06.06.2014

Rakkauden kaipuuta

Vastaanotolleni tulee aika ajoin ihmisiä, jotka kaipaavat elämänkumppania, eivätkä vain ketä tahansa, vaan todellista sielunkumppania. Näinä aikoina yhä useampi sielunkumppani löytääkin toisensa ja sitä kautta meille tarjoutuu mahdollisuus ottaa seuraava askel henkisen kehityksen tiellä.

Yksi ensimmäisistä asioista, joihin sielunkumppanissaan yleensä kiinnittää huomiota, on tuttuuden tunne. Olette samalla aaltopituudella ja toinen tuntuu tutulta ja luotettavalta, vaikka olisitte juuri tavanneet. Saatat huomata uskovasi uudelle tuttavuudellesi sellaisia henkilökohtaisia asioita, joita et tavallisesti kerro kuin läheisimmille ystävillesi.

Sielunkumppanillamme on monesti myös taipumus ”painella nappuloitamme”. Hän näkee pintaa syvemmälle ja nostaa tietoisuuteesi sellaisia asioita, jotka saavat sinut ärsyyntymään, sillä ne osuvat arkaan paikkaan. Joudut katsomaan itseäsi peilistä, eikä se aina ole miellyttävää. Selittämättömän tuttuuden ja yhteenkuuluvuuden tunteen lisäksi sielunkumppanisi on todennäköisesti hyvin samankaltaisessa rytmissä kanssasi. Huomaat esimerkiksi, että olette kumpikin nopeita tekemään päätöksiä, kävelette samalla tempolla, astutte jopa ensimmäisen askeleen aina samalla jalalla lähtiessänne liikkeelle! Muillakin tavoin olette niin sanotusti synkassa keskenänne; teillä on sama aisti hallitsevana (kuulo, näkö, tunto, haju, maku), kehonkielenne on yhtenevää ja tiedätte mitä toinen tarkoittaa jo ennen kuin hän saa ajatustaan muotoiltua loppuun saakka. Aistitte toistenne tunnetilat, ryhdytte puhumaan samasta asiasta yhtä aikaa ja muutenkin luette toistenne ajatuksia.

Korkeamman tason parisuhde edellyttää meiltä entistä suurempaa kykyä rakastaa. Se tarkoittaa siirtymistä egon tasolta sydämen tasolle. Tämä puolestaan edellyttää rajoittavista uskomuksista, peloista ja epätarkoituksenmukaisista käyttäytymiskaavoista luopumista. Parisuhde sielunkumppanin kanssa ei tarkoita sitä, että tämän henkilön kanssa kaikki sujuu kuin tanssi. Sielunkumppanimme haastaa meidät kasvamaan ja luopumaan sellaisista persoonallisuutemme rakennelmista, jotka eivät edusta aitoa itseämme. Tällainen kumppanuus saattaa nostaa rajullakin tavalla pintaan kaiken sen negatiivisen, mitä olemme kanniskelleet mukanamme suhteesta toiseen ja minkä olemme pyrkineet torjumaan. Egomme luomat negatiiviset käyttäytymiskaavat tuodaan päivänvaloon ja meille tarjoutuu mahdollisuus päästää niistä irti rakastavan kumppanin avulla. Jotta voimme turvallisesti tehdä näin, se edellyttää uskallusta avoimeen kommunikaatioon ja oman haavoittuvaisuutemme paljastamiseen. Palkkioksi saamme hyväksytyksi ja rakastetuksi tulemisen ja intiimin läheisyyden tunteen. 

Se rakkaus jota kaipaamme odottaa itsensä suojelemisen tuolla puolen. Se on sydän apposen avoinna elämistä ja syvimmän itsensä pelotonta jakamista toisen ihmisen kanssa. Paradoksaalisesti juuri haavoittuvuus tekee meidät vahvoiksi ja oman pimeän puolemme paljastaminen täyttää meidät valolla. Sopivan kumppanin kanssa voimme vihdoin uskaltautua paljastamaan kaikki minuutemme puolet, vapautua harhoista ja vastaanottaa ja antaa pyyteetöntä rakkautta, joka on syvin olemuksemme.

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net