23.02.2017

Vastuu

”Sinulla on ihmisenä vastuu teoistasi, sanoistasi, ajatuksistasi. Sinulla on vastuukehostasi, ympäristöstäsi, luonnosta, eläimistä. Tämä kaikki saattaa kuulostaa isolta työltä. Kuuntele, niin kerron, että se on sinun tehtäväsi täällä maapallolla. Ei sen enempää, ei sen vähempää.

Se, onko se iso vai pieni vastuu, ei ole oleellista. Tärkeintä on ymmärtää kaiken yhteenkuuluminen. Et voi pitää huolta vain omasta navastasi ja antaa läheisesi kärsiä vieressä. Et voi kohdella luontoa miten tahansa ja olettaa, että se antaa sinulle siitä huolimatta kaiken mitä tarvitset. Toisaalta et voi myöskään tehdä läheistesi kautta itseäsi onnelliseksi. Et voi kantaa vastuuta toisten elämistä, sanoista ja teoista. Se ei ole sinun vastuusi. On tärkeää ymmärtää mikä on sinun vastuullasi ja mikä ei. Huomaathan miten iso ero on kantaa vastuuta huoltakantaen ja varoen tai luottaen ja iloiten. Kun teet työsi luottaen ja iloiten, kannat vastuusi huomaamattasi, eikä se tunnu työltä ollenkaan. Ymmärräthän. Olet etuoikeutettu tekemään työtäsi maapallon värähtelyjen nostamiseksi. Tee työsi ilolla.”

Jes, miten hyvällä teemalla enkelini nyt lähestyykään minua ja teitä ihanat enkelipostin lukijat! Minulla on tunne, että tulevina aikoina vastuu omasta elämästä ja omasta onnellisuudesta tulee nousemaan entistä tärkeämpään asemaan jokaisen elämässä. Tuntuu siltä, kuin maailma työntäisi eteemme koko ajan asioita ja teemoja, joiden edessä meidän tulee valita oma polkumme ja vastuumme. Mieleeni nousee mahdollinen sudenkuoppa enkelityöskentelyyn liittyen: ihminen saattaa ”ulkoistaa” avunsaannin elämäänsä enkeleille. Mitä tällä tarkoitan? No sitä, että enkeleille ohjatut avunpyynnöt (esimerkiksi energian nostatukset, puhdistukset, sidosten katkaisut ja irtipäästämiset) eivät voi olla ainoa asia minkä teemme. On meidän omalla vastuullamme tehdä osuutemme näihin pyytämiimme asioihin liittyen. Sivuhuomautuksena haluan mainita, että vastuun ulkoistaminen voidaan ikävä kyllä tehdä enkeleiden lisäksi myös kaikille henkimaailman auttajille Jumala mukaan lukien. Fyysisemmällä tasolla esimerkiksi terapeutti/hoitaja, perheenjäsen, ystävä tai työnantaja saattavat saada myös ison vastuun henkilön onnellisuudesta tai sen puutteesta. Surullista, mutta totta.

Kun löytää enkelit elämäänsä, kaikki saattaa aluksi tuntua ihanalta ja helpolta, mutta ensimmäisen vastoinkäymisen jälkeen alkaa kyseenalaistamaan enkeleiden apua: ”Miksei enkelini varoittanut minua tuosta henkilöstä tai kieltänyt menemästä tuonne?” Kun sinulla on yhteys enkeleihisi tarkoittaa se oman kokemukseni mukaan sitä, että olet vahvasti juurtunut sydäntietoisuuteesi. Sinun intuitiosi on herkkä ja vahva ja tiedät mitä sinun tulee tehdä ja minne mennä. Enkeleiden on helppo välittää lempeitä ohjeitaan sinulle ja saat niistä kauniisti kopin. Tästä huolimatta joudut todennäköisesti silloin tällöin haasteellisiin tilanteisiin, joissa saatat joutua vastatusten hankalien ihmisten ja tilanteiden kanssa. Enkelit eivät poista oppimistilanteitasi. Ehei, he saattavat tarjota jopa entistä haasteellisempia tilanteita eteesi, sillä tiedostavat, että sinä jaksat ja selviät niistäkin. Niiden jälkeen olet entistä kirkkaampi ja vahvempi. Enkelisi luottavat siihen, että sinä kannat vastuusi oppimalla haasteista elämässäsi.

