08.03.2018

Viisi elementtiä III - tuli/kesä-elementti

Kesän/Tulen elementti edustaa toteutumista.  Kesä-/tuli-ihminen elää sydämellään, avoimena, haavoittuvaisena. Hänen vahvuutensa on hänen lämmössään, ilossaan ja joustavuudessaan.

Säteilevänä ja kiihkeästi elävänä hän kykenee herättämään myönteisyyttä ja toiveikkuutta toisissakin. Karismaattisena pystyy hahmottamaan kokonaisuuksia ja innostaa toisia toimimaan. Hän on taikuri, velho, koomikko ja kutsujen sielu. Hän auttaa toisia uskomaan itseensä ja vapautumaan itse luomistaan rajoituksista.

Kesä-/tuli-ihminen voi tulla riippuvaiseksi rakkauden huumasta; juhliminen, seksi, huumeet ja/tai henkisyys kiehtovat häntä. Hän voi paniikinomaisesti yrittää tehdä kaikki onnellisiksi. Häneltä saattaa harkintakyky pettää, ja asioiden paneminen tärkeysjärjestykseen on usein vaikeaa. Hän voi antaa sydämensä kyllyydestä, kunnes hänellä ei ole enää mitään annettavaa. Kesä-/tuli-ihminen uupuu usein taakkansa alle.

Vahva veto elämän aurinkoiseen puoleen saattaa estää häntä huomaamasta pimeää, kielteistä tai vaarallista.

Hänen optimisminsa ja innostuksensa voi luoda häneen johtajana turvautuvissa odotuksia, joita hän ei koskaan tarkoittanut luoda, ja joihin hän tuskin pystyy vastaamaan. Tästä löytyy useita esimerkkejä esimerkiksi politiikan alueelta.

Kesä-/tulielementti-ihminen on leikkisä, ei pelkää halata ja koskettaa toisia, hän rakastaa kaikkia ja siirtyy vikkelästi sinne missä voi kokea suurinta mielihyvää ja intohimoja. Voi ajautua kohtuuttomuuksiin niin ilossa kuin surussa.

Tyypillinen mielentila on iloinen ja kiihkeä; voi innostua pyydettäessä johonkin asiaan, mutta huomata hetken päästä ettei oikeastaan haluakaan sitä eikä sen vuoksi tee sitä. Toisten kannalta tällainen on ikävää.

Haluaa nauttia eikä ponnistella; haluaa toisten olevan onnellisia, mutta ei halua istua kuuntelemassa murheitasi, vaan koettaa sen sijaan saada sinut unohtamaan ne.

Dondi Dahlinin yhteenveto kesä-/tulielementistä hänen kirjastaan The Five Elements:

Arkkityyppi: velho, taikuri, koomikko, kutsujen sielu

Stressireaktio: paniikki

  • tuo iloa elämään muillekin
  • karismaattinen
  • vetää ihmisiä puoleensa elämänhalunsa ja positiivisuutensa vuoksi
  • innostuksen kohteet ja mieliteot vaihtelevat herkästi

Lähteet:

Donna Eden: Tasapainota kehosi energiat – löydä paras mahdollinen terveys, elinvoima ja ilo

Dondi Dahlin: The Five Elements

Suosittelen kuuntelemaan YouTubessa Dondi Dahlinin haastatteluja tästä aiheesta.

Kevättunnelmin

Irmeli

 

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net