04.10.2013

Rakastumisesta ja rakastuneena olemisesta

Mitä on rakastuminen? Onko se vain jotain hormonien hyrinää vai onko sillä jotain syvempää merkitystä ja alkuperää?

Syvimmiltään rakastuminen merkitsee äkkinäistä sydämen avautumista. Usein se vie meidät alkukokemukseemme maapallolla suhteessa äitiimme, sen symbioottiseen vaiheeseen. Samalla se merkitsee toisen ihmisen näkemistä niin kuin Jumala hänet näkee, puhtaana ja rakastettavana sieluna.

Keskittyessään rakastettuunsa, rakastunut näkee yleensä vain hänen ”hyvät” puolensa ja ”huonot” puolet hän sivuuttaa. Vaikka Jumala näkee meidän heikkoutemme, Hän silti haluaa keskittyä hyviin puoliimme ja nähdä mahdollisuutemme kehittyä. Näin tekee rakastunutkin.

Rakastunut kokee myötätuntoa rakkautensa kohteen kärsimyksissä ja haluaa jakaa itsensä toisen kanssa, antautua toiselle. Niin myös Jumala antaa meille itsensä rakkaudessa ja toivoo meidän vastaavan Hänen rakkauteensa rakkaudessa, antautumalla rakkaussuhteeseen hänen kanssaan.

Rakastuneena oleminen on myös kuva siitä olotilasta, joka meitä odottaa tämän elämän jälkeen rakastavien olentojen ympäröimänä.

Sen vuoksi älkäämme pilkatko rakastuneena olemisen tilaa, vaan pyrkikäämme sellaiseen olotilaan. Sillä sitä olotilaa voi myös ruokkia itsessään.        

                                                                                       Aurelius

 

 

Jaa tämä:
AM

AM on kanavoinut viisaita tekstejä Aurelius-nimiseltä henkioppaalta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net