05.09.2013

Runsauteen kytkeytyminen

Viime aikoina olen pohtinut runsautta ja sitä miksi yksi elää yltäkylläisyydessä ja toinen hädin tuskin saa laskunsa maksettua, vaikka molemmat tekisivät unelmiensa työtä uutterasti ja täydestä sydämestään. Selityksen palasia on kertynyt matkan varrella monia: rajoittavat uskomukset, vastaanottamisen vaikeus ja maadoittuneisuuden puute tuntuisivat olevan suurimpia niukkuutta aiheuttavia tekijöitä. Tarkastellaanpa niitä hieman tarkemmin.

Rahaan, vaurauteen, runsauteen, menestykseen ja yltäkylläisyyteen liittyy tuhansittain uskomuksia jotka voivat toimia joko hyödyksemme tai haitaksemme. Tiedostettujen uskomusten lisäksi meiltä löytyy pinnan alta sellaisia uskomuksia, joista emme ole tietoisia. ”Minun on maksettava loputonta velkaa” on tyyppiesimerkki alitajuisesta uskomuksesta, joka on tarttunut tietoisuutemme joltain historialliselta tasolta ja vaikeuttaa elämää tänäkin päivänä, vaikka rationaalinen mielemme olisi sitä mieltä että emme ole velkaa kenellekään (paitsi ehkä pankille tai rahoitusyhtiölle). Toinen mojova uskomus on ”En voi vastaanottaa rahaa palveluistani.” Tämäkään harvoin liittyy tähän päivään, vaan on menneen elämän kaiku joka aiheuttaa turhaa kitkaa. Näistä voi onneksi oikeilla työkaluilla päästä eroon.

Vastaanottamisen vaikeus on asia joka liittyy kiinteästi omanarvontuntoon ja itsensä rakastamiseen. Avun pyytäminen ja sen vastaanottaminen hyvällä omallatunnolla, kohteliaisuuksista iloitseminen, tarjottuihin tilaisuuksiin tarttuminen, sekä levon ja nautintojen salliminen itselleen ovat esimerkkejä tilanteista joissa voimme harjoitella vastaanottamista. Jos emme vastaanota apua ja kauniita sanoja, tartu tilaisuuksiin ja ideoihin tai pidä itsestämme hyvää huolta, on runsauden vastaanottaminen rajoittunutta. Mikä enemmän uskot olevasi hyvien asioiden arvoinen ja otat vastaan ilolla, sitä paremmin sallit runsauden ilmentyä elämässäsi kaikin tavoin.

Maadoittuneisuuden puute voi olla syynä siihen että emme ryhdy sanoista tekoihin. Runsaus ja raha tulee harvoin luoksemme siten että taivaasta putoaa mannaa jalkojemme juureen, vaan runsautta toimitetaan ideoiden, mahdollisuuksien ja ihmisten kautta. Näihin ideoihin ja mahdollisuuksiin tarttuminen sekä verkostoituminen oikeiden ihmisten kanssa edellyttää toimintaa (joka edellyttää myös myönteisiä uskomuksia itsestä ja omista mahdollisuuksista, sekä uskallusta). Maadoittumisen puute voi ilmentyä liiallisena analysointina ja älyllistämisenä, pää pilvissä kulkemisena, erillisyyden tunteena ja ns. taivaskaipuuna. Jos haluamme jatkuvasti paeta toisenlaiseen maailmaan, saamme pahimmillaan itsemme toimintakyvyttömään tilaan. Maan energioihin kytkeytyminen, maallisista ja lihallisista asioista nauttiminen ja ulos ihmisten joukkoon hakeutuminen ovat hyviä vastalääkkeitä päämäärättömälle leijumiselle.

Sanotaan että antaessaan saa. Moni kuitenkin antaa enemmän kuin vastaanottaa ja silloin runsauden pyörä ei voi pyöriä tasapainoisesti. Joka kerta kun kieltäydyt avusta, sanot ei yltäkylläisyydelle. Purkamalla edellä mainittuja asioita sekä vastaanottamista vaikeuttavia tunteita kuten syyllisyyttä, häpeää, turhaa vaatimattomuutta ja näkyväksi tulemisen pelkoa, poistat itseltäsi runsauden esteitä ja sallit maailmankaikkeuden tuoda sinulle sen mistä haaveilet.

Runsaasti iloa ja auringonpaistetta kesääsi!

Suvi

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net