03.03.2015

Supertähti Olavi Virta

Olavi Virran syntymästä on kulunut 100 vuotta ja minua kiinnosti katsoa tähtitaivaan tilannetta hänen syntymänsä aikaan.

Tarkkaa kellonaikaa ei ollut käytettävissäni, joten huoneiden tulkinta on epävarmaa. Samoin nousumerkki ja keskitaivas on parempi jättää tulkinnan ulkopuolelle. Planeetat ovat kuitenkin kohdillaan eläinradan eri merkeissä!

Olavi Virran syntymäkartta on vesipainotteinen eli vesielementtiä on eniten kartalla. Planeetoista Aurinko, Jupiter, Neptunus ja Pluto sekä vielä planetoidi Kheiron ovat vesimerkeissä. Vesielementti liitetään tunteisiin, herkkyyteen ja vastaanottavuuteen. Kenties tämä selittää sitä, että Olavi Virrasta on sanottu hänen olleen ”kiltti ja mukava ihminen” (Helsingin Sanomat 28.2.1015 Kulttuuri – Äänikuningas toimittaja Mari Koppinen). Tämä mahdollisti sen, että Virran hyväntahtoisuutta todennäköisesti käytettiin hyväksi hänen elämänsä jälkipuoliskolla.

Olavi Virta oli Aurinkomerkiltään Kalat. Aurinkomerkin myötä Virta on saanut mahdollisuuden luoda voimakkaan tunneyhteyden yleisöön. Hänen tulkintansa eivät varmaankaan ole jättäneet ketään kuulijoista kylmän välinpitämättömäksi!

Kuu on Olavi Virran kartalla jalossa Leijonan merkissä. Tästä saamme viitteen siitä, että Virta on osannut anteeksiannon vaikean läksyn. Kuulla on jänniteaspekteja, joten mahdollisesti kykyä anteeksiantoon on koeteltu elämänpolun varrella.

Edellä mainitussa Helsingin Sanomien artikkelissa kerrottiin, että Olavi Virta menetti elämänsä aikana kaiken, paitsi ei ääntään. Asiaa selittää astrologiselta kannalta mielestäni se, että Merkurius ja Saturnus kohtaavat toisensa harmonisen kolmio-määräkulman kautta. Merkurius liitetään kommunikointiin ja tätä kautta myös laulamiseen. Saturnus tuo pehmeänä kontaktina kestävyyttä. Lisäksi Merkurius ja Jupiter ovat paralleelissa keskenään. Tämä on voinut antaa juuri äänelle ”onnea” kestää kauniina loppuun saakka.

Varsinaisesti taiteen indikaattoreita en löytänyt Virran kartalta sellaisin kuin olin niitä odottanut. Kuitenkin Aurinko-Kalojen yhtymä Jupiteriin antaa mahdollisuuden nousta korkealle siivilleen juuri taiteen alalla. Jupiter antaa lisää syvyyttä tulkintoihin ja tuo ansaittua hyvää onnea mukanaan.

Miksi sitten Olavi Virran elämän loppupuolta leimasi sairaus ja kuihtunut fyysinen puoli? Aurinkomerkkinä Kalat on osittain taipuvainen surumielisyyteen ja alakuloon. Siihen saattaa liittyä myös taipumus addiktioihin. Vesielementin voimakas painottuminen kartalla ei ole kenties antanut sellaista positiivista paksunahkaisuutta, joka olisi pitänyt Virran oman elämän tasapainossa. Auringon ja Jupiterin yhtymä Kalojen merkissä on voinut antaa mahdollisuuden ikään kuin liikaan hyvään kehon toimintoja ajatellen esimerkiksi kirjaimellisesti makean syömisen tai juomisen kautta.

Olen todella kiitollinen, että olen saanut kuulla Olavi Virran laulamia iskelmiä äänitettyinä! Lisäksi hänen laulamiinsa ikivihreisiin liittyy myös hienoja kesäisiä muistoja, kun olen nuoruudessani kuullut näitä lauluja pienellä Sisä-Suomen tanssilavalla eri esiintyjien tulkintoina. Hopeinen kuu soi yhä edelleen kenen tahansa esittämänä ikään kuin Olavi Virta laulaisi itse sen!

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net