12 tammi 2018

Enkelit ja arkkienkelit - lempeät ja voimalliset auttajamme

Kirjoittanut 
Enkelit ja arkkienkelit - lempeät ja voimalliset auttajamme https://pixabay.com/fi/tausta-sivu-enkeli-siivet-sininen-1660365/

Enkelit, nuo näkyvät ja näkymättömät avunantajamme, nostavat esiin tunteita puolesta ja vastaan. En tunne ihmistä, jolla ei olisi mielipidettä enkeleistä. Raamatussa on mainittu nimeltä vain kolme enkeliä: Mikael, Gabriel ja Rafael. Näin ollen kristillinen kirkko ei ole hyväksynyt muita ”arkkienkeliehdotuksia”, kuten Uriel. Angelologiassa eli kristillisen kirkon systemaattisessa ajattelussa sekä opetuksissa enkeleistä (enkeliopissa) ollaan tietoisia kuitenkin seitsemästä arkkienkelistä, koska nämä ovat esiintyneet Raamatun apokryfisiin (”kätkettyihin”) kirjoihin kuuluvassa Tobitin kirjassa.

Nämä seitsemän yleisesti hyväksyttyä arkkienkeliä ovat Mikael, Jofiel, Samuel, Gabriel, Rafael, Uriel ja Zadkiel. Täytyy muistaa, että enkelit eivät ole vain kristillisen kirkon yksinoikeus: myös juutalaisuudessa ja islamissa on omat oppinsa enkeleistä, niiden merkityksistä ja hierarkioista. Itse asiassa juutalaisuuteen on ensimmäisenä sisältynyt uskonnon sisäinen loogisesti järjestetty käsite enkeleistä; tätä on sittemmin kehittänyt sekä kristillinen kirkko, että islam.

Enkelihierarkiasta on tunnetuin yhdeksänportainen hierarkia, jota kannatti Pseudo-Dionysios Areopagita. Hän oli anonyymi kristitty teologi ja filosofi, joka eli 400- ja 500-lukujen vaihteessa. Pseudo-Dionysios Areopagitan tulkintoihin ja tutkimuksiin yhtyi myöhemmin myös Tuomas Akvinolainen, joka oli italialainen katolinen filosofi ja teologi ja eli vuosina 1225–1274. Katolinen kirkko pitää häntä arvossa ja suurimpana teologinaan. Yhdeksänportainen enkelihierarkia koostuu kolmesta hierarkiasta, joissa kussakin on kolme kuoroa; pelkistetysti sanottuna serafit ovat lähimpänä Jumalaa ja enkelit lähimpänä ihmistä. Myös muunlaisia nimityksiä on käytössä. Vieressä kirjailija ja enkelihoitaja sekä – kouluttaja Anu Wyskielin käyttämä hierarkia, jossa alimpana ovat luonnonhenget. Enkeleiden laitto arvo- tai tärkeysjärjestykseen tuntuu nykyään aikansa eläneeltä ja turhan musta valkoiselta, mutta antaa karkean rungon ymmärtää enkelihierarkiaa.

Enkelihierarkia Pseudo-Dionysios Areopagitan mukaan:
Ensimmäinen hierarkia
1. serafit
2. kerubit
3. valtaistuimet

Toinen hierarkia
4. herruudet
5. vallat
6. voimat

Kolmas hierarkia
7. hallitukset
8. arkkienkelit
9. enkelit                                                                                      

Enkelihierarkia Anu Wyskielin mukaan:
1. serafit
2. kerubit     
3. vallassa istuvat          
4. mahtavat
5. hyveelliset
6. voimalliset
7. ruhtinaat
8. arkkienkelit
9. enkelit
10. elementaalihenget eli luonnonhenget    

Enkelit ja arkkienkelit

Uskon ja tunnen, että enkeleitä on jokaisen lähettyvillä. Syntymähetkellä jokainen meistä saa oman suojelusenkelinsä, joka seuraa ja tukee meitä elämämme ajan. Meillä on myös toinen suojelusenkeli luonamme jatkuvasti, joka on ollut mukanamme sielumme syntymästä lähtien. Nämä kaksi enkeliä ovat aina kanssamme sekä ihmisestä riippuen mahdollisesti monia muita enkeleitä, jotta kehittyisimme tässä elämässä ja oppisimme tärkeitä opinläksyjä. Enkelit kannustavat meitä kuuntelemaan sydämemme ääntä: sitä pientä, sisältä kumpuavaa tunnetta, joka vastoin yleisiä normeja käskeekin meitä tekemään toisin, löytämään oman polkumme. Vaati todellista rohkeutta uskaltaa tehdä ja valita erilailla, kuin mitä perheesi tai valtaväestö odottaa sinun tekevän ja valitsevan! Sinulla saattaa olla myös esimerkiksi rankkana elämänjaksona tai tiukan työrupeaman aikana juuri siihen tehtävään spesifioitunut enkeli, joka tilanteen lauettua poistuu luotasi työnsä täytettyään ja sinä jatkat matkaasi kohti uusia oppimismahdollisuuksia.

