14.10.2015

Unelmakodin visualisointi

Tällä viikolla lupasin puhua visualisointikeinoista, koska unelman toteutumisessa luonnollisesti auttaa, että kykenee näkemään ja tuntemaan mahdollisimman selkeästi tilanteen, jossa unelma on toteutunut.

Usein ihmisiä ohjaa tunne siitä, että he haluavat jotain muuta kuin mitä nyt on, mutta heillä on hyvin hämärä kuva, jos lainkaan siitä, mitä se haluttu asia voisi olla. Hyvä lähtökohta mielestäni on silloin lähteä tunteista. Miltä haluaisit, että sinusta tuntuu kun unelma on toteutunut? 

Itse nautin kepeyden, ilon, intohimon, rakkauden ja rauhan tunteista. Niinpä lähden miettimään, että millaisessa kodissa voisin parhaiten tuntea noita tunteita. Mitkä asiat ovat aiemmissa kodeissani antaneet minulle nauttimiani olotiloja? Entä onko jotain vinkkejä saatavissa esimerkiksi lomamatkoilta tai ystävieni kodeista? Sanotaan, että koti on siellä missä sydän on. Missä siis sinun sydämesi viihtyisi?

Seuraava vaihe voisi olla ottaa käsiin vanhoja lehtiä ja katsella niistä kotiin liittyviä kuvia ja valita ne, jotka jollain tavalla vetävät puoleensa. Eli voit tehdä aarrekartan päästäksesi perille unelmiesi kotiin. Aarrekartan voi tehdä eri tavoin, mutta yksinkertaisuudessaan on kyse siitä, että otat pahvin, johon alat liimata kuvia ja sanoja, jotka kuvaavat unelmakotiasi ja niitä tunteita, joita siellä haluat tuntea.

Ihmiset ajattelevat helposti, ettei minulla ole aikaa tuollaiseen askarteluun, eikä sitä usein tarjoudukaan, jos sitä ei ota jostain, esimerkiksi sosiaalisen median käytön tai TV:n katselun ajasta. Suosittelen sitä kuitenkin jo ihan sen tähden, että aarrekartan tekeminen on todella meditatiivista ja siten sisältää jo kaikki ihanat meditaation hyödyt.

Jos sinulla ei ole lehtiä tarjolla, voit tietenkin tulostaa kuvia myös valokuvistasi ja/tai netistä. Olennaista olisi, että tekisit niistä konkreettisen ”taulun” sen sijaan, että vain kasaat kuvia tietokoneellesi johonkin kansioon. Toki voit ensin kerätä niitä unelmakotikansioosi, mutta lopulta suosittelen valitsemaan parhaat taideteostasi varten. Jos sinulla on yhtään taipumusta perfektionismiin tai muuten vain viivyttelyyn, niin älä missään nimessä jää jumiin siihen, että aarrekartan pitäisi olla taidetta tai edes lopullinen. 

Unelmakotiaarrekartasta voit sitten ottaa valokuvan ja laittaa vaikka taustakuvaksi puhelimeesi, josta näet sitä säännöllisesti. Meditaatio unelma-aarrekartan äärellä säännöllisesti on yksi suosimistani meditaatiomuodoista. Kokeile sinäkin ja kerro kokemuksistasi. Jakakaa ihmeessä myös kuvia omista aarrekartoistanne ja kertokaa onnistumistarinoitanne.

 

Itse olen visualisoinut aarrekartalla unelmakodin kerran aiemmin niin, että kun menin ensirakkauteni luokse kylään muutaman vuoden tauon jälkeen, minulta meinasi tippua leuka, kun hän oli ostanut uuden asunnon, joka oli aivan aarrekarttani kodin näköinen! Toki olen visualisoinut aarrekarttojen avulla myös lapseni synnyn, sekä kirjojeni julkaisun, että lomamatkoja ja muuta mukavaa. Ensi viikolla käsittelen sitten aikaa, joka unelmien toteutumiseen menee.

Unelmakoti

Tässä vielä viime viikonloppuna ottamani kuva omasta tulevasta unelmakotini aarrekartasta. Kävin vierailemassa kyseisessä talossa, jossa on asunut useampia amerikkalaisen kirjallisuuden helmiä kuten Nathaniel Hawthorne, jonka teosta Tulipunainen kirjain (1850) pidetään amerikkalaisen kirjallisuuden yhtenä klassikkona.

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net