15.01.2015

Sitä ihminen tekee mitä ilman hän ei voi olla

Uusien tapojen ja käytäntöjen omaksuminen osaksi arkielämää edellyttää lujaa päätöstä ja vakaata tahtoa olipa kyse fyysisestä suorituksesta tai henkisestä harjoituksesta tai käytännöstä.

Alussa innostus kantaa, mutta sitten alkaa tielle tupata esteitä – väsyttää, on niin paljon muuta arjen kannalta tärkeämpää tekemistä, aika ei riitä. Alitajunnassa on melkoinen varasto erilaisia pelkoja, tiedostettuja tiedostamattomia, jotka sabotoivat hyvät yritykset. Pelkäämme epäonnistumista, mutta yllättäen myös onnistumista, ja usein sitä, mitä muut ihmiset sanovat kävi niin tai näin. Asioihin tarttumista lykätään, tehdään ”alta pois” vähemmän tärkeitä töitä.

Aina on kuitenkin asioita, jotka ovat meille niin tärkeitä, että niistä emme luovu. Vahva sisäinen tahto ja tieto asian merkityksestä kantavat.

”Sitä ihminen tekee mitä ilman hän ei voi olla.” Mitkä asiat merkitsevät sinulle niin paljon, ettet voi olla ilman niitä? Rakastatko itseäsi niin paljon, että annat itsellesi sitä mitä kaipaat eniten?

Rakastatko itseäsi, oletko ajatellut mitä itsensä rakastaminen tarkoittaa? Kyse ei ole itserakkaudesta, vaan itsensä rakastamisesta.

Kun rakastamme toista ihmistä, haluamme antaa hänelle mitä hän tarvitsee, tahdomme tehdä hänet onnelliseksi, huolehtia hänestä.

Aivan samalla tavalla voimme rakastaa itseämme antamalla itsellemme mitä tarvitsemme. Tarvitsemme itseltämme arvostusta, kunnioitusta, huolenpitoa, rehellisyyttä itseämme kohtaan ja luottamusta ja uskoa itseemme. Osaamme antaa niitä muille, suokaamme niitä myös itsellemme.

Mitä loistavia kokemuksia haluat tarjota itsellesi vuonna 2015?

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net