Kun enkelit ovat puhtaita valon olentoja, niin arkkienkelit ovat mahtavia ja voimallisia valon olentoja. Arkkienkeleitä on maailmankaikkeudessa valtava määrä. Heitä on nimetty kirkon hyväksymien seitsemän lisäksi muitakin, mm. Metatron, Sandanfon, Ariel, Azrael, Haniel, Jeremiel, Raguel ja Raziel. Arkkienkelit auttavat sinua henkisellä tielläsi ja oman suuntasi löytämisessä. Toisaalta he kehottavat pyytämään apua myös arjen pienempiin asioihin ja näin vahvistamaan enkeliyhteyttäsi.

Vaikka enkelit ovatkin läheisyydessäsi, he voivat puuttua elämääsi vain sinun pyytäessäsi heitä auttamaan; enkelit ja muut valon auttajat toteuttavat maailmankaikkeuden henkisiä lakeja, joihin kuuluu pyytämisen lain mukaan myös paljon muita, esim. vetovoiman laki ja heijastuksen laki. Näin toimiessaan enkelit ja maailmankaikkeus antavat sinulle itsellesi täyden herruuden elää omaa elämääsi ja tehdä omat valintasi. Olet itse mm. valinnut oman sielusi suunnitelman, jota enkelit auttavat sinua seuraamaan. Mutta erityistilanteessa, jos sinua esimerkiksi meinaa kohdata onnettomuus, joka ei kuulu sielusi suunnitelmaan, enkelit puuttuvat lempeästi, mutta voimallisesti tilanteeseen ja ohjaavat sinut turvaan. Tällaisista tapauksista kuulee kerrottavan tarinoita, jolloin ihminen pelastui kuin ”ihmeenkaupalla”.  

Arki ja enkelit, eli ”arkienkelit”

Koen, että nykyaikana enkelit ovat meitä ihmisiä lähempänä kuin koskaan; meillä ihmisillä on mahdollisuus helposti ja vaivatta saada heihin yhteys. Ennen enkeleistä oltiin kiinnostuneita liturgisesti, kuvataiteellisesti tai teologisesti. Mutta minusta tuntuu, että nykypäivänä enkelit osataan ottaa paremmin osaksi jokapäiväistä elämää. Me alamme ymmärtää, ettei ole liian suurta tai liian pientä asiaa, kysymystä tai ongelmaa, ettei sitä voisi esittää enkeleille. Tällainen enkelten arkielämään liittyminen on sidonnainen ihmisten omaan uskoon, ei siihen, mitä kirkko, teologit tai tiede ovat osoittaneet todeksi. Tutkimuksissa on muuten todettu, että noin puolet amerikkalaisista sekä suomalaisista uskoo enkeleihin.

Enkelten voimaa todistavat jokapäiväiset pienet ”onnenkantamoiset”, yllättävät samanaikaisuudet, jotka hämmästyttävät ja tekevät edelleenkin minuun joka kerta suuren vaikutuksen: milloin tekee mieli kävellä normaalista poikkeavaa tietä ja siellä kohtaan tärkeän ystäväni, jolla on asiaa minulle. Tai yhtäkkiä löydän avaimeni yllättävästä paikasta, josta en aivan heti olisi itse niitä osannut etsiä. Noina hetkinä ymmärrän enkelten johdattaneen minua ja auttaneen minua kuulemaan omaa intuitiotani. Mieleeni tulee vielä yksi esimerkki omasta elämästäni: tulostin yritykseni mainoksia kopiokoneella, kun yhtäkkiä kone jatkoi mainoksien tulostusta mielestäni tarpeettomasti. Annoin koneen tulostaa hetken, kunnes painoin virtakatkaisimesta sen sammuksiin. Lähdin viemään mainoksia eri paikkoihin ja yllätyksekseni törmäsin tuttaviin, jotka halusivat saada mainoksia mukaansa. Ja minullahan oli ”ylimääräisiä” mukanani!

