07.01.2014

Uusi vuosi

Uusi vuosi edessä. Olo on innostuneen odottava ja helpottunut. Vuosi 2013 oli paikoitellen melkoisen rankkaa menoa monelle meistä. Katsoin eilen Doreen Virtuen uusinta YouTube -videota ja hän totesi että kulunut vuosi oli karmisin vuosi mitä hän on koskaan kokenut. Valtava määrä ihmisiä koki suuria menetyksiä, kohtasi isoja muutoksia ja joutui kasvotusten pelkojensa kanssa.

Olo voi tällaisen puhdistuskuurin jälkeen olla kuin mankelin läpi menneellä, mutta lopputuloksena on keventynyt, puhdistunut ja vahvistunut ihminen, jonka kyky rakastaa on entistä suurempi. Se ainakin on koko homman tarkoitus, oivalsimme sitä tai emme.

Itselläni vuoden viimeinen kolmannes oli intensiivisintä puhdistumisen aikaa. Oma henkinen työni liittyi varhaislapsuudessa omaksuttujen huonosti palvelevien tapojen ja tunne-energian työstämiseen. Muutosprosessi eteni ajatusten tasolta tunteiden tasolle ja lopulta fyysiselle tasolle. Ensin muuttuivat uskomukset , seuraavaksi tunne-energia tuli ulos ja lopuksi keho puhdisti itseään kaikenlaisten kremppojen välityksellä edeten alimmista chakroista kurkkuun. Aika ajoin uuvuttavaa, mutta kovin palkitsevaa.

Vuoden viimeisenä päivänä lueskelin muistiinpanojani Niina-Matilda Kuusiston kasvuryhmän ajoilta. Hain erästä uuden vuoden rituaalia ja sitä etsiessäni silmäni osuivat lauseeseen: ”Jos elämääsi tulee rakkausopas, se työntää sinusta ulos kaiken mikä ei ole rakkautta.” Silloin vasta muistin, että olin tuolloin pyytänyt itselleni tällaista opasta. Eipä siis ihme, että ulos on tullut ikivanhaa tunnelastia ja minut on laitettu tilanteisiin, joissa rakastamisen ja anteeksiannon kykyä on koeteltu.

Näen tämän päivän nuorissa paljon sitä, että he ovat jo niin korkeissa värähtelyissä, etteivät enää tarvitse kärsimystä kasvaakseen henkisesti. Toki näitä ihmisiä on vanhemmassakin polvessa, mutta kyllä se pääpiirteittäin on näyttänyt siltä, että meillä vanhaa vuosimallia olevilla on ollut oman varjopuolen kanssa työstämistä viime vuosina. Matka jatkuu ja kukin menee eteenpäin omaan tahtiinsa. Prosessille antautuminen ja huumori helpottaa huomattavasti, kuten myös sen muistaminen, että lopussa kiitos seisoo ja maalissa häämöttää mielenrauha, ilo ja rakkaus.

Toivon että vuosi 2014 on meille kaikille antoisa ja lempeä, että entistä suurempi ilo kuplii sisällämme ja meillä on viisautta ymmärtää ja rohkeutta tehdä kussakin tilanteessa se mikä on hyvää, oikein ja tarpeellista.

Kaunista uutta vuotta toivottaen,

Suvi

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net