06.12.2013

Terve mieli terveessä ruumiissa

Minulla oli kummallinen kokemus viime viikonloppuna. Illalla nukkumaan mennessäni tulin niin korostetun tietoiseksi omasta ajattelustani, että en tahtonut saada unta siltä meteliltä. Päässäni soi laulu jonka olin kuullut radiosta aikaisemmin päivällä ja siihen päälle pohdiskelin menneitä ja suunnittelin tulevaa.

Ymmärsin todella mitä buddhalaiset tarkoittavat sillä että meillä on apinan mieli joka poukkoilee asiasta toiseen. Kolmen peräjälkeen tapahtuneen mullistuksen väsyttämä pääkoppani kerta kaikkiaan villiintyi päästessäni viikonlopuksi maaseudun rauhaan. Päätin palata ruotuun kevyemmän ruokavalion ja säännöllisen meditaation harjoittamisen osalta.

Tämä mekkalahan meillä on päämme sisällä päivästä toiseen ellemme katkaise sitä tietoisella läsnäololla. Kiire ja jatkuvat aistiärsykkeet estävät meitä kiinnittämästä huomiota ajatusten juoksuun, mutta hiljentyminen tuo ne tietoisuuteemme. Ollessani aikoinaan NLP-kursseilla kouluttamassa, huomasin, että joka kurssilla oli joku, jolle rentoutusharjoitukset olivat epämiellyttävä kokemus. Pysähtyminen nosti mieleen asioita, joita he olivat painaneet pinnan alle jatkuvalla tekemisellä. Pikku hiljaa viikon aikana ihmiset rentoutuivat ja alkoivat nauttia olostaan.

Kiire ja stressi saavat mielen käymään ylikierroksilla, mutta niin tekevät myös vääränlainen ruoka ja toksiinit kuten ympäristömyrkyt, raskasmetallit ja kemialliset puhdistusaineet sekä kosmetiikka. Kemiallisen kuormittumisen vähentäminen, yleisesti allergisoivien ruoka-aineiden karsiminen ruokavaliosta, ajoittaiset puhdistuskuurit ja meditaatio ovat hyviä työkaluja mielen hyvinvointiin fyysisen terveyden kohentamisen ohella. Kukkaron suomien mahdollisuuksien mukaan kannattaa siis siirtyä käyttämään myrkyttömiä pesuaineita, luonnonkosmetiikkaa, luomuruokaa ja puhdasta suodatettua vettä. Moni on saanut avun selittämättömiin oireisiinsa jättämällä pois sokerin, vehnän, kofeiinin, alkoholin ja kananmunan.

Jos ryhdyt myrkynpoistokuurille, kannattaa olla tarkkana. Itse olen kokeillut pH-tasapainodieettiä, mehupaastoa ja niin sanottua master cleanse –paastoa, jolla nautitaan pelkästään vettä johon on lisätty sitruunamehua, vaahterasiirappia ja cayennepippuria. Raskasmetallien poistoon ryhdyin aseistautuneena viherjauheilla, omega 3 –rasvahappovalmisteella, ubikinonilla, ALA:lla, magnesiumilla ja sinkillä. Lopputuloksena kaikissa oli entistä huonompi olo sen seurauksena että myrkyt kyllä lähtivät liikkeelle, mutta kehoni ei saanut riittävää tukea mm. tärkeiden ravintoaineiden muodossa pystyäkseen poistamaan myrkyt tehokkaasti. Jos siis päätät keventää kuormaasi, ota selvää turvallisista metodeista. Ainakin lääkäri Alejandro Jungerin Clean-kuuri on ilmeisen hyvin siedetty tapa päästä eroon toksiineista ja tervehdyttää suoliston toiminta. Suuri osa serotoniinin tuotannosta tapahtuu suolistossa, joten sen toiminnan tukeminen tukee mielen tasapainoa.

Terveydeksi!

Suvi

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net