27.09.2016

Tulen kuuluu nousta ylös

Persoonallisuuserot, kas siinä elämän suola! Ystäväni on huolissaan minusta, kun roiskin hänen mukaansa energiaani ympäriinsä tolkuttomasti sitä lainkaan kontrolloimatta. ”Ihmiset heijastavat kaikenlaista toisiinsa, niin hyvässä kuin pahassa” kuuluu kommentti.

Ja tietysti huoli on, että vedän itseeni niitä huonoja värähtelyitä, kun olen niin auki. Näiden alhaisempien värähtelyiden listalle voisi laittaa vaikkapa kateuden, pahansuopaisuuden, mustasukkaisuuden, himon ja oman edun etsimisen.

Varoittelevat huomautukset tuntuvat minusta hassuilta. En ymmärrä, miten voisin vetää puoleeni jotain minulle kuulumatonta? Kun koen, että maljani on ylitsepursuava, roiskin siitä mielelläni muillekin. Ihaninta on, että tunnen, että energia ei ole minulta itseltäni pois, vaan se tulee kauttani, lävitseni. Näin ollen antaessani myös saan. Minusta on ihana olla avoin ja antaa. Se olen minä.

Kiinalaisen lääketieteen elementtien mukaan minussa on vahvasti Tulta. Käsittelin blogissani Joustavuus (huhtikuu 2016) Vesi-elementtiä kiinalaisittain. Tutkaillaanpa hieman sen vastakohtaa Tulta. Pidän nauramisesta ja vieläpä äänekkäästä sellaisesta; huumoria saa olla aina mukana. Minusta on ihana keskustella erityisesti ihmissuhteista ja tunteista. Ihmisten luona olen kotonani, sillä kommunikointi on minulle henkireikä. Kommunikointini koostuu vahvasta kehonkielestä, monista ilmeistä ja kantavasta äänestä; ulosantini on siis voimakasta ja eläväistä. Lisäksi rakastan tanssia: ilmaisen itseäni liikkeen kautta. Tunnen miten oma kehoni on paras instrumenttini ikinä! Pidän huomiosta ja jopa kaipaan sitä. Kaikki nämä piirteet ovat ominaisia Tulelle.

Näistä päästään Tulen heikkouksiin. Yksinolo saattaa olla Tulelle tuskaa: tunnistan. Niin kuin Vesi haluaa sulautua ympäristöönsä Tuli haluaa erottua siitä, sillä syvällä sisimmässään Tuli haluaa rakkautta. Tuli haluaa, että hänet huomattaisiin ja että häntä rakastettaisiin. Tuli syttyy kosketuksesta ja tarvitsee sitä. Jos Tuli ei saa kosketusta, hän näivettyy ja hänen elinvoimansa ja ilonsa katoavat. Rakkauden vastaanottaminen voi olla Tulelle hankalaa; rakkautta on helppo kyllä antaa toisille, mutta vaikka sitä janoaa osakseen, rakkauden vastaanottaminen tuntuu haasteelliselta. Jostain tämä saattaa kuulostaa hassulta, mutta tunnistan tämän piirteen myös itsessäni. Ilon puute ja ”kipinän” puuttuminen silmistä on merkki, että Tuli on heikko, jokin estää sen luonnollista suuntaa tai se ei ole omalla paikallaan.

Miltäpä kuulostaa? Eikö ole mielenkiintoista?! Kysymys kuuluukin, miten saat pidettyä oman kipinäsi silmissäsi ja sydämessäsi? Ilo kohottaa ja nostaa energioita ylöspäin: Tulen luonnollinen liikesuunta on suoraan ylös ja ilo on Tulen luonnollinen tunne. Sydän on Tulen elin. Mainitsen vielä, että meistä kaikista löytyy kaikki 5 elementtiä jollain tasolla: Puu, Tuli, Maa, Metalli ja Vesi. Jokaisella on yleensä jokin tai jotkin elementit vahvemmin läsnä persoonassa tässä elämässä. Tämän oman ytimen selvittäminen tuo yleensä ymmärryksen itsestä ja toisista. Kaikkien ei siis tarvitse nyt lähteä iloa etsimään tanssista ja naurusta. Kuunnellaanpas mitä enkelini tähän sanoo:

Aur-enkelini kanavointi 1.9.2016

”Anna valon koskettaa sydäntäsi. Anna ilon maalata leveällä pensselillä elämääsi. Koe kaikki ihmeet elämässäsi. Kaikki on ihmettä elämässäsi! Näe ne, tunne ne, koe ne, usko niihin. Huomaa ihmeet. Elämän ainutlaatuisuuden huomaaminen arjen keskellä tuo syvän ilon sinuun. Tämä ilo on lempeää, ymmärtäväistä iloa. Se täyttää sinut kauttaaltaan ja tuo rauhan sinuun. Anna ilosi levitä sanoihisi, tekoihisi. Näe kaikki ilon kautta. Ilon avulla pääset koskettamaan korkeimpia tasoja, ilo on kulkuvälineesi Rakkauteen. Ja rakkaudessa saat kylpeä ja pestä itsesi puhtaaksi. Kun olet valossa, kaikki muu on turhaa: taakse jäävät pienet elämäsi ongelmat ja koet autuaan ilon ja lämmön sinussa ja ympärilläsi. Pyydä enkeleitäsi pesämään sinut ilossa ja rakkaudessa, valossa. Ota vastaan heidän kylpynsä. Anna heidän nostaa energioitasi. Voit ilolla pitää energiasi puhtaana ja korkealla, huolien ja murheiden tavoittamattomissa. Sillä todellisuudessa sinulla on vain ilo. Ja Rakkaus. Anna ilon suihkuta lävitsesi ja jaa sitä muillekin. Omalla tavallasi. Luonnollisesti ja luontevasti. Sinä tiedät mikä on sinulle parhaaksi. Tunnet sen sydämessäsi. Sinä olet ilo.”

No niin... tämän ilosuihkutuksen jälkeen tuntuu ihanalta! Kiitos enkelini tästä kohottavasta ja pirskahtelevasta viestistä. Huomaathan: sinä voit löytää oman ilosi omalla tavallasi, sen ei tarvitse näkyä railakkaasti ulospäin. Se saa toki näkyä, mutta sen ei ole pakko tehdä niin. Pidetään huoli siitä, ettei Tuli meissä pääse holtittomasti roihuamaan ja polttamaan meitä loppuun. Löydetään tasapaino yliaktiivisuudelle ja ”säästöliekille”. Pidetään mielemme ja värähtelymme korkeuksissa ja jalkamme turvallisesti maassa. Hyvä tästä tulee.

Olkoon syyskuusi täynnä elämän pieniä ja suuria ihmeitä. Täyttyköön arkesi ilonpisaroista ja välillä ihan ilotulvista!

Iloa säkenöiden,

Tanja Kettumäki

Jaa tämä:
Tanja Kettumäki

Elämää ja enkeleitä blogin takana on lahtelainen ALH enkelihoitaja ja -kouluttaja, regressiohoitaja, perinteisen lääketieteen akupuktuurihoitaja ja muusikko Tanja Kettumäki. Blogissaan hän kirjoittaa kokemuksistaan ja elämästään enkeleiden kanssa. Selestial.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net