Enkelten kanssa eläminen ja työskentely vaativat sen, mikä meiltä jokaiselta löytyy: lapsenmielisyyden ja mielikuvituksen. Toisilla ne ovat vain peittyneenä kaiken ulkoa tulevan opin ja odotusten alle. Voit helposti tuulettaa omia uskomuksiasi ja totuuksiasi tekemällä suursiivouksen sisimpääsi. Arkkienkeli Mikael on hyvä pyytää ”siivouskaveriksi”. Jos henkisen tason työskentely tuntuu haasteelliselta, voit keksiä käytännön kikkoja, miten saisit kaikki vanhat ”pölyt” itsestäsi parhaiten pois. Toiset nauttivat tuulisella ilmalla tuulen tuiverruksesta hiuksissaan ja kuvittelevat tuulen puhdistavan myös itsestään kaiken vanhan. Toiset kokevat tarvitsevansa tulen puhdistavaa voimaa ja polttavat (tai luopuvat muuten) vanhoista ja aikansa eläneistä muistoista, kuten kuvista, kirjeistä ja tavaroista. Hyvä tapa on myös antaa puhdistavan veden viedä turhia murheita, huolia ja turhauttavia ajatuksia mennessään lilluen kylvyssä, suihkussa tai uiden ja sukellellen ihanassa vedessä. Tärkeintä on löytää juuri sinulle oikea tapa luopua kaikesta turhasta ja ylimääräisestä, jota kannat mukanasi sisälläsi. Enkelit opastavat sinua joka päivä ja auttavat uusien ja puhtaiden asioiden tuloa elämääsi. Sana ”sattumalta” saa enkelten myötä uuden merkityksen.

Enkelit haluavat meidän parastamme; he odottavat avunpyyntöjämme ja singahtavat innoissaan järjestelemään asioitamme, kun uskallamme esittää toiveemme. Toiveemme kuullaan, kunhan esitämme sen vilpittömästi sieluntasoltamme. Turhautuneet ja ahdistuksesta kumpuavat pyynnöt tulevat maalliselta puoleltamme, egoltamme. Usein nämä pyynnöt ovat jollain lailla oman kehityksemme esteenä, jolloin enkelit jättävät ne täyttämättä. Kuvitelkaa vanhempia, jotka katsovat lastaan ja toivovat hänen itse oppivan asioita elämässään. Viisaat vanhemmat ymmärtävät, että valmiit vastaukset harvoin auttavat lasta kehittymään ja kasvamaan. Tieto siitä, että ”noin ei kannata tehdä” on eri asia, kuin ”nyt tiedän, että noin ei kannata tehdä”. Monesti oman kantapään kautta opittu tuottaa todellista oppimista. Näennäisesti huonot valinnat eivät ole sielumme kehityksen kannalta ollenkaan välttämättömiä, mutta ihmisluonnolle ne ovat monesti tarpeellisia.

Enkeliyhteyden kehittäminen

Nauru, laulu, ilo ja tanssi. Ottaessasi nämä piirteet ja tavat käyttöösi olet lähempänä enkeleitä kuin voit uskoakaan! Hyvä vetää puoleensa hyvää: nauru naurua, ilo iloa jne. Voit myös kehittää itsessäsi enkelimäisiä piirteitä, toivoa kaikille hyvää ja tuntea kiitollisuutta; kiitollisuus kaikesta kokemastasi, niin hyvästä kuin vähemmän hyvästä, antaa sinulle vakaan perustan ja sallii enkeleiden tulla lähellesi ja olla lähelläsi. Kun alat hahmottaa ja saada omakohtaisia kokemuksia siitä, miten hyvin ja pikkutarkasti elämäämme seurataan, antaa se uskomattoman luottamuksen ja vapauden tunteen! Jos taas ajattelet kaiken olevan raadollisen sattumanvaraista, antaa se puolestaan usein epätoivoisen olon. Pelot, huolet ja surut ovat helpompia käsitellä ja niiden voi antaa mennä omalla painollaan ohitse, kun tiedostat, että kaikki tapahtuu sinun korkeammaksi parhaaksesi. Nukkumaan mennessäsi muistathan kiittää enkeleitäsi: yhtälailla niitä näkymättömiä kuin ihmismuodon ottaneita läheisiäsi, tuttaviasi ja tuntemattomiakin ihmis- ja eläinenkeleitäsi. Kun opit katsomaan elämääsi uudella tavalla, huomaat, että se onkin täynnä enkeleitä!

