10.02.2015

Rakastu itseesi!

Täytin viime viikolla 40 ja päässäni tapahtui positiivinen naksahdus. Tunsin todella vahvasti olevani aikuinen nainen, jolla on lupa elää elämäänsä parhaaksi katsomallaan tavalla muiden mielipiteistä piittaamatta.

Vaikka olen tehnyt rohkeita ratkaisuja elämässäsi, olen myös antanut toisten ihmisten mielipiteiden estää itseäni tavoittelemasta minulle tärkeitä asioita. Enää en tuhlaa aikaani ja energiaani siihen, että myötäilen ja venyn ja annan omien rajojeni paukkua muita miellyttääkseni. Mikä huumaava vapauden tunne! Oletko sinä jo asettanut itsesi oman elämäsi päähenkilöksi?

Olen tavannut työssäni sadoittain ihmisiä, jotka hakevat omaa voimaansa takaisin. Heistä on tullut näkymättömiä ja äänettömiä kilttejä tyttöjä ja poikia, joita elämä on kuljettanut päämäärättömästi eteenpäin muiden tarpeita palvellessa. Jossain vaiheessa on alkanut ahdistaa ja turhauttaa, kun enää ei oikein edes tunnista kuka on ja mitä itse haluaa. On uupumusta, turhautuneisuutta, masennusta, kiukkua ja pitkiä sairaslomia. Kiukustuminen on hyväksi ja oikein. Se antaa voimaa positiivisen muutoksen aikaansaamiseksi ja on monesti ensi askel tiellä terveeseen itsekunnioitukseen.

Terve itsearvostus näkyy positiivisella tavalla aivan jokaisella elämän osa alueella. Kun olet itsellesi rakas ja tärkeä, et hankkiudu tai jää tilanteisiin, joissa sinua kohdellaan huonosti. Lisääntynyt itsekunnioitus vetää puoleensa ihmisiä, jotka kohtelevat sinua kauniisti. Huomaat tilaisuuksia, joihin et aikaisemmin olisi kiinnittänyt huomiota ja uskallat tarttua niihin. Näin elämäsi rikastuu henkisesti ja hyvin suurella todennäköisyydellä myös taloudellisesti. Uskallat kokeilla uusia asioita ja ymmärrät että epäonnistuminen on vain yksi askel menestymisen tiellä. Uskallat katsoa ihmisiä silmiin ja sanoa kyllä tai ei sen mukaan mikä on sinulle hyväksi. Suoraselkäisyytesi ja lahjomattomuutesi herättää kunnioitusta ja luottamusta. Kun rakastat itseäsi haluat pitää hyvää huolta myös fyysisestä kehostasi. Valitset lautasellesi ravitsevaa ruokaa, liikut sopivasti ja nukut riittävästi. Näin terveytesi kohenee ja sinulla on enemmän energiaa tehdä asioita joita haluat.

Millaisia asioita kannattaa sitten itsessään lähteä työstämään, jotta oppii suhtautumaan itseensä lempeämmin, rakastavammin ja hyväksyvämmin? Jokainen meistä on yksilöllinen, mutta tässä yleisimpiä teemoja, joita olen itse käynyt läpi omassa kasvuprosessissani ja asiakkaitteni kanssa.

-          Pura suru, viha, kauna ja katumus pois kehostasi. Meillä suomalaisilla on paha tapa käyttäytyä turhankin hillitysti ja tunkea tunteemme kurkusta alas. Sillä tavoin ne jäävät jumiin kehoomme aiheuttaen emotionaalisia, henkisiä ja jopa fyysisiä vaivoja.

-          Päästä irti turhista peloista. Pelot ovat suurimmilta osin kuvitteellisia ja tuhlaamme aikaamme kuvitellen ikäviä asioita, joita ei välttämättä koskaan tapahdu. Hylätyksi tulemisen pelko on yksi suurimmista itsesabotaasia aiheuttavista peloista, josta olisi hyvä päästää irti, jotta voi elää elämäänsä mahdollisimman täydesti.

-          Korvaa rajoittavat uskomuksesi sellaisilla, jotka auttavat sinua kohti toiveittesi elämää.

-          Vietä aikaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka tukevat ja kannustavat sinua. Joskus tämä tarkoittaa sitä, että on päästettävä irti vanhoista ihmissuhteista.

-          Pidä huolta kehostasi. Anna sille oikeanlaista ravintoa ja riittävästi lepoa ja liikuntaa. Kohentunut peilikuva vaikuttaa myönteisesti itsetuntoon ja oikeanlainen ravinto saa vatsan ja pään toimimaan paremmin.

Mistä sitten löytää apua ja välineitä näiden asioiden ratkomiseen? Eteenpäin pääseminen nopeutuu huomattavasti toisen ihmisen avulla. Hankalissa paikoissa kannattaa kääntyä ammattivalmentajan, terapeutin tai muun ammattitaitoisen hoitajan puoleen. Yksin pähkäillessä asiat paisuvat monesti turhan suuriin mittasuhteisiin, eikä näe metsää puilta. Itse olen saanut henkisen puolen solmukohdissa apua mm. NLP:stä, meditaatiosta, ThetaHealingista, matkaterapiasta, hengitysterapiasta, hypnoosista ja homeopatiasta. Kehoani olen hellinyt kraniosakraalihoidoilla, joogalla, aromaterapeuttisilla hoidoilla, de-armoring –prosessilla ja kuntoilemalla sekä syömällä terveellisesti.

Uskalla olla oma ihana itsesi. Maailma tarvitsee ihmisiä, jotka näyttävät muille tietä omalla valollaan.

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net