19.06.2018

Rohkeus ja tavoitteet

Olla rohkea ei tarkoita sitä, etteikö pelottaisi. Se tarkoittaa ennemminkin toimimista ja elämistä pelosta huolimatta. Rohkeutta on uskaltaa unelmoida, asettaa tavoitteita ja tavoitella niitä olosuhteista huolimatta. Unelmien ja tavoitteiden koolla ei ole väliä, ne voivat olla pieniä tai suuria; tärkeintä on, että sinulla on unelmia ja tavoitteita.

Kun sinulla on jotain mitä kohti edetä, antaa se elämääsi intoa ja motivaatiota. Kannattaa puhua ihan ääneen omista unelmista ja haaveista. Höpöttele tutuilla ja tuntemattomille sillä hetkellä mahdottomiltakin tuntuvista haaveistasi; mitä ennemmän niitä mutustelet ajatuksissasi ja puheissasi, sitä lähempänä olet niiden toteutumista myös käytännön tasolla. Unelmista tulee pikku hiljaa tavoitteita ja tavoitteilla on jo enemmän konkretiapohjaa. Vedät puoleesi oikeita palapelin palasia ja prosessoit halujasi tuomalla ne julki. Haaveittesi ja tavoitteittesi ulospuhumisessa on myös se hyvä puoli, että voit saada toisilta kullan arvoisia vinkkejä ja ideoita, joita et ollut itse tullut miettineeksi ollenkaan. Joskus saattaa käydä myös niin, että huomaatkin haluavasi jotain aivan muuta, kuin mitä luulit.

Omista, välillä hassuiltakin tuntuvista haaveista ja tavoitteista saattaa tuntua vaikealta puhua. Vaatii rohkeutta puhua ilmoille asioita, joiden toteutumisesta ei ole vielä juurikaan minkäänlaista näyttöä käytännössä. Oma kokemukseni on, että unelmista puhuminen kannattaa aina, pelosta ja naurunalaiseksi joutumisen mahdollisuudesta huolimatta. Epätyypilliseen suomalaiseen tapaan voisit kokeilla puhua haaveistasi siten, kuin ne olisivat jo toteutuneet. Välillä tuntuu, että me suomalaiset emme uskalla puhua edes jo toteutuneista unelmistamme. Pelkäämmekö toisten kateutta tai sitä, että meidät leimataan ylpeiksi? ”Kellä onni on, se onnen näyttäköön” voisi olla uusi sanonta meille suomalaisille!

Ulkopuolelta tulevat kommentit, mielipiteet, tuki, kannustus sekä toisten huoli ja pelot ovat ohjausta meille, hieman kuin testi: tunnistammeko omat haaveemme ja pelkomme toisten haaveista ja peloista? Tämä ohjaus tulee ulkoapäin, jotta sinä voit tehdä viimeisen päätöksen omilla sisäisillä tuntosarvillasi. Itse asiassa tätä prosessointia tapahtuu jatkuvasti koko ajan elämässämme. Muokkaamme mielipiteitämme ja tavoitteitamme saamamme tiedon ja viisauden mukaan, välillä myös pelkojemme mukaan. Huonoimmassa tapauksessa muokkaamme tavoitteitamme toisten pelkojen mukaan; ikävä kyllä tämä tuntuu olevan yleisempää kuin haluamme uskoakaan.

Mielestäni merkittävä ja mielenkiintoinen unelmiemme ja tekojemme määrittäjä ovat arvomme; mitä pidät arvossa, sitä kohti haluat mennä. Tämä on kaunis ja yksinkertainen yhtälö. Tavoitteesi pohjautuvat arvoihisi.

Mietippä asiaa hetki. Pohdi miksi haluat tiettyjä asioita elämääsi. Onko tavoitteittesi pohjalla halu näyttää naapurille oma menestys ja paremmuus tai kenties halu todistaa perheellesi, että olet jonkin arvoinen? Vai onko jokin asia toiveissasi siksi, että haluat elää oman näköistä elämääsi, toteuttaa itseäsi itsellesi luonnollisella tavalla?

Mitäpä enkelini sanoo teemasta?