arkkienkeli mikaelArkkienkeli Mikael

Nimi tarkoittaa ”Hän, joka on Jumalan kaltainen” tai ”Hän, joka näyttää Jumalalta”. Arkkienkeli Mikaelilla on juutalais-kristillinen sekä islamilainen tausta. Häntä pidetään rohkeuden ja suojeluksen enkelinä ja häneen liitetään suojaava sininen väri. Mikael johtaa arkkienkelten joukkoa ja hän vastaa enkelihierarkiassa ryhmästä ”Hyveelliset”. Niitä ihmisiä, joiden kanssa Mikael työskentelee, sanotaan ”valotyöntekijöiksi”, ja Mikael rohkaiseekin näitä ihmisiä parantamaan ja opettamaan henkisiä asioita joko työkseen tai harrastuksekseen. Mikaelin päätehtävä on vapauttaa ihmiskunta ja maapallo kaikista peloista.

Mikael on innoittanut johtajia ja valotyöntekijöitä jo pitkään: Jeanne D´Arcin kerrotaan sanoneen 1400-luvun alussa inkvisiittoreille, että juuri arkkienkeli Mikael antoi hänelle voiman ja rohkeuden johtaa Ranskaa sen satavuotisessa sodassa. Mikael kanonisoitiin pyhäksi Mikaeliksi, eli julistettiin pyhimykseksi vuonna 1950. Samalla hänet nimitettiin ”poliisien suojelupyhimykseksi”, sillä hän auttaa sankarillisuutta ja rohkeutta vaativien töiden tekemisessä.

Voit pyytää Mikaelia avuksesi, jos sinusta tuntuu, että oma elämänpolkusi ja – suuntasi on hukassa. Hän auttaa sinua myös sitoutumaan ja omistautumaan omille uskomuksillesi, antaa elinvoimaa, rohkeutta ja energiaa sinulle. Myös tilojen puhdistumisessa sekä vanhoista kaavoista eroon pääsyssä voit pyytää häntä avuksesi. Mikael on hyvä apu myös korjatessasi rikkimenneitä sähköisiä ja mekaanisia laitteita, kuten tietokoneita. Pyydä häntä avuksesi ja saatat yllättyä, kun laitteesi alkaakin toimia moitteettomasti.

400-luvulta lähtien on kristillisessä kirkossa vietetty ylienkeli Mikaelille pyhitettyä Mikkelin-päivää 29.9. tai seuraavana sunnuntaina. Myöhemmin Mikkelin-päivästä on tullut kaikkien enkelien päivä. Suomen kaupunki Mikkeli on saanut nimensä Mikaelista.

Arkkienkeli Mikael kanavointi 27.5.2012

”Suojelu. Teillä on pitkiä listoja, joilla te uskotte suojaavanne ja suojelevanne itseänne ja perhettänne, maapalloanne. Kaikki nämä listat ja kaavat, yritykset suojella itseänne ja ympäristöänne vain jäävät yrityksiksi. Teidän tulee hoitaa homma kotiin, tehdä mitä on tehtävä. Tunnette tarpeenne sisällänne ja toteutatte mielikuvanne ja tuntemuksenne täydellisesti ja täysin varauksetta. Ja se tulee onnistumaan täydellisesti, tehkää ja toteuttakaa! Silloin suojelette itseänne parhaiten. Tämä suojaus tulee sisältä. Heittäkää kaaviot ja listat menemään vanhana energiana.”

Arkkienkeli Jofiel1Arkkienkeli Jofiel

Nimi tarkoittaa ”Jumalan kauneus”.

Arkkienkeli Jofielilla on juutalais-kristillinen alkuperä. Jofiel on kauneuden ja valaistumisen enkeli ja hänet tunnetaan taiteilijoiden suojeluspyhimyksenä. Häneen liitetään keltainen, älyn väri, ja hänen sanotaankin auttavat meitä kirkastamaan ja puhdistamaan mielemme. Hän auttaa meitä luomaan kauneutta ympärillemme sekä näkemään kauneutta kaikkialla: ihmisissä sekä eri elämäntilanteissa. Hän auttaa meitä katsomaan lähimmäisiämme koko ajan kasvavalla rakkaudella. Pystymme luomaan elämäämme ajatuksillamme enemmän kauneutta, kuin voimme arvatakaan; ajatuksissamme on todellista voimaa.

