02 tammi 2019

Aistitko taian ilmassa? Seuranamme on uusia luovia voimia

Kirjoittanut 
Aistitko taian ilmassa? Seuranamme on uusia luovia voimia https://pixabay.com/fi/crystal-ball-valokuvaus-pallo-valot-3884125/

Seuranamme on uusia luovia voimia. Ne voivat mahdollistaa ennennäkemättömiä luovuuden ja rakkauden tekoja, mutta ne voivat myös mahdollistaa mitä suurinta itsekkyyteen perustuvaa toimintaa, sellaista joka saattaa jopa tuhota koko maapallomme.

Tänä päivänä tapahtuu ihmeellisiä asioita. Uskon, etten ole ainoa joka kokee että ilmassa on taikaa, jonkinlaista säkenöivää substanssia. Kun katson eteeni, pystyn lähes näkemään sen tai ainakin sen kokemaan. Ilma väreilee edessäni. Tuon saman väreilyn voin kokea myös kehossani, sydämessäni sekä ajattelussani. Ikäänkuin universumi hengittäisi, ja minun olemukseni olisi osa tuota valon elävöittävää voimaa.

Jos asiaa haluaa tarkastella hengentieteen tutkimuksen valossa, on lukuisia todisteita siitä, kuinka Kristus-niminen henkinen olento ja voima on alkanut toimimaan maailmassamme 1900-luvulta eteenpäin aivan uudella tavalla. Myös mentorini, israelilainen hengentieteilijä Yeshayahu Ben-Aharon, on kirjoittanut tästä useita teoksia. Hän kuvaa kirjassaan Event sitä, kuinka uusi luovuuden aalto näkyy tieteen, taiteen ja filosofian räjähdysmäisenä kehittymisenä 1900-luvun puolenvälin jälkeen.

Jos tarkastelemme kulunutta vuosisataa ja ennen kaikkea tätä alkanutta vuosisataa, emme voi kuin hämmästellä kuinka paljon on tapahtunut, kuinka uskomattoman erilainen maailma meillä on tänä päivänä. En tässä tietenkään tarkoita sitä, että ihmiset olisivat jotenkin erilaisia, vaan pikemminkin sitä, mikä mahdollisuuksien määrä jokaisella ihmisillä on päivittäin edessään. Kuka tahansa voi oppia minkä tahansa taiteen tai taidon, sillä maailma ja internet ovat täynnä oppimateriaalia ja osaajia. Lähes kaikki tieto on ulottuvillamme, ja pystymme matkustamaan sekä olemaan yhteydessä lähes mihin tahansa maailman kolkkaan.

Nämä ovat vain eräitä Kristuksen uusien voimien käyttämisen tuloksia. Tiede on oivaltanut, että yksinkertaistamiseen perustuva materialistinen maailmankuva ei ole toimiva, ja että tietoisuus on olennainen osa myös orgaanista ja mineraalistakin luontoa. Taide on kehittynyt jo esimerkiksi musiikin saralla 1900-luvun puolivälistä todella monipuolisesti, ja filosofinen ajattelu on ylittänyt materialistisen ajattelun ennakkoluulon. Tämän myötä ovat ajattelijat oppineet vapautumaan ajattelussaan universumin luovaan valo-hengitykseen. Tästä kaikesta voit lukea lisää Ben-Aharonin Event-kirjasta.

Kun tarkastelen henkilökohtaisesti omaa tietoisuuttani ja maailmaa ympärilläni, voin kokea kuinka eräänlainen luova potentiaali ja elävyys ovat joka hetki läsnä. Minun täytyy vain hiukan herätellä itseäni tietoisuuteni talviunesta, että pystyn sukeltamaan näihin mahdollisuuksiin ja valoon. On myös erityistä huomata se, kuinka tämä potentiaali kasvaa vuodesta toiseen, ja jopa muutamassa kuukaudessa voin huomata sen miten yhä uudet luovat aallot virtaavat ajattelussani ja koko olemuksessani.

