16.12.2015

Suurempi visio

Viime aikoina minulla on herännyt taas unelma ensin kauniimmasta Suomesta ja siten myös kauniimmasta maailmasta, sillä en usko, että ensimmäistä on mahdollista saavuttaa ilman toista.

Olemme kaikki kytköksissä toisiimme, jolloin sinun unelmasi vaikuttavat minun elämääni ja minun unelmani sinun elämääsi – olit sitten Suomessa tai Amerikassa, tai vaikka Bangladeshissa.

Olen äärettömän kiitollinen, että kaikkein tärkeimmät henkilökohtaiset unelmani ovat jo toteutuneet, ja voin siten rauhassa keskittyä suurempiin, itseni ylittäviin, visioihin. Kun opiskelin yliopistossa, halusin selvittää, kuinka maailmasta voisi kitkeä kaikki sodat ja konfliktit pois, jotta voisimme elää rauhallisessa maailmassa harmonisesti nauttien arkisesta aherruksesta ja siten laajentaa jatkuvasti tietoisuuttamme.

Tajusin pikku hiljaa, että vaikka maailma olisi rauhallinen, eivät kaikki ihmiset nauttisi harmonisesti arkisesta aherruksesta, vaan ainakin osa ihmisistä tylsistyisi. Ja jos totta puhutaan (lähes) kaikki ihmiset ovat aika surkeita käsittelemään tylsistymistä, kuin myös pettymystä, turhautumista ja muita negatiivisia tunteita. Joko ne tukahdutetaan täysin, joka purkautuu lopulta jollain tavalla, esimerkiksi vakavana sairastumisena tai jopa äkillisenä kuolemana. Tai sitten niitä käsitellään hyvin epärakentavasti turruttamalla erilaisia valheellista hyvää oloa tuottavia aineita käyttämällä/tekoja tekemällä. Tai vaikka etsimällä syntipukkeja omalle pahalle ololle, eli ulkoistamalla ongelmat.

Tunteiden kohtaaminen ja läpikäyminen on ainoa keino. Siihen tarvitsee usein toista ihmistä peilikseen. Toki siinä auttaa myös luovuus ja liikunta. Näiden edistämiseksi perustin Virtuous Artsin, jonka kautta coachaan ihmisiä, sekä opetan tanssia ja joogaa erilaisten aiheeseen liittyvien julkaisujen kirjoittamisen lisäksi. Sitten kun on oppinut kohtaamaan omat tunteet, täytyy vielä oppia sekä kommunikoimaan niistä rakentavalla tavalla että kohtaamaan toisten tunteet. Kun nämä on opittu, voi vielä miettiä, josko viettejään onnistuisi jalostamaan harmoniaa lisäävään suuntaan kuitenkaan kadottamatta niiden tarjoamaa elinvoimaa. Siinä riittää onneksi työtä koko loppuelämäksi, joten tylsistymistä liian helppoon elämään ei tarvitse koskaan kokea!

Omalla kohdallani uskon, että voin olla rakentamassa kauniimpaa Suomea ja maailmaa muun muassa kysymällä, mikä on unelmani romanttisesta rakkaudesta ja kuinka sekä sen sanoittaminen että todeksi eläminen, voisi tehdä elämistämme kauniimman? Kuinka voin kirjoittaa romaaneja ja novelleja, joiden maailmankatsomus on kaunis ja kuitenkin myös sekä kiehtova että nautinnollinen? Kuinka voin tietokirjallisuudellani selvittää ja kommunikoida, mitä on terveellinen romantiikka, kuinka meistä kaikista voi tulla parempia rakastajia ja kuinka osaamme aina ohjata rakkautemme oikealla tavalla oikeille ihmisille ilman, että tukahdutamme sisällämme olevaa alkukantaista elinvoimaa? Kysyn myös, kuinka omat uskomukseni romanttisesta rakkaudesta voivat edesauttaa lapseni kasvattamista tavalla, joka tuo maailmaan lisää kauneutta, rauhaa, iloa ja rakkautta?

Kaikki ei ole sallittua sodassa ja rakkaudessa. Reilumpaa sodankäyntiä varten on jo olemassa lakipykäliä, mutta milloin luomme rakkauden lait, jotka voimme kaikki allekirjoittaa?

Mikä on suurempi visio unelmillesi? Kuinka unelmasi kytkeytyvät maailmojen ja kaikkien aikojen kattavaan kompleksiseen ja kauniiseen todellisuuteen?

"Älä kuuntele kyyhkysiä
lempilintuni tuulihaukka,
kuuntele vain tuulta,
miten se siivissä suhisee."
– Pertti Nieminen

Kiittäen,
Johanna
Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net