Jofiel auttaa myös opettajia ottamaan opetustilanteissa huomioon jokaisen oppilaan henkilökohtaiset tarpeet siten, että jokainen oppilas oppii juuri hänelle parhaiten sopivalla tavalla ja sopivassa tahdissa. Itse henkilökohtaisesti pyydän Jofielin jokaiseen opetuspäivääni ja tunnen, miten asiat sujuvat ihanan sulavasti ja kaikki toimii hyvin. Häntä kannattaa pyytää mukaan myös kaiken uuden omaksumiseen sekä opiskeluun. Jofiel antaa meille myös luovia ideoita ja antaa meille voimaa toteuttaa ne.

Arkkienkeli Jofielin kanavointi 26.10.2012

”Olkaa lasten kaltaisia, hämmästykää joka päivästä ja joka hetkestä. Suudelkaa tilanteita, joita elämä tuo eteenne, suudelkaa ihmisiä, jotka opettavat ja rakastavat teitä; opettaminen ja rakastaminen ovat yksi ja sama asia. Sillä ei ole mitään estettä teidän ja ulkomaailman välissä. Miten kohtelette maailmaa ja kohtaamianne tilanteita sekä ihmisiä, niin kohtelette itseänne. Lempeydellä on sydämenne täytetty. Ilolla on sydämenne täytetty.” 

Arkkienkeli Samuel1Arkkienkeli Samuel

Nimi tarkoittaa ”Hän, joka näkee Jumalan” tai ”Hän, joka etsii Jumalaa”.

Arkkienkeli Samuelilla on juutalais-kristillinen alkuperä. Hän on rakkauden ja luovuuden enkeli. Ominaisväriltään hän on vaaleanpunainen. Hänen sanotaan olevan voimallinen johtajaenkeli enkelihierarkian ”Voimallisten” joukoissa; Samuel joukkoineen pitää huolta siitä, että maapallolle pääsevät vain puhtaat ja korkeat energiat. Näin ollen voit pyytää häntä antamaan voimaa sinulle sekä Äiti Maalle, kun maapallon tilanne pelottaa ja ahdistaa sinua.

Samuel opastaa sinua ennen kaikkea rakastamaan itseäsi pyyteettömästi. Hän täyttää pyytäessäsi elämäsi rakkaudella ja luovuudella, auttaa sinua esimerkiksi piirtämään, maalaamaan, kirjoittamaan tai laulamaan suoraan sydämestäsi. Tällöin olet yhteydessä korkeimpaan valoon ja toimit kanavana rakkauden säteille ja autat rakkautta pääsemään kokoajan enenevässä määrin tänne maapallolle.

Samuel auttaa sinua löytämään elämänpolkusi, juuri oikean uran itsellesi sekä sielunkumppanisi. Hän voi myös sytyttää hiipuvan liekin sinun ja kumppanisi sydämeen, kunhan se on teidän molempien korkeammaksi parhaaksi. Pyydä häneltä apua myös kadonneiden esineiden ja tavaroiden löytymisessä.

Arkkienkeli Samuelin kanavointi 30.10.12

”Minä kiitän sinua valotyöläinen tekemästäsi rakkauden työstä! Jokainen ihminen tekee tätä rakkauden työtä päivittäin ja olen siitä hyvin kiitollinen ja kunnioitan teitä suuresti. Sinunkin pienet tekosi nähdään ja huomataan: hymysi kaupan jonossa on pelastanut jonkin ihmisen päivän. Arkesi ”pienistä” hyvistä teoista kantautuu hyvin suuri rakkauden aalto, joka peittää koko maapallon alleen. On helppoa rakastaa helppoutta ja rakkautta, haastavampaa ja kunnioitusta herättävämpää on rakastaa niitä asioita, ihmisiä ja kokemuksia, jotka kehittävät meitä ihmisinä eniten: rakasta erityisesti niitä, jotka sitä vähiten tuntuvat ansaitsevan! Mitä on rakkaus? Rakkaus on sitä, että hyväksyt itsesi juuri sellaisena kuin olet ja hyväksyt myös toiset ihmiset ja tilanteet juuri sellaisina kuin ne ovat. Rakkautta on tuntea itsensä ja toinen ihminen ja silti haluta itselleen sekä toiselle hyvää.”

Arkkienkeli Gabriel1Arkkienkeli Gabriel

Nimi tarkoittaa ”Jumala on vahvuuteni”.

