27.01.2015

Toisen palveleminen

-        Mikä olisi tehokkain keinon nostaa kaikki egon juonet parrasvaloihin todettavaksi. Kysyin eräänä syysiltana mestariltani. Istuimme pirtissä, minä pöydän ääressä ja mestarini kiikkustuolissaan. -        Palveleminen. -        Ai toisen ihmisen vai maailman palveleminen. -        Miten maailmaa voi palvella palvelematta ihmistä. Toisen ihmisen palvelemisella.

Kaavin puurolautaseni tyhjäksi ja menin pesemään sen tiskialtaan luokse. Pestyäni asetin sen kuivumaan altaan reunalle. Mestarini jatkoi pyytämättä.

-        Palvelemalla toista tai toisinsanoen asettamalla toisen tarpeet etusijalle tai toimimalla siten ettei itse aseta ehtoja asioiden etenemiselle vaan toimii sitten kun toiminnalle ilmenee luonnollinen tarve.

-        Esimerkiksi jos jokin tilanne vaatii tappamaan kärsivän luontokappaleen.

Mestarini ei vastannut mitään huomatukseeni vaan jatkoi hetken ihmettelevän tuijotuksen jälkeen.

-        Kun palvelet ego nousee tehokkaasti pintaan. Tulee ajatuksia hyväksikäytön uhriksi joutumiseksi ja parempia ehdotuksia miten asiat pitäisi tehdä. Tulee satoja tekosyitä miksi muka en voisi palvella toista. Ei ole oikeasti mitään syytä olla palvelematta.

-        Miten toimin kun ego esittää noita kysymyksiä. Kysynkö egolta: ”miksipäs ei”.

-        Sekin voi auttaa, mutta ei kannata alkaa neuvottelemaan lapsen kanssa, joka ei tiedä asioiden todellista laatua. Parempi on vain olla johdonmukainen ja todeta egon ilmentymä ja jatkaa palvelemista.

-        Eikö palvelemisessa ole vaarana se että toinen käyttää hyväkseen.

-        On ja käyttääkin. Mutta jos olet läsnä olon tilassa se ei sinua häirise. Toimit vaan tilanteen mukaan. Ego on se meissä joka kokee tulleensa hyväksi käytetyksi, loukatuksi, joka suuttuu, pettyy, valittaa. Tiedostava ihminen on vain ja toteaa tapahtuneet neutraalisti.

-        Tuo on aika vaarallista tekstiä. Se oikeuttaa kaiken maailman julmuudet.

Mestarini antoi vauhtia itselleen kiikkustuolissaan ikään kuin miettien sanojaan. Sitten hän sanoi.

-        Totta. Se on vaarallista tekstiä sellaisille ihmisille jotka ovat vielä egon talutusnarussa, mutta se on totuutta sellaisille jotka pitävät egoa talutusnarussa.

-        Mutta eikö järki sano miten toimia tilanteissa oikein. Yritin väliin.

-        Ei, silloin jos se on egon palveluksessa. Kyllä jos se on tietoisen mielen palveluksessa. Kun olet läsnäolon tilassa näet tilanteet selkeästi ja näet myös mitkä ovat tilanteen tarkoitusperät, jolloin ikään kuin hyväksyt tapahtuvan. Osaat myös toimia ja palvella toista ja maailmaa paremmin kun olet läsnäolon tilassa. Mutta jos et ole vielä läsnäolon tilassa voit tehostaa sen löytymistä palvelemisen harjoittamisella. Kun luotat siihen että palveleminen on oikea tie, tulet edistymään läsnäolon ja egon koulimisen tiellä huomattavasti.

Olin hiljaa ja mietin mestarini sanoja. Huomasin että pintaan nousi hankalia olotiloja ja tunteita, mutta pian tunnistin ne egon yrityksiksi sulkea korvani. Oivalsin mestarini olevan oikeassa ja kysyin.

-        Miten osaan palvella oikein.

-        Tee vain se mitä toinen pyytää tai tilanne vaatii.

-        Entä jos toinen ei osaa pyytää?

-        No sitten et tee mitään. Tässä on vaara että heittäydyt hurskasteluun. Palvele aina sen mukaan kuin näet tarvetta palvelemiselle. Kun kehityt huomaat herkemmin myös sanattomat pyynnöt. Eleet, ilmeet, mutta älä stressaa niistä alkuvaiheessa. Toimit vain sen mukaan minkä huomaat pyynnöksi tai tilanteen tarpeeksi.

-        Tuo tilanteen tarve on myös hämärä käsite minulle. Voisitko selventää sitä?

-        Sekin on sellainen asia että se vahvistuu palvelemisen myötä ja läsnäolemisen myötä. Älä siis huolehdi siitä tässä vaiheessa. Kun läsnä olon tila vahvistuu sinussa alat ikään kuin herkemmin resonoida tilanteen energian kanssa ja aistit myös herkästi siinä olevat epätaspainon tilat, jolloin toimimisesi on tuon epätasapainon tasapainottamista.

-        Ahaa, nyt taidan ymmärtää.

Olimme hiljaa ja jatkoimme molemmat tahoillamme iltatoimiamme.

30.6.2014

VMM

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net