26.01.2016

Ville Haapasalo ja Suomi

TV:ssä on meneillään Ville Haapasalon ohjelma Volga 30 päivässä ja päätin tutkia hieman Villen syntymäkartan yhteyksiä Suomen syntymäkarttaan näiden ohjelmien virittämissä tunnelmissa.

Suomen syntymäkartan kellonajan olen ottanut Erkki Lehtirannan artikkelista ”Made in Finland” – Kansakunta henkisessä läpivalaisussa Ultra-lehti, tammikuu 2016. Ville Haapasalon syntymäaika ja paikka on omista arkistoistani.

Ville on Aurinkomerkiltään Kalat, Suomen Aurinkomerkki on Jousimies; Kuumerkki on Villellä Leijona ja Suomella Neitsyt. Ville on nouseva Kaksonen ja Suomi nouseva Härkä.

Kun katsotaan tilannetta yhteiskartalta, jossa on kaksi sisäkkäistä kehää planeettatietoineen, huomaamme mielenkiintoisia asioita.

Ensin kuitenkin selvennykseksi, että Suomen tiedot ovat sisäkehällä ja huonejako on Suomen syntymäkartan mukainen. Villen tiedot ovat ulkokehällä.

Huomaamme heti kolme erittäin mielenkiintoista yhtymää eri kehien planeettojen ja laskennallisten pisteiden välillä. Laskennalliset pisteet ovat tässä Kuunsolmut ja nousumerkki eli askendentti.

Villen askendentti on yhtymässä Suomen Jupiteriin kummankin ensimmäisessä huoneessa. Voidaan ajatella, että Suomi antaa lahjana tai eväänä Villelle tietynlaisen kyvyn ymmärtää laajoja kokonaisuuksia, filosofiaa, uskontoja, vieraita kansoja. Suomalaisuus antaa hänelle mahdollisuuden ymmärtää vieraita kulttuureja. Tämä tuo mukanaan laajemmat näköalat ja kyvyn mukautua erilaisuuteen.

Samassa tilanteessa Suomi saa Villeltä sitä julkisuutta, sitä kykyä viestintään tai kommunikaatioon, joka on meille kansana hyvin tarpeen!

Tämä näkyy myös toisen Jupiter-kontaktin kautta: Nimittäin Villen Jupiter on yhtymässä Suomen Kuun yläsolmuun ja Merkuriukseen. Kuulostaa kryptiseltä, hui sentään.

Sisältönä tämä voisi olla esimerkiksi sitä, että Villen matkailu maailmalla – Jupiter 9. huoneessa ja omassa huoneessaan viittaa kaukomaihin ja pitkiin matkoihin – tuo Suomelle sitä impulssia, joka meillä on kansakuntana tarpeen oppia – yläsolmu - kommunikaatiosta – Merkurius. Se on ikään kuin sama asia kuin edellä, mutta toisin sanottuna. Askendentti ja Kuun yläsolmu viittaavat kumpikin tulevaisuuteen. Jupiter yhtymässä näihin luo hyvää tulevaisuutta, laajoja näköaloja ja kykyä ymmärtää asioita sekä sopeutua asioihin, koska ne on ymmärretty.

Kolmas ja erittäin mielenkiintoinen yhtymä on Suomen Neptunuksen ja Villen Kuun alasolmun välillä 4. huoneessa. Alasolmu viittaa menneisyyden asioihin, jotka jo on hallinnassa hyvin, jopa niin hyvin, että ne saattavat olla tietynlainen painolasti. Yhtymä on 4. huoneessa, joka viittaa yksilön kartalla kotiin, turvaan ja suojaan; kansakunnan kartalla kotimaahan, asumiseen ja turvallisuuden tunteeseen.

Neptunus puolestaan valtion kartalla viittaa esimerkiksi taiteisiin. Esimerkiksi tv ja elokuvat ovat neptuniaanisia ilmiöitä.

Ville tuo maanläheisellä tavalla esille taiteen, tv:n kautta naapurimaamme nimenomaan kansanasioita. Hän tuo esille juuri tavallisen kansan kodit, selviämisen arjen haasteista. Mukana on kyllä ripaus ylellisyyttä ja julkisuuden henkilöitä, mutta enemmänkin mausteena kuin varsinaisena kohderyhmänä. Kyllähän meitä kaikkia hieman kiinnostavat julkisuuden henkilöidenkin asiat!

Tässä voidaan ajatella, että Ville Haapasalo on päässyt siitä kuopasta eteenpäin, jonka Kuun alasolmu mahdollisesti muodostaa jokaiselle meistä. Hänellä sijainti on Leijonassa ja 4. huoneessa. Leijonan merkin haasteellisia puolia ovat ylpeys, ylimielisyys, luksus liiallisena ja kenties pomottaminen. Koska ohjelma ei keskity hienoston elämään, on mielestäni kuopasta kipaistu korkeuksiin!

Vielä mielenkiintoisella tavalla keskitaivas eli MC on sekä Suomella että Villellä Kauriin merkissä. Tämän voi tulkita esimerkiksi niin, että se kuva, minkä Ville julkisuudessa antaa suomalaisuudesta, on hyvinkin oikeaan osuva!

Kiitos ohjelmistasi, Ville!

Tiina Heinonen

25.1.2016

Yhteiskartta haapasalo suomi

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net