Arkkienkeli Gabrielilla on juutalais-kristillinen sekä islamilainen alkuperä. Gabriel on kuuluisa sanansaattajaenkeli; hän toi tiedon Elisabethille Johannes Kastajan syntymästä sekä Marialle Jeesus Nasaretilaisen syntymästä. Gabriel on siis yksi Raamatussa mainituista enkeleistä, muut nimeltä mainitut enkelit ovat Mikael ja Rafael. Gabrielin sanotaan myös sanelleen islamin pyhän kirjan, Koraanin, Muhammedille.

Gabriel on puhtauden ja kauneuden enkeli, hänen värinsä on puhtaan valkoinen. Hän tuo elämääsi pyytäessäsi puhtautta sekä kauneutta, hän auttaa sinua pääsemään eroon kielteisistä tunteistasi ja ajatuksistasi sekä peloistasi. Kaikenlainen luovuus tuo elämääsi myös kauneutta ja Gabriel haluaakin tukea kaikkia taiteilijoita kirjoittajista malleihin saakka. Myös kaikki, jotka välittävät henkistä tietoa ympärilleen, voivat pyytää erityisesti Gabrielia tuekseen; hän puhdistaa ja kirkastaa ajatuksemme ja mielemme ja auttaa meitä välittämään puhtaita rakkauden viestejä mahdollisimman laajalle. Gabriel on ihana auttaja myös vanhemmille ja kaikille vanhemmiksi haluaville, hän auttaa hedelmöittymisessä sekä adoptiossa.

Arkkienkeli Gabrielin kanavointi 31.10.12

”Me enkelit olemme ihmisten kaltaisia siinä mielessä, että me tunnemme teidän tuskanne, vaikkemme ole ihmisinä maan päällä olleetkaan. Samoin te ihmiset voitte tuntea toisen tuskan ja hädän, vaikkette olisi itse samaa kokeneetkaan; se on inhimillistä. Te olette maanpäällä toinen toisillenne enkeleitä, autatte ja tuette toisianne. Pitäkää mielenne puhtaina, tarkoitusperänne aitoina. Sillä autatte toisianne ja itseänne parhaiten tekemällä tekonne puhtaasta sydämestä. Miettikää ja hiljentykää tunnistamaan omat epäpuhtautenne motiiveissanne, tunteissanne ja ajatuksissanne. Miellyttäkää vain omaa sydäntänne, mutta tehkää se rakkaudesta itseänne ja toisia kohtaan. Tulette huomaamaan, että on mahdollista seurata omaa sydäntään satuttamatta muita.”

Arkkienkeli RafaelArkkienkeli Rafael

Nimi tarkoittaa ”Jumala on parantanut” tai ”Jumala parantaa” (rapha= hepreaksi ”lääkäri” tai ”parantaja”). Rafaelin tunnusväri on vihreä. Vihreää pidetään myös sydänchakran värinä, joten Rafaelia pidetään myös rakkauden enkelinä. Hän on mukana parantamis- ja hoitotilaisuuksissa tai kun lähdet opiskelemaan hoitoalaa; häntä voit pyytää auttamaan järjestämään rahatilanteesi sinun opiskeluusi suotuisaksi. Hän ohjaa myös juuri oikeat ihmiset luoksesi, jotta pystyt harjoittamaan alaasi sekä saamaan elantosi hoitotyöstäsi.

Voit pyytää Rafaelia parantamaan itsesi sekä myös muita ihmisiä. Jos sairas ihminen ei ole halukas ottamaan vastaan henkistä parannusta, Rafaelin hoitava vaikutus voi saada ihmisen kuitenkin

rauhoittumaan, joka auttaa luonnollista paranemista; kenenkään vapaaseen tahtoon hän ei pysty vaikuttamaan. Itse pyydän iltaisin hänet hoitamaan itseäni sekä läheisiäni niin fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla. Monesti kutsun hoitotilanteeseen mukaan Rafaelin lisäksi myös hänen seurassaan olevat muut parantajaenkelit. Vain pieni pyyntö ja he ovat kaikki auttamassa asioita etenemään jokaisen korkeammaksi parhaaksi!

Rafael on raamatun kertomuksessa (Tobitin kirja) matkaseuralaisena Tobitin pojan, Tobian kanssa hänen matkatessaan. Rafaelia pidetään näin ollen myös ”matkalaisten suojeluspyhimyksenä”. Hän suojelee matkustavia ja pitää huolen myös matkatavaroista sekä aikatauluista. Voit pyytää Rafaelia avuksesi myös kadonneiden eläinten etsimisessä; eläimet ovat hyvin avoimia hänen lempeälle ohjaukselleen. Lisäksi hän auttaa kolmannen silmän avautumisessa, joka vastaa selvänäköisyyden avautumista.

