28.08.2015

Täydenkuun taikaa

Täysikuuta saamme ihailla lauantaina 29.8.2015 illalla.

Mitä se nyt tarkoittaakaan astrologisesti?

Täysikuun aikaan Aurinko ja Kuu ovat oppositiossa keskenään eli mahdollisimman kaukana toisistaan. Kuu näkyy pyöreänä, kauniina, kokonaisena taivaalla pilvettömällä ilmalla. Kuu on tällä kertaa Kaloissa ja Aurinko Neitsyen merkissä.

Astrologiassa Aurinko kuvaa muun muassa tietoista mieltä ja Kuu tiedostamatonta mieltä. Ne ovat täysikuun aikana niin kaukana toisistaan kuin mahdollista. Aurinko ”antaa tilaa” tiedostamattomalle mielelle, jolloin siellä olevat asiat saattavat täydenkuun aikana nousta pintaa tiedostettaviksi.

Kuu liitetään astrologiassa myös tunne-elämään. Tunne-elämä voi täydenkuun aikaan olla jotenkin tavallista herkempää ja reagoiminen eri ärsykkeisiin tavallista voimakkaampaa. Jos tietoinen ja tiedostamaton mieli ovat tasapainossa keskenään, täydenkuun vaikutus ei tunnu ihmisessä voimakkaana. Jos tietoinen ja tiedostamaton mieli ovat ”kaukana” toisistaan, voi täysikuu aiheuttaa esimerkiksi levottoman olon, ehkä unettomuutta, jonkin epämukavan tunteen ikään kuin kaikki asiat eivät olisi aivan kohdallaan. Jokin konflikti saattaa myös vain riistäytyä hallitsemattomasti käsistä. Täydenkuun vaikutus voi tuntua päivän tai pari ennen varsinaista täydenkuun hetkeä.

Itseään tarkkailemalla voi löytää paljon kiinnostavaa tietoa! Itselläni saattaa täydenkuun aikaan mennä yö tai pari niin, etten saa nukuttua levollisesti.

Omaa tiedostamatonta ja tietoista puoltansa voi harmonisoida esimerkiksi meditaation avulla. Siis taasko rauhoittumaan silloin kuin kaikkein vähiten tuntisi halua rauhoittua? Pienikin hetki riittää, ei tarvitse lähteä tavoittelemaan mitään musertavaa puolta tuntia meditaatiossa tai hiljentymisessä. Puoli minuuttia on selvästi parempi kuin ei yhtään. Siitä sitten eteenpäin omaan tahtiinsa ja pidempään aikaan. Nimittäin harjoitellessa asiat tulevat helpommiksi, niistä tulee tottumus ja tapa. Pieni hetki päivässä riittää ja voihan ottaa toisenkin hetken päivittäin mukaan, kun asiasta enemmän kiinnostuu.

Kokemuksestani tiedän, että yksin harjoittelu tuntuu vaativalta. Yhdessä muiden kanssa on paljon helpompaa.

Suomalaisilla on kyllä hyvät perinteet tähän meditaatioon, vaikka sitä ei ehkä ole helppo tunnistaa. Nimittäin perinteisesti saunassa puhdistumme ja rentoudumme löylyjen jälkeen vilvoitellessamme, kun katse on mihinkään varsinaisesti kiinnittymättä ja on yksinkertaisesti vain hyvä hieno olo! Saunomaan siis lauantaina ja sen jälkeen vain leppäilyä ja kesän lämmöstä nauttimista! Siitä se meditaatiokin voi alkaa!

Elokuun lämmössä

Tiina Heinonen

26.8.2015

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net