08.11.2012

Tulevaisuuden toivot

Henkioppaani ovat tehneet oikein urakalla töitä viime aikoina tavoitteitteni edistämiseksi. Kiitos heille siitä. Vastapalvelukseksi sain tehtäväkseni kirjoittaa rakkaudetta kasvaneista ja kasvavista lapsista. Ihmettelin aihetta ja kyselin tarkempaa tehtävänantoa ja sain ohjeeksi kirjoittaa siitä, kuinka nykypäivän lapset ovat hukassa energioidensa ja meidän aikuisten kanssa, ellemme me isot ihmiset siirry pikimmiten rakkauden, itsekunnioituksen ja rehellisyyden tielle. ”Aamen”, tekee mieleni lisätä.

Oululainen tuttavani heitti minulle kysymyksen, että onkohan indigo- ja kristallilapsia oikeasti, kun seuraa lasten toimintaa? Kyllä heitä on, indigoja on ollut jo pitkään. Ystäväni kahdeksankuisella pojalla on niin ihana energia, että se on kuin kylpisi rakkaudessa. Ehkä siksi käynkin häntä halittelemassa noin kerran viikossa. :) Kuusivuotias poikani kärsii suunnattomasti kokiessaan rakkaudettomuutta, kaksinaamaisuutta ja epäoikeudenmukaisuutta. Hän toimii universaalina peilinä ja saa ressukka olla herättelemässä itsepetoksen suossa eläviä aikuisia. Siinä on äidillä silittelemistä, halaamista ja selittämistä kun maailma on taas kerran näyttänyt rumemman puolensa. Tyttäreni puolestaan ihmettelee aikuisten omituisia sääntöjä ja lukee sujuvasti ajatuksia. Hän kantaa suurta huolta eläimistä. Välillä en tiedä miten asiat selittäisin, kun olen samaa mieltä hänen kanssaan siitä, että jotkin säännöt ovat aivan typeriä, mutta helpommalla pääsee kun kunnioittaa opettajiaan ja ohjaajiaan.

Se, että lapset ja nuoret saattavat käyttäytyä epäkunnioittavasti, rauhattomasti tai jopa tuhoisasti ei ole heidän vikansa, vaan tämän yhteiskunnan ja meidän kasvattajien aikaansaannosta. Vanhat rakenteet, arvot ja toimintatavat natisevat liitoksistaan ja se tuottaa kitkaa. Tämä sukupolvi ei kerta kaikkiaan voi ymmärtää mm. sitä, että me aikuiset puhumme yhtä ja teemme toista. He eivät ole valmiita kärsimään hiljaa sitä etteivät saa rakkautta, aikaa ja huolenpitoa, kuten vanhemmat sukupolvet ovat tehneet. Näiden nuorten sisäistä paloa ei tukahduteta käskemisellä ja auktoriteetilla, vaan heitä on ohjattava läsnä ollen ja keskustellen ja selitettävä kuinka kanavoida energiansa viisaalla tavalla osana tätä yhteiskuntaa. Emme voi jättää näitä erityisillä kyvyillä varustettuja lapsia oman onnensa nojaan pohtimaan mm. sitä kuinka elää sen asian kanssa, että pystyy näkemään totuuden toisesta ihmisestä, mutta tämä ei ole halukas näkemään totuutta itsestään. Tähän tarvitsemme aikuisia, jotka ovat samalla aaltopituudella, jotka uskaltavat katsoa itseään peiliin ja toimia suoraselkäisesti. Eivät nämä uuden ajan ihmelapset ole valaistuneita mestareita jotka osaavat muuttaa kaiken hyväksi ilman meidän aikuisten ohjausta, myönteistä esimerkkiä ja ennen kaikkea rakkautta.

Rakkaudella,

Suvi

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net