29.11.2017

Voisitko olla vanua?

Niin, voisitko olla vanua, sellaista pehmeää, valkoista, puhdistavaa, itsessäsi, sydämessäsi, voisitko? Niin vain voit olla, kun niin tahdot, ei sitä mikään kaada, mikään tuhoa lopulta, vanua, se vain elää, muuntuu, transformoituu, jos pakko on, ollakseen toinen, taasen. Se hyväilee, hellii, pitää huolta, rakastaa, ikäänkuin, siltähän se vanu tuntuukin, eikö niin, lapsetkin siitä tykkäävät, eikö vain, kunhan ei vain korviin sitä työnnä? Näin vain voimme ajatella, että olemme jotakin pehmeää, ääretöntä, ikuista itsessämme, aina olemme olleet, aina tulemme olemaan, kuten tuo vanupuikko kädessäni vaikkapa. Ja mikä huuto siitä syntyykään jos vanu tai vanupuikot kotoa loppuvat, elintärkeät kapistukset, eikö totta?

Näin voimme hauskuuttaa itseämme, ilostuttaa, aivan hullunkurisillakin ajatuksillamme, mielikuvillamme, vapautua siitä, että elämän, kokemuksen tulee olla vakavaa, stressaavaa, henkisyydenkin, ikäänkuin tuomitsevaa, rajoittavaa, eikä päinvastoin iloa ja rakkautta tuovaa, rajattomuutta, kuinka voisitkaan ajatella?

Voimme olla, olla vain, ikuisuudessamme, eikä ole rajoja meillä, ilollamme, hauskuudellamme, nautinnollamme, voit ajatella, voimme vain olla, ja nauttia joka ikisestä hetkestä, oli se kuinka hullunkurinen tahansa, seisoimme sitten päällämme vedessä uima-altaan pohjassa, tai mitä ikinä teimmekään, tai olimme sitten vakavammissa keskusteluissa sydän auki, ottaen osaa ystävämme, läheisemme suruun, kokemuksiin karuihin, aina voimme ikäänkuin nauttia tuosta arvokkaasta hetkestä, lahjastamme, ainoastamme, sillä muuta meillä ei ole, ei mitään muuta.

Voit ajatella näin, ja kääntää katseesi tulevaan, tai menneeseen, tai tähän hetkeen vain, kuinka vain teetkään, maailma on sinun, on aina ollut, tulee aina olemaan, vain sinun, voit ajatella, uskoa itsessäsi, vain sinä voit sen muuntaa, itsellesi parhaimmaksi paikaksi olla, elää, kokea elämää, ehkä muillekin, kuka tietää, jos olet sellainen muillekin antava, muillekin rakkautta ja rauhaa halajava, eikö niin?

Voi hyvin, ole armas, armaudessasi, ja olet, olet vapaa vain.

Jaa tämä:
Petri Huitti

Sydäninsinööri blogin kirjoittaja Petri Huitti on henkisen hyvinvoinnin ja kasvun, työhyvinvoinnin, tietoisen läsnäolon ja heartfulnessin valmentaja, ohjaaja, kirjailija ja juutuubittaja (+ Teollisuuden toimitusketjujen hallinnan ja kehittämisen ammattilainen, tuotantotalouden DI)".

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net