21.10.2015

Unelman aika

”Kuinka kauan unelmien toteutumisessa kestää?” on kysymys, jonka unelmaansa toteuttamaan lähtenyt ihminen usein kysyy. Ehkä olennaisempaa on kuitenkin kysyä, miksi pohdit sitä.

Jos siinä kestää liian pitkään, etkö ehkä haluakaan sitä? Onko se lopulta oikeasti unelmasi tai onko joku toinen unelma tärkeämpi?

Egomme nauttivat unelman saavuttamisesta, sielumme nauttivat sen toteuttamisesta. Tähän liittyy myös se unelmien jakaminen muiden kanssa. Hiljattain edesmennyt tohtori Wayne W. Dyer sanoi yhdessä puheessaan, että omat henkilökohtaiset unelmat/tavoitteet olisi parempi pitää vain itsensä ja korkeamman minän/Universumin välisinä asioina, koska heti kun kerrot unelman/tavoitteen ulkopuolisille, egosi hyppää mukaan, jonka jälkeen joudut sen pakottamana toteuttamaan tavoitteesi sen sijaan, että antaisit vain korkeamman minäsi/Universumin järjestää asiat oikealla ajalla oikeaan aikaan ilman paineita.

En ehkä kuitenkaan näkisi asiaa ihan niin mustavalkoisesti, sillä uskon, että esimerkiksi luotettavalle coachille voi kertoa unelmistaan ja tavoitteistaan, jotta hän voi tarvittaessa auttaa sinua astumaan mukavuusalueesi ulkopuolelle, johon et ehkä itse astuisi, jos antaisit vain virran viedä sinua sinne, minne se automaattisesti menisi. Mukavuusalueen ulkopuolelle on hyvä astua, jos haluaa kokea elämässä jotain uutta.

Sanotaan myös, että sielun ainoa oikea tarve on muuttua. Muutosta ei kuitenkaan tarvitse väkisin pakottaa, vaan se tulee mielestäni hyvin luonnollisesti läsnäolon ja tekemisen kautta. Kun joka päivä elää unelmaansa, tulee vastaan tilanteita, joissa tietää, että tarvitsee tehdä asioida, jotka eivät tunnu itselle välttämättä kovin luontaisilta. Kun niihin kuitenkin ryhtyy, voi niistä syntyä uusi luonto ja sielun unelmamatka jatkuu.

Dyer on sanonut myös, että vedämme puoleemme asioita, joita olemme, emme niitä mitä haluamme. Toisin sanoen, jos haluat jonkin unelman toteutuvan, keskity unelmaasi samaistumiseen. Jos kykenet samaistumaan unelmaasi saman tien ja hyvillä mielin, ilman että olet tarvitsevasti tarrautunut siihen, uskon, että unelmasi voi toteutua saman tien, jos niin on tarkoitus tapahtua.

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net