22.02.2018

Viisi elementtiä/rytmiä II

Kevät- eli puuelementti-ihmisen energiaa voi verrata taimeen, joka ponnistaa keväällä esiin kivestä. Kevät on voimasta aikaa, elämä puskee esille. Aurinko lämmittää maata ja herättää uinuvan elämän. Kevätihmiset ovat voimakkaasti kantaaottavia. Kevät huudahtaa: ”Pois tieltä risut ja männynkävyt, joutua pitää eteenpäin ja sukkelaan!”

Donna Eden luonnehtii kevätihmisiä seuraavalla tavalla: ”Heidän voimansa on heidän näkemyksensä vahvuudessa. He näkevät epäoikeudenmukaisuudet ja muovaavat näkemyksiään kutsuen koolle oikeudenmukaisuuden ja totuuden voimat.

Heidän kuvitelmansa totuudesta ja eheydestä innostaa toisia. He näkevät totuuden. He näkevät tien. He pystyvät kanavoimaan älynsä ja energiansa suunnitelmaksi. He ovat itsevarmoja ja loistavat kriiseissä. Heillä on pettämätön ajoitus. Heidän kykyään tuoda itseään esille ja organisoida asioita leimaavat järkevät tavoitteet, hyvä arvostelukyky ja viisaat päätökset.”

Haittapuolina on vaara, että kevätihmisen itseluottamus muuttuu ylimielisyydeksi, ja jämäkkyydestä voi tulla joustamatonta mukavuudenhalua. Ihminen saattaa muuttua jäykäksi ja kapeakatseiseksi. Se puolestaan voi saada hänet tuomitsemaan ne, jotka eivät seuraa hänen osoittamaansa tietä ja kannata vankkumatta hänen totuuttaan. Tai hän kadottaa näkemyksensä ja tulee epätoivoiseksi ja huolimattomaksi.

Kevätihmisen puhe on iskevää, nopeaa, samoin kävely sujuu kantapäät maahan tömähtäen.

Kevätihmisen tyypillinen mielentila on jämäkkyys, stressitunne viha.

Kevään rytmin ensimmäinen kausi ihmiselämässä on parivuotiaan uhmaikä. Lapsi tutkii ja laajentaa elinympäristöään, suuntautuu ulospäin, ja kaikki mikä ehkäisee tätä pyrkimystä, joutuu hänen raivonsa kohteeksi.

Ne, joilla kevät on ensisijainen rytmi, ovat luonteeltaan eteenpäinpyrkiviä. Heillä on vahvat juuret, selkeästi merkitty reviiri ja luja tahdonvoima. Kevätihminen kohtaa esteet päättäväisesti, ja elleivät ne väisty, hän suuttuu nopeasti ja tulisesti.

Kevään viha muuttuu kypsyessään viisaaksi ja terveeksi määrätietoisuudeksi.

Donna Edenin tytär Dondi Dahlin on työstänyt viittä elementtiä. Hän on kirjoittanut niistä kirjan ja pitää aiheesta kursseja. YouTubessa on useampia Dondin haastatteluja.

Dondi Dahlinin luonnehdinta kevät- eli puuelementistä:

  • pioneeri, peloton ja rohkea
  • ovat tekijöitä
  • eivät anna minkään tulla tielleen
  • ottavat vesi-ihmisten suuria ideoita ja vievät niitä eteenpäin
  • valtava määrä itseluottamusta
  • stressitunne on viha; heidän on työstettävä vihaansa
Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net