Toisten syyllistäminen ja tilanteen armoille jättäytyminen eivät tue oppimistasi. Voivottelu ja itsesääli voivat olla yksi vaihe tilanteen voittamisessa, mutta ne kääntyvät terveellisellä suhtautumisella luottamukseksi ja rakkaudeksi itseä kohtaan. Eikö vain? Mitä aktiivisemmin työskentelet enkeleidesi kanssa, sitä lyhyemmässä ajassa läpikäyt paranemisprosessien eri vaiheet. Näin koen ainakin itseni kohdalla käyneen. Toki jotkin teemat ja vaiheet saattavat kestää vaikka läpi koko elämän, tätä en poissulje itsenikään kohdalla. Haluan kuitenkin palauttaa mieleeni spiraalimaisen kehityskulun: saavuttuani jälleen tutun teeman/haasteen eteen huomaankin olevani eri tasolla ja pystyväni tutkailemaan tilannetta uudelta kantilta ja toimimaan uudella tavalla. Eli tilanne ja ihmiset saattavat olla täydellisesti samat joka kerralla, mutta sinä olet kehittynyt ja sinulla on käytössäsi uusia työkaluja. Nämä työkalut nopeuttavat tilanteiden käsittelykykyäsi ja osaat kiertää pahimmat montut. Lisäksi ne mahdollistavat uudenlaisten tilanteiden esiintulon. Pääset seuraavalle ”luokalle”. Tämä tuntuu itsestäni hyvin loogiselta ja luonnolliselta.

Jos olet elämässäsi 6.luokalla et saa eteesi yhtäkkiä lukiotasoista tehtävää. Tai vaikka saisitkin, niin et pysty ratkomaan sitä samoin kuin lukiotasolla oleva. Sinun tulee tehdä parhaasi niillä tiedoilla ja taidoilla, joita sinulla juuri tällä hetkellä on. Ja sen sinä teetkin. Tiedän sen. Enkelisikin tietävät sen. Ymmärräthän myös ettei 6.luokkalaiselle tulla kertomaan esimerkiksi lukiotasoista matemaattista kaavaa. Monimutkaiselta tuntuva kaava ei avaudu vielä 6.luokkalaiselle. Saat siis koko ajan oman tasosi mukaista ohjausta ja tietoa. Pystyt omaksumaan tietoa kirjoista, luennoista ja ihmisiltä juuri oman kykysi mukaisesti. Ja niin sen kuuluukin mennä.

Sinun vastuusi on käyttää koko kehityskapasiteettiasi hyväksesi koko ajan. Mennä potentiaalisi ylärajoilla niin aivojen, sydämen kuin kehosikin käytössä. Oikomiset, vastuuttomuudet ja mielihyvää tuovat nopeat ratkaisut jäävät koko ajan vähemmälle, sillä niistä tuleva hetkellinen tyytyväisyyden tunne ei enää riitäkään sinulle. Enkelini haluaa minun vielä täsmentävän, että nopea ei aina kuitenkaan tarkoita huonoa ratkaisua kuten ei hidaskaan automaattisesti tarkoita hyvää ratkaisua. Kannetaan vastuumme ilolla ja sydän avoimena! Pidetään leikkimielisyys mukana työntouhussa ja nähdään mahdollisuuksia sielläkin, missä muut eivät niitä näe. Kantamalla oman vastuusi henkilökohtaisella tasolla autat maapalloamme enemmän kuin arvaatkaan.

Aktiivista ja myönteistä helmikuuta sinulle rakas vastuunkantaja!

Enkelein,

Tanja Kettumäki
ALH enkelihoitaja

 

Jaa tämä:
Tanja Kettumäki

Elämää ja enkeleitä blogin takana on lahtelainen ALH enkelihoitaja ja -kouluttaja, regressiohoitaja, perinteisen lääketieteen akupuktuurihoitaja ja muusikko Tanja Kettumäki. Blogissaan hän kirjoittaa kokemuksistaan ja elämästään enkeleiden kanssa. Selestial.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net