Arkkienkeli Rafaelin kanavointi 1.12.2012

”Se, kuka pyytää saada parantavaa kosketustani, on sen saava. Kosketan hoitavalla kädelläni jokaista, joka sitä pyytää, jokaista, joka on valmis luopumaan aikansa eläneistä taakoista, tunteista, ahdistuksesta, ajatuksista, kivuista ja säryistä. Avaan sydäntäsi vastaanottamaan pyyteetöntä rakkautta. Se on helpompaa kuin uskotkaan. Anna rakkauden lämmön koskettaa sisintäsi yrittämättä suojella sitä turhilla muureilla tai kovilla kuorilla. Sinä itse päätät kenet päästät koskettamaan sisintäsi, sydäntäsi. Vedät puoleesi juuri sitä ihmistä, sitä energiaa, niitä tapahtumia, joita ajattelet ja uskot ansaitsevasi. Ja sinä ansaitset vain parasta!”

Arkkienkeli Uriel

Nimi tarkoittaa ”Jumalan tuli”, ”Jumalan valo” tai ”Jumala on valo”.

Arkkienkeli Urielilla on juutalais-kristillinen tausta. Uriel on rauhan enkeli ja hänen värinsä on purppura ja kulta. Urielin sanotaan tuovan tulevaisuutta koskevaa tietoa ja varoituksia; hän mm. varoitti Nooaa tulvasta, auttoi Esraa tulkitsemaan mystisiä ennustuksia Messiaasta sekä antoi kabbalan ihmiskunnalle. Hänen sanotaan tuoneen myös alkemian sekä ilmentämisentaidon ihmiskunnalle, hänellä on siis paljon sellaista tietoa mielestämme sekä planeetastamme, jota mielemme ei vielä pysty vastaanottamaan. Mutta hetki hetkeltä ihmiskunta on valmiimpi tälle tiedolle ja Uriel on auttamassa meitä ymmärtämään tietoa, joka auttaa maapalloamme ja meitä kehittymään.

Rauhan enkelinä Uriel tuo ymmärrystä ristiriitatilanteisiin sekä auttaa sinua rakastamaan itseäsi sekä hankaluuksia elämääsi tuovia ihmisiä, antamaan anteeksi läheisillesi ja ennen kaikkea itsellesi. Anteeksiantaminen vapauttaa nimenomaan sinut itsesi alaspäin vetävistä tunteista ja mahdollistaa ymmärryksen syntymisen. Urielin läsnäoloa sanotaan myös maadoittavaksi ja rauhoittavaksi; hän auttaakin luonnonkatastrofeissa ja -mullistuksissa ihmisiä ja paikkoja toipumaan tapahtuneesta.

Häntä kanavoidessani en kokenut niinkään näkeväni häntä selkeästi vaan hän kehotti minua kirjoittamaan sanat suoraan ylös. Urielin persoonallisuuden sanotaankin olevan hieman hankalampi havaita, kuin vaikkapa arkkienkeli Mikaelin. Kun huomaat saaneesi ratkaisun sinua mietityttäneeseen ongelmaan, voit mielessäsi kiittää Urielia avusta. Muistathan, että avun saaminen edellyttää kuitenkin aina ensin pyytämistä!

Arkkienkeli Urielin kanavointi 25.12.2012

”Väreillä voit vaikuttaa elämääsi tavattoman paljon. Juuri nyt, anna purppuraisen värin tulla sydämeesi ja täyttää se kaikella uudella, mitä elämäsi tarvitsee. Jos tunnet olevasi yksinäinen, anna värin tulvia rintaasi ja kaulaasi. Jos tunnet olevasi eksynyt, anna purppura valon palaa edessäsi ja johdattaa sinut oikeaan suuntaan. Jos tunnet olevasi epäonnistunut, anna purppuran sytyttää toivo sydämeesi. Väreillä on väliä. Uusi aika tulvii elämääsi, uudet värit antavat sinulle uutta energiaa, vaihda rohkeasti mieltymyksiäsi, ole rohkeasti uuden tuulen ratsastaja! Myös tiede kehittyy uuden ajan ansiosta; ratkaisuja tullaan löytämään ongelmallisilta tuntuneisiin tilanteisiin.”

