17.01.2013

Tietäjistä ja tietämisestä

Loppiaisena vietämme juhlaa sen muistoksi kun tietäjät vierailivat vastasyntyneen Jeesus-lapsen luona.

Maailmassa on kautta aikojen ollut monenlaisia tietäjiä. Kuka on tiennyt mitäkin ja ollut sen myötä jonkin asian ns. asiantuntija. Tietoa voi olla hyvin eritasoista ja niin sitä myös jaetaan hyvin eri tasoilta.

Siitä yleensä tunnistaa korkean tason tietäjän, että hän on hyvin nöyrä omassa tietämisessään. Niinhän sitä sanotaan, että mitä enemmän tietää, sitä vähemmän luulee tietävänsä, koska ymmärtää sen, miten vähän loppujen lopuksi tietää. Vastaavasti vähän asiasta perillä oleva voi luulla tietävänsä enemmän kuin tosiasiassa tietääkään.

Tietäessään toiselle ihmiselle asioita, oikean tietäjän voi tunnistaa siitä tavasta, jolla hän ilmaisee tietonsa. Tuleeko annettu tieto ylhäältä alas saneluna ylemmyyttä tuntien vai samalta tasolta toverillisesti viisautta jakaen. Ns. henkisissä piireissä liikkuu monenlaisia tietäjiä, jotka käyttävät omaa valtaansa toisiin ihmisiin kertoen omia näkemyksiään jumalallisena tietona, joka tulisi ottaa vastaan nurisematta ja toimia automaattisesti sen mukaan.

Tällainen tietäminen saa yleensä viestin vastaanottajan hämmennyksen valtaan varsinkin jos se on ristiriidassa sen kanssa, minkä itse kokee oikeaksi. Oikea tietäjä aina kunnioittaa viestin vastaanottajan kykyä ottaa viestiä vastaan, eikä koskaan uhkaa häntä millään tavalla. Parhaimmillaan tietäjä voi tukea viestin vastaanottajaa siinä, minkä hän jo itsessään tietää antaen näin rohkaisua hänen itse valitsemalleen tielle.

Näin meissä oleva Kristus-lapsi tulee myös kumarretuksi.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Aurelius

 

Jaa tämä:
AM

AM on kanavoinut viisaita tekstejä Aurelius-nimiseltä henkioppaalta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net