21.09.2017

Sisäistä siivousta, järjestä energiasi

Aloita syyssiivous kehossasi, opettele muutamia Donna Edenin (EEM – Eden Energy Medicin) tekniikoita.

Tunnet fyysisen kehosi ja muistat jotain siitä, miten se toimii. Hengitys, ruuansulatus ja muut fysiologiset ja biologiset prosessit hoituvat itsestään. Riittää että hengität happea ja syöt terveellisesti ja liikut, niin pysyt terveenä?

Meidän ympäristömme on kuitenkin täynnä tekijöitä, jotka vaikuttavat haitallisesti terveyteesi: ilmansaasteita hengitysilmassa, kemikaaleja ravinnossa, keinotekoisia sähkömagneettisia säteilyjä joka puolella, melua, stressiä. Kaikista näistä kehosi ja elimistösi täytyisi selvitä elinvoimaisena ja terveenä. Jonkin aikaa se onnistuu, mutta jossain vaiheessa ne kuormittavat liikaa kehoasi.

Jo stressi yksinään saa kehosi energiat sekaisin. Siihen suositellaan kävelyä luonnossa, meditaatiota, rentoutumista monin eri tavoin. Niistä on apua, mutta kehoosi kertyy silti stressihormonia, joka jäytää elinvoimiasi. Siihen kertyy lisäksi monenlaisia kemikaaleja, jotka rasittavat elimiäsi ja vaikeuttavat niiden toimintaa.

Kehossasi on fyysisten elinten ja aineiden ohella energiaa; kaikki elimesi tarvitsevat energiaa. Kehosi energiat ovat vuorovaikutuksessa ympäristön energioiden kanssa.

Vastaavasti kuten teitä pitkin kuljetetaan ruokaa ja kaupat jakavat niitä, meridiaanit kuljettavat energiaa kaikkialle kehoosi ja energiakeskukset, chakrat, jakavat energiaa vaikutuspiirissään oleville elimille. Ja samoin kuin kuljettajat ja myyjät saattavat välillä lakkoilla ja ruuan jakelu häiriintyy, meridiaanit voivat lukkiutua, tukkeentua tai lähteä virtaamaan takaperin tai yksipuolisesti sen sijaan, että virtaisivat puolelta toiselle kuten kuuluu. Silloin sinua väsyttää, energiasi on vähissä, vaikka päivä jatkuu ja tekemistä riittää.

Jos syynä on stressi, äkillinen voimakas stressireaktio, saat pysäytettyä sen muutamassa minuutissa. Stressissä veri pakenee etuaivoista ”taistele tai pakene”-reaktiossa, mutta saat sen palaamaan sinne pitämällä sormenpäitäsi (tai kättäsi) noin 2½ cm kulmakarvojen yläpuolella olevilla kohoumilla. Sormenpäittesi energia estää verta poistumasta etuaivoista. Se voi myös ohjata verta takaisin etuaivoihin, vaikka olisit jo ehtinyt hermostua.

Jos olet kaupungilla ja tunnet olosi hajanaiseksi tai uupuneeksi, voi olla että energiasi ovat tukkeutuneet tai kulkevat yksipuolisesti, etenkin jos kannat olallasi olkalaukkua. Laukun hihnat katkaisevat olkapään yli kulkevia meridiaanien energialinjoja.

Energiat voi ohjata kulkemaan puolelta toiselle hyvin yksinkertaisesti: paina oikean käden sormenpäät tiukasti vasempaan olkapäähän ja vedä kädellä rinnan poikki oikealle lonkalle. Toista muutaman kerran ja tee sama toiselle puolelle.

Lisää energiaa voit saada naputtelemalla neljää kohtaa:

- poskipäitä (vatsameridiaanin pisteitä; maadoittaa)

- solisluiden alla rintalastan yläosan vieressä olevia pehmeitä kohtia (munuaismeridiaanin pisteet K27). Niiden naputtelu kääntää energiat ympäri, jos ne ovat alkaneet virrata takaperin.

- rintalastaa (kateenkorvaa rintalastan alla; Tarzanin tapaan). Lisää vireyttä ja antaa uutta voimaa sekä vahvistaa immuunijärjestelmää. Kateenkorvan naputtelu voi auttaa, jos olet saamassa flunssan; tee sitä useamman kerran.

- pernapisteiden naputtelu rintojen alta. Pisteet sijaitsevat suoraan nännien alapuolella yhtä kylkiluuta rintaa alempana. Perna on tärkeä immuunijärjestelmän toiminnalle, ja sen pisteiden naputtelu poistaa kehosta haitallisia aineita. Naputtele kolmella sormella (peukalo, etu- ja keskisormi yhdessä) napakasti noin 15 sek tai pitempään.

Mikäli otat nämä tekniikat päivittäiseen käyttöön, vahvistat energioitasi kulkemaan niin kuin niiden on tarkoitus.

Jos ajatus pitkin päivää tehtävistä ”energiakorjauksista” tuntuu työläältä etkä usko pystyväsi siihen, ajattele että henkesi asuu kehossasi (se on sen ainoa asuinpaikka!) kuten sinä kotonasi. Etkö vain pitkin päivää järjestele kotiasi? Laitat tavaroita paikoilleen, keräät lattialta roskia, pyyhkäiset jotain, joka on roiskahtanut pöydälle tai lattialle, pyyhit pölyä jne.

Mikset tekisi samaa kehollesi, poistaisi stressihormonia ja ilmansaaste- ja kemikaalikuonaa kehostasi ollaksesi elinvoimainen ja terve? Siihen tarvitaan vain muutama helppo nopeasti opittava liike tai tekniikka.

Imunesteellä ei ole pumppua kuten verenkierrolla. Liikkuminen tukee imunestekiertoa, mutta päivän mittaan kehoon kertyy kuona-aineita niin ympäristöstä kuin tunnekuonaa, joka voi aiheuttaa tukoksia imunesteen virtauksessa, jolloin se ei tietenkään voi hoitaa kunnolla tehtäväänsä, myrkkyjen poistamista elimistöstämme ja vastustuskyvyn ylläpitämistä.

Imunestekiertoa voit tukea hieromalla sen heijastepisteitä. Niitä löytyy useita rintalastan sivuilta kylkiluiden välistä, nännien yläpuolelta rinnoista, koko matkalta rintojen sivuilta, samoin kylkiluiden alta; pitkin reiden ulkosyrjää reisiluun päästä polviin ja reiden sisäpuolelta polviin. Kun osut kipeään kohtaan, osuit todennäköisesti sellaiseen. Hiero kutakin kohtaa muutama sekunti.

Jo näillä muutamilla jutuilla voit lisätä hyvinvointiasi ja terveyttäsi.            

Terveellistä syksyä

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net