Uudet luovat voimat tulevat Ben-Aharonin ja muiden hengentieteilijöiden mukaan vahvistumaan ainakin vuosisadan puoliväliin saakka. Silloin nämä voimat tulevat luultavasti vaikuttamaan räjähdysmäisen nopeasti niin, että esimerkiksi toivoessani jotain saan sen ennätyksellisen nopeasti tai jos ajattelen tuomitsevan ajatuksen jostain ihmisestä, tulee hän tuntemaan sen kuin nyrkiniskuna. 

Tällaisten voimien läsnäolo ja niiden käyttömahdollisuudet antavat meille suuren vapauden luoda sellaisia kokemuksia ja elämän jonka haluamme. Ne herättävät – tai ainakin niiden olisi hyvä herättää – kolikon kääntöpuolena meissä kasvavan vastuun tunteen. Mikäli toimimme jo näiden voimien kanssa tai aloitamme niiden kanssa työskentelyn, voisi ensimmäinen kysymys jota meidän kannattaa pohtia olla tämä: mikä osa minussa haluaa käyttää näitä voimia minäkin hetkenä ja mihin tarkoitukseen?

Mielestäni ihmiskunnan suurin haaste ei ole ilmastonmuutos, talouden epäoikeudenmukaisuus, kulttuurin yksipuolistuminen tai teknologian tuoma haaste, vaan taistelu ihmisen tietoisuudesta. Meille on annettu vapaus löytää itsemme ja löytää se universaali rakkaus jonka Kristus on tuonut luoksemme. Juuri tämän vapauden mahdollisuuden vuoksi meillä on tietoisuudessamme ällistyttävä määrä erilaisia itsekkäitä, himoon ja erilaisiin traumoihin sekä tarpeisiin perustuvia ajatus-, tunne- ja halumalleja.

Mikäli emme kehitä sisäistä ihmisyyttämme, omaa henkistä olemustamme, joka sisissämmässämme vahvistuu aina silloin kun olemme muuntaneet näitä persoonallisia ja itsekkäitä mielemme rakenteita ja vapautuneet niiden automaattisesta seuraamisesta, hallitsevat nämä rakenteet tietoisuuttamme – ajatteluamme, tuntemistamme ja tahtomistamme – ja käyttävät uusia luovuuden ja rakkauden voimia itsekkään ja persoonallisen olemuksemme vahvistamiseksi. Kun mielen rakenteista kasvanut personaallisuus ohjaa toimintaamme ja ajatteluamme oman henkisen olemuksemme sijaan, saavat syntynsä talouden, ilmaston ja luonnon sekä teknologian haasteet. Vaikka nämä kaikki ”ulkoiset” ongelmat poistettaisiin maailmasta jonkun jumalallisen ilmestyksen johdosta, tulisi meille yhä uusia haasteita ellemme katso todella sisäämme ja kysy: kuka ohjaa tietoisuuttani ajatteluani, tuntemistani, tahtomistani?

Uudet Kristuksen luovat voimat ovat kanssamme auttamassa meitä kasvamaan ja oivaltamaan ihmisyyden ja maailmankaikkeuden arvoituksia. Niiden ansiosta voi myös henkinen kasvumme nopeutua räjähdysmäisesti. Silloin ei enää ole kysymys siitä mitä minä saan, opin tai oivallan vaan siitä, kuinka voin palvella ihmiskuntaa ja meidän maailmaamme tänä päivänä, tällaisena henkilönä. Silloin nämä voimat lähtevät virtaamaan tavalla, joka voi saada ihmeitä aikaiseksi joka päivä!

Viimeksi muutettu 01 tammi 2019
Jeremy Qvick

Henkisen tien kulkija, kirjailija ja elämän tutkija Jeremy Qvick on tutkinut vuosia erilaisia henkisiä suuntauksia sekä ihmisyyden osa-alueita omakohtaisen kokemuksen ja opiskelun myötä.

Kotisivu: https://www.ihmisyyteen.fi/

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU