22.09.2015

Syyspäiväntasaus 23.9.15

Syyspäiväntasaus on keskiviikkona 23.9.2015. Päivä ja yö ovat tällöin yhtä pitkät.

Vuosittaiset tasaus- ja seisauspisteet määrittävät trooppisen eläinradan merkkien siirtymisen johtavaan merkkiin.

Kevätpäiväntasauksesta alkaa Oinas, johtava tulimerkki.

Kesäpäivänseisauksen kohdalla siirrytään Rapuun, johtavaan vesimerkkiin.

Syyspäiväntasauksen aika aloittaa Vaa’an merkin, joka on johtava ilmamerkki.

Talvipäivänseisaus aloittaa Kauriin merkin, joka on johtava maamerkki.

Kukin astrologinen merkki sisältää kolmekymmentä astetta ja 12 merkkiä yhteensä muodostavat 360 asteen kokonaisuuden, jota karttaympyrä kuvaa.

Hieman hämäävästi huoneet eivät ole astrologisten merkkien kanssa yhtä suuria. Huonejärjestelmiä on lisäksi lukuisia. Eläinratojakin on erilaisia.

Syyspäiväntasauksen aikaan Aurinko on keskitaivaalla, jota myös kutsutaan MC:ksi (medium coeli). Aurinko ja keskitaivas ovat yhtymässä, mutta eri merkeissä. Keskitaivas on Neitsyessä, Aurinko Vaa’assa. Samaan sumppuun on vielä liittynyt yläsolmu, joka on tarkassa yhtymässä Aurinkoon.

Tulkinnallisesti tämä voisi merkitä sitä, että henkilön kehittymistehtävänä on ilmentää Vaa’an ominaisuuksien parhaita puolia kuten esimerkiksi diplomaattista kykyä, tasapainon ja kauneuden ymmärtämistä ja tiettyä hienostuneisuutta melko laajassa piirissä, kenties sellaisessa ympäristössä, jossa hän tulee vaikuttaneeksi myös muiden elämään. Tarkoituksena on jättää aikaisemmissa elämissä ollut sooloilu vähemmälle ja antaa sosiaalisuudelle tilaa– alasolmu Oinaassa.

Neitsyen merkin ollessa keskitaivaalla on tärkeää katsoa Saturnuksen sijainti. Saturnuksen asema on tällöin erityisen painottunut. Nyt Saturnus on ensimmäisessä huoneessa. Tämä merkitsee sitä, että henkilö haluaa nykyisen elämänsä aikana tasapainottaa minäkuvassaan mahdollisesti olevat puutteet. Tasapaino pitää löytyä suhtautumisessa itseensä ja esimerkiksi mahdollinen itsensä vähättely tulee karsittavien ominaisuuksien piiriin. Saturnus tuo rakenteet esiin ja nyt saatetaan minäkuvan rakenteet kuntoon. On mahdollista, että elämässä on testijaksoja, jolloin ulkopuolelta tulevat viestit ovat minäkuvaa heikentäviä. On tarpeellista löytää oma, rakentava ja positiivinen suhde omaan itseensä sanoivat ympärillä olijat mitä hyvänsä. Tietysti heidän kommenteissaan saattaa olla jotain huomioitavaakin – siitä sitten vain kunnostustöitä jatkamaan!

Merkuriuksella on nyt perääntyvä jaksonsa, joka kestää lokakuun 9. päivään saakka. Kun se on syntymäkartalla, voi jotkin merkuriaaniset prosessit olla hidastuneita, toisin sanoen on mahdollista, että esimerkiksi opiskelussa joutuu tekemään suhteellisesti enemmän kuin ne henkilöt, joilla Merkurius ei peräydy syntymäkartalla.

Tästä on kuitenkin se hyöty, että ne jaksot vuosittain, jolloin Merkurius perääntyy, ovat kyseisille henkilöille helpompia kuin muille, sillä he ovat jo tottuneet kuvion mukanaan tuomiin impulsseihin.

Merkuriuksen peräytyessä kannattaa kaupantekotilaisuuksissa lukea sopimukset todella tarkasti ja useampaan kertaankin. Nimimerkillä kokemusta on.

Liikenne voi takkuilla, voi olla erilaisia myöhästymisiä, matkoilla voi tapahtua yllättäviä asioita, sähköpostit tai kirjeet eivät kenties mene oikeaan osoitteeseen, teksteissä voi olla kirjoitusvirheitä jne.

Kannattaa panostaa ennemminkin vanhojen asioiden loppuunsaattamiseen ja järjestelyyn kuin uusien projektien aloittamiseen. Kärsivällisyydellä ja tarkistuksilla tämäkin jakso muodostuu hyväksi. Ehkä se tarujen Merkurius päästää tietyn ilkikurisuuden juuri nyt valloilleen ja antaa meille mahdollisuuden harjoitella, kuinka toimia, kun kaikki ei suju suunnitelmien mukaan!

Tiina Heinonen

21.9.2015

 

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net