18.06.2015

Yksinkertainen keino mielenrauhan lisäämiseksi

Melkein jokainen meistä on joskus kokenut tilanteita, jolloin ajatus ei luista, pää tuntuu tyhjältä, tentti epäonnistuu, esitelmän punainen lanka katoaa, ajatusten keskittäminen ei onnistu – stressi vie energian päästä, se voi viedä verta etuaivoista jopa 80 %, joten ei ihme, ettei ajatus kulje.

Olen kiinnostunut Energy Medicin-tekniikasta, jota Donna Eden on kehittänyt. Äskettäin suomeksi ilmestyneessä kirjassaan Tasapainota kehosi energiat, hän neuvoo yksinkertaisen tavan, jolla verta voi ohjata takaisin etuaivoihin.

Tapa on monille tuttu ja vaistomainen. Aika moni vie kädet otsalleen, kun hoksaa äkkiä jonkin asian tai vaikka huomaa ajatelleensa väärin. ”Olinpa typerä!”, ”Voi ei!”, Apua!” ovat tyypillisiä huudahduksia niissä tilanteissa.

Tarkennettuna kyse on neurovaskulaarisista pisteistä, jotka sijaitsevat otsalla olevilla kyhmyillä, n.2½ senttiä kulmakarvojen yläpuolella. Vaistomaista tapaa voi käyttää tietoisesti: Laita sormenpäät näille kyhmyille, peukalot silmien viereen ohimoille ja hengitä syvään. Veri palaa aivoihin muutaman minuutin kuluessa, ja ajatus kulkee taas selkeästi.

Tällä tavalla voi myös purkaa ja ohjelmoida uudelleen stressaavia muistoja. Pitämällä mielessä jotain stressaavaa asiaa, muistoa ja panemalla sormet näille kyhmyille, voi ohjelmoida aivojen primitiiviset keskukset niin, että ne tuottavat tähän muistoon kriisireaktion sijaan hallitun reaktion. Toistamalla tätä muiston mieleen nouseminen ei enää saa aikaan stressireaktion kierrettä.

Donna Eden: Tasapainota kehosi energiat/ Basam Books Viisas elämä-sarja

Kirjassa on ohjeita moniin muihin tavallisiin tilanteisiin. Suosittelen tutustumaan.

Hyvää Juhannusta kaikille

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net