25.08.2016

Tiedätkö ketä kuuntelet, kenen joukkoihin kuulut?

Kun kuulet jonkun puhuvan, tiedostatko mistä lähteestä hän puheensa ammentaa? Tunnistatko herättääkö puhuja sinussa parempia tunteita, vai vetoaako hän huonompiin, alempiin puoliisi?

Hyvä puhuja saa ihmiset mukaansa oli asia mikä hyvänsä, kuten on nähty paitsi historiassa, myös niin Kreikassa kuin Englannissakin, ja vielä suurempi esitys on meneillään USA:ssa, ja osataan sitä meilläkin.

Kun ihmiset haluavat muutosta oloihin, osa on valmis hyppäämään kenen tahansa kelkkaan, joka lupaa – kuulijoille – kaikkea hyvää niin paljon, että tuntuu kuin hyvä haltiatar olisi tullut pelastamaan.

Kreikkalaiset saivat todeta, etteivät lupaukset toteutuneet, satumaata ei tullut. Monta miljoonaa englantilaista tunnusti, ettei ymmärtänyt ensinkään mitä äänesti. Puheet kuulostivat vain niin hyviltä tai haluttiin muutosta ajattelematta yhtään onko se mainostetulla tavalla mahdollista.

USA:ssa on meneillään jotain vielä hullumpaa ja vaarallisempaa tämän Trump-veikkosen toimesta.

Tunnetko vanhan intiaanien tarinan miehuusikään tulleesta nuorukaisesta, joka meni tavan mukaan shamaanin puheille, ja mitä shamaani hänelle sanoi? Tässä tarina lyhyesti:

– Sinussa on kaksi (arkki)tyyppistä voimaa: koira ja susi. Koira on ystävällinen, luotettava, rakastettava. Susi on julma, ilkeä, valmis tappamaan. Ne taistelevat.

– Kumpi voittaa? kysyi nuorukainen.

– Se riippuu siitä kumpaa sinä ruokit, koiraa vai sutta, vastasi shamaani.

Tämä pätee meihin kaikkiin. Meidän kannattaisi jokaisessa asiassa olla tietoisia asian laadusta ja päättää, kumpaako ruokimme itsessämme, koiraa vai sutta – ja sanojemme ja tekojemme kautta muissa, millaisia tunteita herätämme toisissa ihmisissä.

Kun tunnistan mistä lähteestä joku puhuja asiansa ammentaa, millaiset voimat taustalla vaikuttavat, päätän tietoisesti ketä kuuntelen, mihin liityn ja millaisten voimien annan ohjata tekojani. Mihin keskityn – hyvään maailmassa tai ei-niin-hyvään – riippuu siitä kumpaa ruokin.

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net