta tulee näköisesi.

Et voi verrata henkistä kehitystäsi toisen ihmisen kehitykseen. Sinulla on paikkasi tässä universumissa, ja sen täyttääksesi sinun on hyvä harjoittaa itsetutkiskelua ja kohdata henkisyyden haasteet avoimin mielin ja sydämin. Sinun on löydettävä omat ratkaisusi. Se edellyttää kärsivällisyyttä; kaikki tapahtuu aikanaan.

Kutsu sisäistä tietä kulkemaan ei aina ole kaunis. Monta kertaa se tapahtuu vaikeuksien ja elämänkriisien, jopa traumaattisten kriisien kautta. Vaikeudet eivät tule eteesi sattumalta. Ne on tarkoitettu sinulle, jotta voisit kasvaa siksi ihmiseksi, joksi sinut on tarkoitettu. Jokainen vastoinkäyminen on tarkoitettu vahvistamaan sinua. Jokaisen menetyksen merkityksenä on saattaa sinut oppimaan niitä asioita, joita tarvitset täyttääksesi oman paikkasi universumissa. Tähän tulee luottaa.

Sisäinen tie on sinun porttisi onnellisuuteen. Onni on sisälläsi, ja voit rakentaa tien sinne itse. Mielesi tuottaa onnellisuuden. Se ei tule itsesi ulkopuolelta – ei ulkonäöstä, materiasta, olosuhteista tai muilta ihmisiltä. Se on Jumalan lahja sinulle, jonka olet syntymässäsi saanut. Sinussa on onnen potentiaali. Jos et löydä onnea – tai totuutta – sisältäsi, et voi löytää sitä mistään muualtakaan.

Se, mitä merkityksiä annat itsesi ulkopuolisille tapahtumille, tavaroille, ihmisille tai olosuhteille, määrittää miten koet ne. Tapasi suhtautua maailmaan ja odotuksesi maailmaa tai ulkoisia tapahtumia kohtaan määräävät, mitä tunteita ja ajatuksia ne sinussa herättävät. Luot itse oman todellisuutesi oletuksistasi käsin.

Maailman tapahtumat eivät itsessään ole onnellisia tai onnettomia. Ne vain ovat. Sinä itse annat niille arvon ja merkityksen. Se, millaisia arvoja ja merkityksiä liität ulkomaailman tapahtumiin, määrittää onnellisuuttasi. Näin ollen oma mielesi on sekä paras ystäväsi että pahin vihollisesi. Jos joku pystyy hallitsemaan mieltäsi, hän pystyy hallitsemaan sinua. Mutta kun hallitset itse omaa mieltäsi, olet turvassa ja saat elää onnellisena rauhassa. Tie mielen hallintaan on henkisyys.

Se, mitä teet, ei ole yhdentekevää. Päinvastoin, se on käänteentekevää. Jokainen teko vaikuttaa sinuun siinä merkityksessä, missä teko on tehty. Jos teet vihan tekoja, tuhoat itseäsi sisältä käsin. Sisäinen tiesi johtaa kadotukseen, vihan turmeltumukseen. Kun teet rakkauden tekoja aidon myötätunnon vallassa, pääset osalliseksi valtavasta rakkauden energiasta.

Kulkiessasi omaa sisäistä tietäsi henkisten harjoitusten myötä löydät oman potentiaalisi. Et voi verrata polkuasi tai kokemustasi ystävän harjoituksiin ja kokemuksiin. Sinulla on ainutlaatuinen paikkasi universumissa. Kun kuljet tätä tietä, tarkkaile, mitä pidät mahdollisena. Jos et usko valaistumiseen, tuskin koskaan pääset sitä kokemaan. Jos et usko Jumalaan, et sydämessäsi saa tuntea hänen rakkauttaan. Se, mitä pidät mahdottomana, asettaa esteitä omalle henkiselle kasvullesi. Se estää sinun ainutlaatuisen henkisen tiesi kulkemisen.

Viimeksi muutettu 24 touko 2016
Satu Ilta

Nimimerkki Satu Ilta on koulutukseltaan sosiologi ja yhteisöpedagogi. Hän työskentelee päätyön ohessa sisällöntuottajana ja printtilehden toimittajana. Satu on kirjoittanut toisella nimimerkillä runoja, joita on julkaistu runoantologioissa ja Sadun omassa runokirjassa. Hän on toimittanut yhden runoantologian. Satua eniten kutkuttavat aiheet liittyvät lapsiin ja kasvatukseen, pitkän parisuhteen hoitamiseen, uskontoon, uskoon ja maailmankatsomuksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Myös ihmisten käytös kaikessa irrationaalisuudessaan ja ajankohtaiset sosiaaliset ilmiöt käynnistävät Sadussa ”sisäisen analysaattorin” ja kirjoitusinnon.

2 kommenttia

  • Kommentoi linkkiä 01 marras 2017 lähettänyt Timppa

    Auttavatko enkelit Reinoa maksamaan velkansa ? Ensimmäienä Cambodian, Sihanukvillassa ryöstämäsi ravintola.

  • Kommentoi linkkiä 27 touko 2016 lähettänyt Reino Tapani Pikkarainen

    Jumala antaa enkelit käyttöösi, opastamaan sinua tulevaan tehtävääsi. Avaa sydämmesi totuuden tielle.
    Jumala on sinussa, etsi se sisimmästäsi.

    Totuus ei paistu tulessa!

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU