02.12.2015

Unelman päivä

Suomessa liputetaan tänään Unelmaa. Mitä hyvää unelmointi on tuonut elämääsi? Entä onko siitä ollut jotain haittaa?

Oletko unelmoinut jostain, joka ei ole vielä toteutunut ja siksi kenties jopa ärsyttää, jos joku puhuu unelmoinnista ja unelmien tavoittelusta?

Itse olen monta kertaa miettinyt, että toteutuvatko jotkut unelmat oikeasti, jos en vain menetä uskoani niiden toteutumiseen. Ja kyllä, kerta toisensa jälkeen ne ovat toteutuneet tavalla tai toisella. Ja toisaalta, vielä odotan joidenkin unelmien toteutumista sillä epävarmuudella, joka jonain päivinä on lähes olematon ja toisina päivinä niin suuri, että olen lähellä luovuttamista.

Ehkä Unelman päivä on hyvä hetki juhlia kaikkia niitä unelmia, jotka ovat jo toteutuneet ja vahvistaa uskoa niihin, joiden siemenet ovat jo kylvetty. Toisaalta tänään voi myös kiitollisin mielin haudata ne unelmat, jotka eivät koskaan toteutuneet ja joiden et sydämessäsi enää haluakaan toteutuvan, mutta jotka veivät sinua oikeaan suuntaan ja siten palvelivat aikansa unelmaelämääsi.

Alla vielä käytännön keskustelu eräästä unelmavalmennuksesta auttamaan sinua reflektoimaan omaa unelmaasi:

Unelmavalmennuksessa

Unelmoija: Olisinpa niin rohkea, että uskaltaisin tavoitella unelmaani.

Coach: Mikä sinua estää? Mitä sinä pelkäät?

Unelmoija: Tuntuu, ettei aika ole koskaan oikea. Kyse on siis valinnasta. Jos oikein yrittäisin, saisin toki aikaa unelmani tavoittelulle. Toisaalta paljon unelmia on jo toteutunut.

Coach: Eli toisin sanoen, valitset mieluummin elää jo toteutuneita unelmiasi kuin tavoitella uusia.

Unelmoija: Luulen, että unelmani on haaveissa paljon ihanampaa kuin se olisi tosielämässä.

Coach: Tuoko unelmastasi haaveilu jotain hyvää elämääsi vai tekeekö se sinut tyytymättömäksi tämänhetkiseen elämään? Pystytkö ottamaan unelmastasi joitain elementtejä arkeesi ilman, että muutat jo muutoin tyydyttävää elämääsi?

Unelmoija: Kyllä se tuo hyvää. Voisin varata unelmalleni säännöllisesti aikaa.

Coach: Mitkä arvosi ovat ristiriidassa unelman tavoittelun ja unelman tavoittelematta jättämisen välillä?

Unelmoija: Intohimo ja turvallisuus, hauskuus ja vastuu.

Coach: Millaista tarinaa haluat elämälläsi kertoa? Mikä on unelmasi rooli siinä? Pystytkö kertomaan sen tarinan myös jollain muulla tavalla sisällyttäen tärkeimmät arvosi (intohimo, turvallisuus, hauskuus ja vastuu) siihen?

Unelmoija: Olemalla läsnä joka päivä. Olemalla sopivasti hullu. Tässähän siis eletään jo unelmaelämää, joka sopivasti muuttaa muotoaan joka päivä. On vain välillä hyvä pysähtyä ja saada peilausta omaan elämään joltain toiselta, jotta huomaa sen ja pystyy arvostamaan sitä.

Läsnäolevaa unelmapäivää kaikille!

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net