28.02.2013

Totuudesta ja valheesta

Sanotaan, että jokaisella on oma totuutensa. Totuuksia on niin monenlaisia riippuen siitä, mistä päin katsoo. Jonkun totuus omasta mielestään voi jonkun toisen mielestä olla valhe. Jollekin taas hänen oma valheensa voi muodostua ainoaksi totuudeksi.

Mikä on totuus? Missä on totuus? Miten sitä voisi mitata? Jos totuus ei löydy kaurapuurosta, niin mistä se löytyy?

Joillekin se on Raamatun tai muun pyhän kirjan sana, sen kirjaimellinen tulkinta. Toisille se voi olla tieteen viimeisin saavutus. Luulenpa, että enemmän tai vähemmän, me kaikki olemme matkalla omaan totuuteemme. Totuus itsestä kaivautuu esiin sitä mukaa, kun elämämme etenee. Eikä se, mikä on totuuteni eri asioista, ilmiöistä ja muista ihmisistä loppujen lopuksi ole ehkä niin tärkeää. On toki tärkeää tietää asioista, mutta tärkeintä on tuntea itsensä. Tuntea oma totuutensa ja elää sen mukaan senkin uhalla, että se jonkun toisen mielestä olisi valheellista.

Jos ajatellaan absoluuttista totuutta, ei kai ole muuta absoluuttista totuutta kuin rakkaus, rakkauden olemassaolo, vaikkei sitä voidakaan tieteellisesti todistaa. Sen vuoksi elämä ja ihminen, joka pyrkii rakkauteen kaikessa elämässään, elää eniten totuudessa. Siksi totuus ja rakkaus kulkevat käsi kädessä.

                                                                                                                    Aurelius

Jaa tämä:
AM

AM on kanavoinut viisaita tekstejä Aurelius-nimiseltä henkioppaalta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net