11.01.2018

Stressi, immuunijärjestelmä, kolmoislämmitin&pernaperidiaani

Nykyajan elämää kolmoislämmitin-meridiaanin yliotteessa. Alkeellisimmissa organismeissa ei ole nähtävissä meridiaaneja, vaan ns. säteileviä virtauksia, jotka huolehtivat eliön tarpeista liikkumalla sinne missä niitä tarvittiin.

Evoluution myötä organismit kehittyivät. Monimutkaisemmissa elimistöissä tarvittiin joka päivä esimerkiksi ruuansulatusta, ja näiden säteilevien virtausten, ”hyperlinkkien” piti liikkua sinne hoitamaan tehtävää. Samoin kuin vesi uurtaa uran vuoren kylkeen, säteilevä virtaus loi polun ruuansulatus-prosessin hoitamiseen. Polku, jonka se loi, on meridiaani: reitti on valmis. Meridiaani on tehokkaampi kuin säteilevä virtaus.   

Meillä on, kuten esi-isillämmekin, ulkoisia uhkia. Niistä selviytymisestä huolehtii kolmoislämmitin-meridiaani. Se vastaa taistele-pakene-jähmety-stressireaktiosta. Sen tehtävä on pitää meidät turvassa. Se oppi tunnistamaan vaarat ja muistamaan ne, ja käy kuin ritari taistoon heti, kun se tunnistaa uhkaa entisten kokemusten perusteella tai havaitsee jotain uutta, jota se ei tunnista, joten se aktivoituu oitis.

Näin tapahtuu useita kertoja pitkin päivää: kolmoislämmitin saa aikaan stressireaktion jo silloin, kun tietokone reistailee, harmistut myöhästyessäsi bussista, kun tavarat eivät pysy käsissäsi, kaadat kiireissäsi kahvia puserollesi – ja äkkiä paiskot tavaroita ja äriset kiukkuisena. Ylikuormittunut kolmoislämmitin voi saada ”kiehumaan yli”.

Kolmoislämmitin huolehtii myös immuunijärjestelmän kyvystä tunnistaa ja tuhota kehoon tunkeutujat.

Pernameridiaanin tehtävä on pitää yllä tehokasta puolustusjärjestelmää huolehtimalla terveydestä ja ”sisäisestä” turvallisuudesta, varmistaa, että kaikki energiajärjestelmät toimivat harmonisesti. Se hoitaa verenkiertoa, aineenvaihduntaa, vasta-aineiden tuotantoa ja ravinnon jakamisesta koko kehoon.

Pernameridiaani hoitaa paitsi pernan, myös haiman; ne molemmat osallistuvat aineenvaihduntaan. Se tehtävä käsittää paitsi ruuan ja kehoon tulevien kemikaalien sulattamisen, myös uusien energioiden, tunteiden ja kokemusten prosessoinnin.

Nykyaikaisissa teollistuneissa yhteiskunnissa kolmoislämmittimen ja pernameridiaanin epätasapainosta on tullut varsinainen epidemia. Kolmoislämmitin nimittäin voi tehtäväänsä hoitaessaan viedä energiaa kaikilta muilta järjestelmiltä paitsi sydämeltä. Sen se tekee usein, sillä hyvin monilla meistä se on jatkuvassa hälytystilassa.

Koska kolmoislämmitin ja pernameridiaani vastaavat yhdessä kehon säilymisestä, ensimmäinen, jolta kolmoislämmitinmeridiaani vie energiaa, on pernameridiaani. Tuloksena on jatkuvasti ylienerginen kolmoislämmitin ja vähäenerginen pernameridiaani. Ennen pitkää tällainen epätasapaino vaikuttaa negatiivisesti mieleesi, kehoosi ja henkeesi.

Kolmoislämmitin voi ottaa energiaa ruuansulatukselta ja stressin jatkuessa immuunijärjestelmältä ja sydäntä lukuunottamatta kaikilta muilta järjestelmiltä. Sen vuoksi stressi altistaa sairauksille.

Näistä syistä stressin hallinta ja kolmoislämmittimen rauhoittaminen on elintärkeää.

Hyvin tehokas ja nopea tapa pysäyttää stressireaktio on seuraava:

– Otsassa sijaitsevat neurovaskulaariset pisteet – noin 2.5 cm kulmakarvojen yläpuolella olevilla kyhmyillä – vaikuttavat verenkiertoon koko kehossa. Kun stressaantuneena pitelee näitä pisteitä, sormenpäiden energia estää verta poistumasta etuaivoista.

Laita sormenpäät kevyesti näille pisteille ja peukalot silmien viereen ohimoille, hengitä syvään sisään nenän kautta ja ulos suun kautta. Ajattele sinua stressaavaa asiaa. Kun veri muutaman minuutin kuluessa palaa etuaivoihin, huomaat pystyvästi taas ajattelemaan selkeämmin. Voit myös laittaa toisen käden otsalle ja toisen pään taakse ja ajatella stressaavaa asiaa.

Kolmoislämmittimen tyynnyttäminen:

  1. Laita sormet ohimoilla ja pidä niitä siinä yhden syvän hengityksen ajan.
  2. Hengitä syvään sisään ja liu’uta sormia hitaasti korvien ympäri ihoa silittäen ja hieman painaen.
  3. Vie uloshengityksellä sormet alas korvien taakse, paina niitä alas pitkin kaulaa sen molemmin puolin ja jätä kädet roikkumaan olkapäille.
  4. Paina sormet olkapäihin ja, kun olet valmis, vedä ne lujasti olkapäiden yli ja anna niiden liukua keskelle rintaa, sydämen päälle, toinen käsi toisen päällä. Tämä rauhoittaa.
  5. Pysy asennossa usean syvän hengityksen ajan. Voit tehdä tämän useamman kerran.

Kolmoislämmitin vastaa lämmön jakautumisesta kehossa. Jos se on epätasapainossa, sinun voi olla vaikea sopeutua kuumaan tai kylmään lämpötilaan; lämpötilan epätasapainoisuuksia kuten viluisuutta, kuumetta, hikoilua, yöllistä hikoilua, kuumia aaltoja; kylmät kädet tai jalat.

Muita ongelma-alueita löytyy: turvotus, ärtynyt suoli, ruuansulatushäiriöt, mahahaava; levottomuus, mielialan vaihtelut, univaikeudet.

Kuumiin aaltoihin voi saada helpotusta tyynnyttämällä kolmoislämmitintä yllä kuvatulla tavalla tai seuraamalla sitä takaperin koko matkan: Vie oikea käsi vasemmalle ohimolle ja seuraa ohjeen 1,2 ja 3-kohtien mukaan kaulalta olkapäälle ja käsivartta pitkin nimettömän sormen päähän. Tee sama toiselle puolelle. Näitä molempia voi toistaa pitkin päivää tarpeen mukaan.

Vähemmän stresiä - enemmän elämäniloa

Irmeli

 

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net