30.01.2018

Uuden vuoden lupaukset

Voiko ihminen koskaan oppia tuntemaan edes itseään? Olet varmasti ollut tämän kysymyksen äärellä elämäsi aikana usein? Miksi minä käyttäydyn, niin kuin käyttäydyn? Sisäinen puhe ja itselle luvatut päätökset heittävät helposti häränpyllyä, eikö vain? Nyt elämme tammikuun loppua, kuinka monta uuden vuoden lupausta teit?

Kuinka moni niistä on edelleen pitänyt? Tipaton tammikuu? Tupakoinnin tai jonkin muun paheen lopettaminen? Laihduttaminen ja liikunnan lisääminen sekä terveellinen ruokavalio? Tuntunee tutulta?

Kaikki minut henkilökohtaisesti tuntevat tietävät minun olevan hyvin päämäärätietoinen ja tavoitteellinen. Viimeiset vuodet olen kuitenkin ollut omien tavoitteitteni osalta tuuliajolla. En enää ole tiennyt, mitä elämältäni tahdon. Olen saavuttanut elämässäni todella paljon, tehnyt jo useat unelmani todeksi.

Viime vuoden lopulla mietin monenlaisia asioita, mitä tahtoisin elämässäni vielä tehdä ja päädyin seuraavaan. En tehnyt näitä tavoitteita uuden vuoden lupauksiksi, vaan näitä tavoittelen seuraavan reilun kahden vuoden aikana. Tavoitteeni on saavuttaa nämä asiat 50 ikävuoteen mennessä. Siihen on vielä aikaa hieman yli kaksi vuotta, riittävästi, mutta ei liikaa. Nämä ovat tavoitteita, jotka ovat minulle henkilökohtaisesti tärkeitä. Uskon, että nämä tavoitteet tekevät minusta onnellisemman.

Lopetin alkoholin käytön kokonaan jo reilu kuukusi sitten, tarkalleen 9.12. join viimeisimmän saunaolueni. Seuraavan kerran otan, jos otan, aikaisintaan omilla 50 -vuotias syntymäpäivilläni. Olen aiemminkin pitänyt pitkiä tipattomia kausia. Edellisen kerran kolmisen vuotta sitten tipattomuuteni kesti 18 kk. Silloin tavoitteeni oli olla tipattomalla vajaa vuosi. Tupakoinnin lopetin jo 9.9.2016. Tuo oli muuten numerologisesti ajateltuna paras päivä lopettaa; 9+9+(2+0+1+6) = 9+9+9 = 27 = 2+7 = 9.

Toinen suuri tavoitteeni on se, että elopainoni alkaa numerolla 8, kun täytän tuon 50 vuotta. Siihen on matkaa parikymmentä kiloa. Tavoite ei ole helppo, mutta mahdollinen.

Kolme seuraavaa tavoitettani tukevat elopainoni laskua. Tänä keväänä tahdon palata takaisin golfkentille. Viime vuonna en pystynyt pelaamaan yhtään kierrosta polvikipuni takia. Nyt polvi on operoitu ja toipuminen on ollut erinomaista. Uskon ja toivon, että tänä vuonna pelaan jälleen ainakin 50 kierrosta tuota rakastamaani lajia. Golfiin liittyy myös kaksi muuta varsin kovaa tavoitetta. Olen haaveillut jo useita vuosia golfmarathonin pelaamisesta eli neljä täysimittaista 18 reiän kierrosta yhden vuorokauden aikana. Käytännössä tuo tarkoittaa yli 40 km kävelyä, noin 350 golflyöntiä ja ajallisesti noin 16 tuntia. Kova tavoite, mutta mahdollinen. Kolmas golfiin liittyvä tavoite on ehkä kaikkein kovin kaikista tavoitteistani. Tahdon kehittyä teknisesti pelaajana ja tavoitteeni on saavuttaa single tasoitus. Golfia ymmärtävä tietää, mistä on kysymys.

Viimeisin, muttei vähäisin tavoitteeni liittyy vahvasti myös näihin kirjoittamiini blogeihin. Tahdon kirjoittaa kirjan omasta eletystä elämästäni. Kirjani kohdistan ennen kaikkea herkille miehille, itseni kaltaisille, itseään etsiville, itkeville ja nauraville, onnellisuuteen tähtääville maskuliinisille miehille. Toivon toki, että kirjani lukevat myös monet naiset, herkkien miesten puolisot, ystävättäret, äidit ja heidän tyttärensä.

Pikkupojat2

 

Jaa tämä:
Jyrki Hämäläinen

"Kuka Minä Olen"- blogin kirjoittaja Jyrki Hämäläinen avaa ovia suomalaisen miehen, insinöörin ja menestyneen yrittäjän sielunmaisemaan. Jykä käyttää blogitekstien inspiraationa Merja Takamäen Kuka minä olen -kirjaa. Jykä on seikkailija, innostuja ja onnistuja. Hänen positiivinen sekä elämää ja ihmisyyttä kunnioittava elämänasenne huokuu hänen teksteistään. Hän etsii, yllättää ja rikkoo rajoja. Myös blogiteksteissään! – Kirsi –

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net