Arkkienkeli Zadkiel

Nimi tarkoittaa ”Jumalan oikeudenmukaisuus” tai ”Jumalan oikeamielisyys”

Arkkienkeli Zadkielilla on juutalainen alkuperä ja häntä pidetään armon, hyväntahtoisuuden ja muuntautumisen enkelinä; ehkäpä siksi, että hän esti Aabrahamia surmaamasta poikaansa Iisakia uhrina Jumalalle. Zadkielin väri on violetti ja hän auttaa sinua puhdistamaan vanhat ja negatiiviset värähtelysi uusiksi ja kirkkaiksi. Häntä sanotaan myös vapautumisen enkeliksi ja häntä voit pyytää avuksesi, kun haluat antaa anteeksi ja vapautua katkeruuden taakasta, niin itseäsi kuin muitakin kohtaan. Anteeksi antaminen vapauttaa koko olemuksesi ja mahdollistaa uusien ihanien energioiden tulon sinuun ja elämääsi. Anu Wyskiel mainitsee kirjassaan Matka enkelten maailmaan, että kun keho täyttyy tarpeeksi puhtaasta valosta, henki voi vapautua, ylösnousta. Ja juuri tässä arkkienkeli Zadkiel pystyy auttamaan.

Zadkiel opettaa sinulle alkemiaa henkisyyden avulla: hänen johtamansa violetti säde edustaakin violettia liekkiä eli muuntautumisen liekkiä. Voit pyytää häntä avuksesi, kun haluat muuntaa alemman tietoisuutesi korkeammaksi värähtelyksi.  

Zadkiel on mielellään mukana voimalauseissa, rukouksissa ja muissa julistuksissa valvomassa niiden voimaa; hänet on hyvä pyytää mukaan myös seremonioihin, kuten valmistujaisiin tai häihin. Myös avioerotilanteessa kannattaa järjestää vaikka itsekseen eroseremonia, jossa kaikki tapahtuu kiitollisuudella ja rakkaudella, esim. eropaperin kirjoittamisen jälkeen. Seremonioissa on hyvin vahvat energiat. Zadkielin ajatellaan auttavan myös tärkeiden asioiden muistamisessa, esimerkiksi tärkeissä kokeissa tai vaikkapa avainten löytymisessä.

Tähän viimeiseen enkeliartikkeliin haluan lisätä vielä, että enkeleiden kanssa työskennellessä tärkeintä on avun pyytäminen! Vähemmän tärkeää on osaatko suunnata pyyntösi juuri oikealle enkelille. Sydämestä lähtevä vilpitön pyyntö valon auttajille, enkeleille, takaa sen, että se ohjautuu juuri oikeaan osoitteeseen ja tulet saamaan parhainta apua juuri sinun tilanteeseesi!

Arkkienkeli Zadkielin kanavointi 26.3.2013

”On täysin sinun itsesi päätettävissä, ovatko elämän tarjoamat kokemukset sinulle raskaita vai keveitä, vaikeita vai helppoja. Elämä hakee tasapainoaan joka hetki, joka sekunti. Sinä voit nostaa raskaimmilta tuntuvat kivetkin helposti ja vaivatta tieltäsi, kun niin päätät. Samoin: aivan pieni hiekan murukin voi tuntua ylitsepääsemättömältä, jos niin päätät. Kasvata syvät ja tukevat juuret Äiti maahan ja kuuntele Häntä. Seiso selkä suorana. Sinulle on annettu kaikki valta, niin omassa elämässäsikin kuin sielun tasolla. Päätä siis hyvin!”

Tekstin on kirjoittanut musiikkipedagogi, huilisti ja enkelihoitaja Tanja Saranen, yhteistyössä omien enkeleidensä sekä arkkienkeleiden avustuksella. Tanja pitää sivustollamme blogia Elämää ja enkeleitä.
(teksti julkaistiin ensimmäisen kerran 10.1.2012 ja nostettiin etusivulle uudelleen 12.1.2018)

Lähteet:
Doreen Virtue: Arkkienkelit ja Ylösnousseet mestarit, Otavan Kirjapaino, Keuruu 2008
Anu Wyskiel: Matka enkelten maailmaan, Karisto Oy:n kirjapaino, Hämeenlinna 2008

Viimeksi muutettu 12 tammi 2018
Elämää ja enkeleitä - Tanja Kettumäki

Elämää ja enkeleitä blogin takana on lahtelainen ALH enkelihoitaja ja -kouluttaja, regressiohoitaja, perinteisen lääketieteen akupuktuurihoitaja ja muusikko Tanja Kettumäki. Blogissaan hän kirjoittaa kokemuksistaan ja elämästään enkeleiden kanssa.

Selestial.fi

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU