03.04.2013

Ristinkuolemasta

Silloin kun joku ns. riippuu ristillä, sillä yleensä tarkoitetaan sitä, että hän on joutunut pitkällisen piinan, syytösten, kärsimyksen ja pilkan kohteeksi. Ilman, että siihen kokemukseen kuolee, siitä jää aina jälki ihmisen persoonaan. Meidän jokaisen elämässä on ollut hetkiä, jolloin olemme enemmän tai vähemmän kokeneet olevamme ristiinnaulittuina.

Mitä se on meille merkinnyt? Yleensä jokainen näiden kokemusten jälkeen on ollut pakotettu myös ns. katsomaan peiliin, katsomaan sitä, miten on elämäänsä elänyt, miten on kohdellut muita ihmisiä jne. Tunne omasta erinomaisuudesta on saanut kolauksen ja muukin osa egosta on kokenut vähintään kolauksen, jollei aivan kuoliniskua. Tämän vuoksi ne kokemukset, joissa tunnemme riippuvamme ristillä, jopa kuolevamme jollain tavalla, ovat tehneet tärkeän tehtävän elämässämme.

Historiallisesti alun perin ristinkuolemaan tuomittiin pahin rikollinen rangaistuksena hänen tekemistään rikoksista. Kristuksen ristinkuolemalla oli taas viesti niin suuresta rakkaudesta, jossa Hän, Kristus oli rakkaudessaan valmis kuolemaan toisen puolesta ollen samalla valmis kuolemaan ns. Itselleen. Mitä tuo sinun oma ristillä riippuminen sinulle merkitsee?

Onko se sinulle merkki rangaistuksesta, joka sinua on kohdannut vai pystytkö näkemään sen rakkauden osoituksena jumalalliselta sielultasi sinua kohtaan? Pystytkö näkemään, että rakkaus sinussa antaa sinun joskus kokea kärsimystä, joka voi tuntua suorastaan ristiinnaulitsemiselta? Jos pystyt näkemään näin sinua kohdanneen kärsimyksen, sinun on mahdollista kokea piinaviikkosi ja kärsimyskokemuksesi myötä myös ylösnousemus.

                                                                                       Aurelius

Jaa tämä:
AM

AM on kanavoinut viisaita tekstejä Aurelius-nimiseltä henkioppaalta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net