11.05.2017

Unelmista

Niitä on meillä kaikilla, monenlaisia. Unelmat tuntuvat minusta hieman vahvemmilta kuin haaveet. Haaveilijoista tulee mieleen, että he leijailevat jalat irti maasta.

Tosin samaa sanovat jotkut unelmoijistakin, mutta unelmat ovat jollain tapaa selkeämpiä kuvia kuin haaveet, jotka vaikuttavat ”ohuemmilta”. Tiedä sitten johtuuko se siitä, että haaveilija on sanana samankaltainen kuin haihattelija?

Osallistuin sunnuntaina tyttäreni Innan Selkeytä unelmasi-workshoppiin. Aluksi kuuntelimme Innan tekemän manifestoinnin unelmien elämästä. (Manifestoinnissa syvennytään tuntemaan mahdollisimman syvästi se, mitä halutaan.)

Sitten alkoi varsinainen työ.

Kartoitimme unelmiemme työtä, ihmissuhteita, vapaa-aikaa, taloudellista tilannetta ja sitä, millaisena näemme itsemme parhaimmillamme.

Inna oli listannut kysymyksiä auttamaan asioiden jäsentämistä. Prosessi oli vaikuttava.

Lopuksi kokosimme unelmamme kahdella eri tavalla.

Ensin oikean aivopuoliskon tyyliin asialliselle Goal Mapping-karttapohjalle ja sen jälkeen vasemman aivopuoliskon tapaa vastaavalle Goal Mapping-karttapohjalle - mutta siinä unelmat piti piirtää!

Hui kamala, enhän minä osaa niitä piirtää! oli ensimmäinen ajatukseni.

Toiset näyttivät piirtävän, joten tunsin, että minunkin piti tehdä jotain. Liekö se ajatus vapauttanut, mutta siinä sitten piirtelin – tikku-ukkoja, mutta piirtelin kuin piirtelinkin. Ja äkkiä innostuin käyttämään värikyniä selventämään ajatuksiani. Harmitti, kun aika loppui kesken, mutta hyvä mieli jäi siitä, että homma alkoi sujua.

Unelmista puhuttaessa mieleeni palaavat usein Kaisu Virkkusen, steinerpedagogin, sanat: ”Sitä ihminen tekee, mitä ilman hän ei voi olla.”

Olen elämäni varrella huomannut, että se pitää paikkansa. Kun haluaa jotain sydämensä pohjasta, järjestää sille otolliset olosuhteet.

Maanantaina kuuntelin Hay House World Summit-ohjelmasta dr. Wayne W. Dyerin ja Reid Tracyn, Hay Housen toimitusjohtajan, keskustelua vuodelta 2012. Wayne Dyer puhui polttavasta halusta: ”Mitä hyvänsä haluat luoda elämässäsi, se alkaa polttavasta halusta, jota mikään ei voi sammuttaa.”

Hän kehotti tekemään kaksi listaa. Toiseen tulee se, mitä olen halukas tekemään toteuttaakseni polttavan haluni. Toiseen se, mitä en ole halukas tekemään sen vuoksi. Sen listan pitäisi jäädä tyhjäksi!

”Sitä ihminen tekee mitä ilman hän ei voi olla!”

Mitä ilman sinä et voi olla?

Toteuta unelmasi

Kevät keikkuen tulee – tällä keväällä on luminen viitta, jota se ravistelee sinne sun tänne

Kannattaa tutustua tähän.

Hay House Summit 2017

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net