04.06.2015

Voiko onnellisuutta säilöä?

Kirjoitin 7. toukokuuta stressistä ja kuinka negatiiviset kokemukset koodataan limbiseen järjestelmään, josta ne hyvin kerkeästi nousevat meitä ahdistamaan.

Yksikin negatiivinen asia vetää helposti mukanaan pitkän liudan muita saaden elämän tuntumaan ankealta ja stressihormonitason nousemaan.

Valitettavasti positiivisilla ja onnellisilla asioilla ei ole yhtä suurta voimaa. Ne eivät ole elintärkeitä henkiinjäämisen kannalta, joten niitä ei talleteta.

Ihanatkin asiat haalistuvat nopeasti eikä niitä voi yhtä helposti palauttaa mieleen saati, että ne pulpahtaisivat noin vain mieleen hyvää oloa tuottamaan lauma onnellisia ja ilahduttavia asioita vanavedessään.

Hyvää oloaan voi lisätä keskittymällä niihin asioihin, joista on kiitollinen. Myös se, mitä katsoo tai lukee, vaikuttaa. Kun lukee kirjaa tai katselee elokuvaa, joka innoittaa ja tuo hyvää mieltä, se vaikuttaa immuunijärjestelmään vahvistavasti.

Donna Eden kirjoittaa, että hermostoa voi ohjelmoida olemaan iloisempi ja elämänmyönteisempi.

Kun seuraavan kerran olet hilpeällä tai loistavalla tuulella, voit voimistaa positiivista energiaa ”naputtelemalla ilon sisään” kolmannesta silmästä, joka sijaitsee nenän yläpuolella. Naputtele tasaiseen tahtiin 10–12 sekuntia parilla sormella.  

Nautitaan kesästä ja tallennetaan elämäniloa ja kesäisiä riemuja

Voimaannuttavaa kesää kaikille

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net