Aur-enkelini kanavointi 12.6.2018

”Mitä maadoittuneempi olet maahan sitä paremmin saat unelmasi toteutumaan. Vaatii vahvaa, juurevaa energiaa tuoda konkretiantasolle suuri määrä haaveita ja unelmia. Tuolloin ei yksin riitä, että osaat nostaa energiasi korkealle pilviin. Sinun täytyy osata myös vetää Äiti maan hedelmällistä energiaa, rauhoittavaa energiaa, runsautta puhkuvaa energiaa itseesi ja elämääsi. Tällaisen runsauden energian kanssa sinun on helppo alkaa toteuttaa käytännön tasolla mielikuviasi. Mutta ei pidä tietenkään väheksyä mielesi kuvia. Nosta ajatuksesi korkealle ja uskalla haaveilla suuria, korkeavärähteisiä asioita elämääsi. Ilman toista ei voi olla toista. Ilman juuria ei mitään tapahdu käytännössä ja ilman korkeita lentäviä haaveita ja energioita eivät käytännön teot saa tarpeeksi intoa ja nostetta tapahtuakseen.

Olet paikassa, jossa mitataan sinun syvimmät halusi. Olet paikassa, jossa on aika tunnustaa syvimmät toiveesi. Olet paikassa, jossa sinua rohkaistaan vihdoinkin elämäään oman näköistä elämääsi. Onko se helppoa ja huoletonta? Sitä en sano, mutta rohkeutesi palkitaan. Elämän intohimosi tunnistetaan ja saat elää sinulle tarkoitettua elämää. Toisten huolet ja pelot voit sivuuttaa. Ensin ne on erotettava omistasi. Pysähdy kuuntelemaan onko pelko omasi. Tunnistat sen lähes välittömästi itsesi ulkopuolelta tulevaksi, jos näin on. Kun tiedostat mitkä ovat todella omia pelkojasi, hyväksy ne ja syleile niitä, elä niiden kanssa. Ne opastavat, ne tarkentavat kulkuasi, kunhan pidät ne hyvän palveluksessa.

Valo on aina vahvempi pelkoa. Rakkaus on puhtaampi kuin pimeys.”

Kiitos Aur-enkelini. Tätä kirjoittaessani olen jo Kuubassa, Havannassa. Pakko mainita, että Kuuba tuntuu maadoittavan minua, täällä saan tehdä arkisia askareita ja puuhastella elämän perusasioiden kanssa eri lailla kuin kotona Suomessa. Ja pakko sanoa, että tuntuu hyvältä, todella hyvältä!

Tuntuu myös, että minua on testattu koko kevään, osaanko kuunnella omia haaveitani siten, etten anna ympärilläni olevien ihmisten puolihuolimattomastikin lausuttujen sanojen latistaa mieltäni. Jos olisin antanut muiden mielipiteitten vaikuttaa päätöksiini, en olisi nyt tässä. Ymmärrän, että jokaisen ihmisen jokaisen sanan takana on hänen oma historiansa, maailmankuvansa sekä arvonsa. Emme pääse niistä eroon, eikä tarvitsekaan. Tämä on ihan ymmärrettävää ja hyväksyttävää. Kehotankin lempeästi uudelleen miettimään omia arvojasi, jotta ymmärtäisit itseäsi sekä omia tavoitteitasi paremmin. Näin tehdessäsi osaat huomioida myös sanojasi toisille puhuessasi ehkä hieman hienovaraisemmmin. Ehkä muistat lisätä sanoihisi ”tämä on minun kokemukseni asioista”, jolloin annat toiselle vapauden muodostaa oman mielipiteensä tuputtamatta liikaa omaasi. Tätä harjoittelen myös itse.

Nyt tuntuu olevan hyvä hetki lähteä kaupungille, Havannan kuumaan ja kosteaan ilmaan hoitamaan muutamia käytännön asioita sekä syömään. Olen onnekas, sillä minulla on ikioma paikallinen, lihaa ja verta oleva opas vierelläni täällä. Taidan olla rakastunut.

Toivon kesäkuuhusi selkeyttä ja rohkeutta, ihania unelmia sekä paljon voimaa toteuttaa niitä!

Enkelein,

Tanja

Ps. kirjoitan tänä kesänä myös heinäkuussa blogin täältä Kuubasta.

 

Jaa tämä:
Tanja Kettumäki

Elämää ja enkeleitä blogin takana on lahtelainen ALH enkelihoitaja ja -kouluttaja, regressiohoitaja, perinteisen lääketieteen akupuktuurihoitaja ja muusikko Tanja Kettumäki. Blogissaan hän kirjoittaa kokemuksistaan ja elämästään enkeleiden kanssa. Selestial.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net